Koty u B.Wahl.cz.II.DT dla 4 kotek!!na juz!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 02, 2009 14:49

W kwietniowym magazynie Kot na str.16, 17,18 jest wywiad z Panią Anią Mrozek przeprowadzony przez zosię&ziemowita. W artykule są zamieszczone zdjęcia p. Ani :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw kwi 02, 2009 14:51

Szura pisze:W kwietniowym magazynie Kot na str.16, 17,18 jest wywiad z Panią Anią Mrozek przeprowadzony przez zosię&ziemowita. W artykule są zamieszczone zdjęcia p. Ani :ok: :ok: :ok:

Ania większości znana jako CoolCaty :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw kwi 02, 2009 15:02

majcuch pisze:Kaprysku, ja to na Bielanach :) nie na Bemowie :) adres już ci zresztą przesłałam zdaje się na pw :)

juz nic, to chyba bylo przejęzyczenie :P

Miałam wrażenie, że piszę Bielany.. Oczywiście przejęzyczenie..

Maju, nie mam niestety Twojego adresu. Wiem tylko, że mieszkasz gdzieś naprzeciwko Maryli. Na Bielanach. :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw kwi 02, 2009 15:02

pisiokot pisze:Kasiain, to fotki ze spacerków nad Sołą może ? :D
(Jestem z Kęt, mam tam rodzinę, pół życia nad Sołą przespacerowałam. A i teraz jak przyjeżdżam to od razu tam gnam, zobaczyć jak rzeka wygląda.)
Jaka sunieczka szczęśliwa, oczu nie można oderwać od tych zdjęć, ona rzeczywiście chyba myśli, że trafiła do raju ...
A spa-CoolCaty, no wiadomo, że pierwsza klasa :D

Fotki są robione koło naszego domu (bo my w lesie mieszkamy :lol: na Wołku :lol: ).
Tara jest jest tak kochanym, wdzięcznym psem - myślę, że jest tu szczęśliwa. Garnie się do nas, chce być cały czas blisko :?
Niesamowite jest to jak zwierzeta szybko się zmieniają i jak pięknie się patrzy na takie przemiany :)

kasiain

Od: Sob paź 18, 2008 8:23

Post » Czw kwi 02, 2009 15:44

Kaprys, piszę na pw :wink:
Obrazek

majcuch

Od: Czw lut 19, 2009 19:00

Post » Czw kwi 02, 2009 16:27

obiecane rzeczy przekazałam, robiłam to w takim popłochu, że pewnie o połowie zapomniałam.. :oops: na pewno są tam jakieś środki czystości (część napoczęta, mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, ale nie mogłam znaleźć zamkniętego opakowania rękawiczek :oops: a z myślą o pleśni dałam ocet, bo z doświadczenia wiem, że jest najskuteczniejszy, inne środki mogą tylko z wierzchu usuwać pleśń, a tak naprawdę dawać pożywkę do jej dalszej produkcji), kilka zabawek dla kotów, z 2, 3 koce, preparat do czyszczenia uszu i zębów i jakieś inne. Nie wyszło tego dużo, ale mam nadzieję, że się przyda. Dałam też styropianowe pudło, w którym przyjechały w chłodzie leki z zagranicy, więc w razie potrzeby można przewieźć w nim np. interferon lub coś innego co musi być w chłodzie, albo wykorzystać jako budkę dla kotów. Dziękuję Andorce za zabranie rzeczy i przewiezienie ich do Coolcaty :)

edit: na pewno poszły ode mnie 2 opakowania rękawiczek lateksowych, paczka waty, trochę bandaży, kilka środków czyszczących cif itp.
Ostatnio edytowano Czw kwi 02, 2009 20:02 przez Karoluch, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Czw kwi 02, 2009 17:03

Cytuję z naszego wątku:

szamanka pisze:Grubcia już zaszczepiona, wypuszczona "na pokoje" przeszczęśliwa. Siedzi na oknie i wylizuje futerko. Muszę się nauczyć wklejać zdjęcia - Grubcia wygląda super z tym zadowoleniem na pysiu. Oprócz białego krawacika ma przepiękny, tłuściutki biały brzusio. Ona w ogóle jest dziwolągiem - jest bardzo czyściutka, załatwia się do kuwetki, ale... raz na dwa dni. 8O Jeszcze nie miałam takiego kota.

szamanka pisze:Grubcia okazała się kotem obronnym. 8O Leży sobie na kolanach cichutko, niby śpi, ale jak tylko w polu widzenia pojawi się jakieś zwierzątko - wszystko jedno pies, kot czy fretka, startuje jak rakieta i odpędza intruza od swojego człowieka, po czym spokojnie wraca na kolanka w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku. Psy obronne przy niej wysiadają. Pędzi, staje przed delikwentem na wysokich łapkach jak by mówiła: uważaj nie podchodź bo ci przyłożę. Ale nie bije jeżeli intruz się wycofa. I to wszystko bez szkolenia!!! :roll:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw kwi 02, 2009 18:48

Niezawodna andorka odebrała rzeczy od Dorci - 2 krzesła "ogrodowe", posłanko z gąbki i secusept (a ściśle jego polski odpowiednik - polsept). 10 l gotowego roztworu z aktywatorem. Jutro sprawdzę, na co to działa (zakres działania ma na pewno szeroki) i jakie srodki ostrożności stosować. Dzięki adnorko!
Aniu_33 - ode mnie nie poszedł płyn do mycia naczyń (Dorcia miała resztkę i nie mogła dać), tylko do mycia podłóg i do okien. Poza tym proszek do szorowania i domestos (niestety, tylko 1). Piszę o tym, bo w liście zbiórki przy płynie do mycia naczyn jest jolabuk. Płyn pewnie będzie potrzebny, więc trzeba będzie kupić!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw kwi 02, 2009 19:03

Ja mam wielką butlę płynu do mycia naczyń, nie trzeba kupować.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw kwi 02, 2009 20:07

najnowsze wieści o Smolinosku:

Smolik przytył :) futerko ma już ładne, nabrało blasku. Zaczyna pokazywać swoją naturę, jak to na krowę przystało. Kilka dni temu wlazł na pralkę, otworzył sobie szafkę nad nią i usadowił się w niej, bardzo z siebie zadowolony :) najchętniej cały czas by się miział, bardzo lubi psy. Zadomowił się już na dobre, śpi tylko w łóżku. Oto Smolik we własnej osobie podczas dzisiejszej sesji balkonowej
Obrazek Obrazek
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Czw kwi 02, 2009 20:20

A co to jest za kot 8O 8O 8O 8O 8O
Gdzie jest Smolinosek :?:

Niesamowita przemiana! Jaką ma piękną buźkę!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw kwi 02, 2009 20:23

Tyle swietnych wiadomosci i zdjec dzisiaj :-)
CoolCaty, daj mi dobra kobieto swoje konto na pw, ludzie chca wspomoc:-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw kwi 02, 2009 20:34

Anna_33 pisze:8.
Obrazek
Kocurek niekastrowany, około 1 roku; test Felv ujemny; test Fiv dodatni; koci katar, może chlamydia w oczkach; w uszach świerzb i grzyb, grzybica skórna; powiększone, bolesne migdałki, bardzo grzeczny i miły, lubi głaskanie.Kocurek dla kristinbb - przebywala DT iwcia Obecnie:przebywa w DT u Agn, czeka na transport do kristinbb do Elbląga
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chciałam poinformować,że kotuś jest już u mnie od wczoraj .
Dzisiaj pojechaliśmy do weta, obejrzał , wyczyścil uszy,
umówiliśmy się po swiętach na drugą szczepionkę na grzybicę.
Karmelek jest szczuplutki, rudziutki i bardzo śliczny.
Mruczy , ociera się , nadstawia łebek do głaskania.
Imię świetnie pasuje do niego... :D

Jest zestresowany,
wg mnie za mało je.
Niestety po każdym posiłku kupal,
nie jest to biegunka,ale mógłby być rzadziej.
Intestinal zamówiony, zastrzyki od AGN dostaje.

Dziękuję Iwci za przetrzymanie kotka w Łodzi.

Dziękuję bardzo AGN za opiekę nad kotkiem.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw kwi 02, 2009 22:42

Jak można wpłacić 1% podatku na schronisko B. Wahl?
Znajomi sie dopytują, a ja nie potrafię im udzielić informacji.
Mam na myśli dane potrzebne do wpisania w PIT (KRS itp.)

Alazosia

Od: Sob maja 10, 2008 21:08

Post » Czw kwi 02, 2009 22:48

Alazosia pisze:Jak można wpłacić 1% podatku na schronisko B. Wahl?
Znajomi sie dopytują, a ja nie potrafię im udzielić informacji.
Mam na myśli dane potrzebne do wpisania w PIT (KRS itp.)

To chyba tutaj wszystko jest:

http://www.psiaszansa.pl/pl.php

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]