Kawa i Bella - ... TŻ sam na włościach...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 31, 2009 13:52

Batumi, tej jednej jedynej ksiązeczki absolutnie nie wolno brac w miejsca publiczne do czytania.
Ta maupa, co Ci ją pożyczyła, powinna była o tym powiedzieć. :twisted:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto mar 31, 2009 14:02

maupa cos brzdakała, ze sie wzruszę... ale mówiła, ze sie uroni łezkę... a ja wiadro łezek + katar :wink:

Charm, nasz kontrolny to wbrew stanowisku b. fajny człowiek... jak siem ciut uspokoiłam to godzine gadalismy o zwierzakach, sam ma 2 koty a córa hoduje ( R=R) amstaffy. :wink:
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Wto mar 31, 2009 14:51

o, ja nie znam tej książki. Skąd ją można wytrzasnąć? :D
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Wto mar 31, 2009 15:04

Mnie w wersji "papierowej" pozyczyła Ruach.Ale wrzuciłam ja w google i znalazłam wersje elektroniczna

http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow. ... babuni.pdf

Nie jest to to samo co czytanie prawdziwej ksiązki ale warto sie pomeczyć :wink:
ObrazekObrazek

batumi

Post » Wto mar 31, 2009 15:10

"Pamiętnik..." można chyba jeszcze zamówić u caty - pieniązki ze sprzedaży zasilają konto, bodajże mieleckiego schroniska...

pamiętam, jak Babuniowy Pamiętnik powstawał na forum w odcinkach, jeszcze bez idei książki okładkowanej, i podczytywałyśmy na bieżąco, w godzinach roboczych oczywista, i licytowałyśmy się ile która łez wylała :twisted: i żeby już nie ryczeć na forum publicznym, bo wstyd, chowałam się w kiblu i płakałam nad zlewem... :roll:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Wto mar 31, 2009 15:20

Fri dziękuje za informację, pisze pw do Caty :D
Mieleckie schronisko jest bliskie mojemu sercu... stamtad miałam Borysa "prawie borzoja", który spedził w nim 10lat!
ObrazekObrazek

batumi

Post » Wto mar 31, 2009 17:12

batumi pisze:Na dzień doberek krótki koci raport. W zasadzie bez zmian... z Kawusi leci sierść jak ze starego jaska pierze... Bella z tonzurka (ciekawe do jakiego zakonu sie wybiera :roll: ) Do serii odgłosów doszło pogwizdywanie zakończone ciamlnięciem... oprócz tego apetyty sa... kuwetkowanie prawie bezwypadkowe...
Dzisiaj OBIE przyszły do przedpokoju przywitać pańcię wracajacą (z duzym opóźnieniem) z pracy... byłam w pełnej euforii...rozpłynęłam się nad moimi kochanymi koteczkami... do czasu, gdy uswiadomiłam sobie skąd ta nagła miłość... było sucho w miseczkach z woda i papusku też nie było... Pańcio w ramach "dzień dobry Kochanie" dostał opeer :wink:

A teraz śpieszę donieść, że w swoim gronie mamy wredną maupę... ta maupa pozyczyła mi książeczke (którą starzy forumowicze pewnie maja w małym palcu) pt. "Pamietnik Babuni" autorstwa forumowej kolezanki Katarzyny "Caty" Ryrych... a ja idiotka te w/w książeczkę zabrałam do pracy. Nie powiem co widziałam na monitoringu od momentu gdy zaczęłam czytać... bo nie lubię sie wyrazać...
Łzy grochowe lały mi sie po policzkach... malo brakowało a wypłynełyby mi szkła kontaktowe :crying: ...
Pod koniec czytania przyjechał do mnie kontrolny (facet który ma oceniac nasza pracę, donosić szefostwu, tepić nicnierobienie itp... Wszedł do pomieszczenia i zobaczył Babe w średnim wieku usmarkana do pasa... oczy czerwone jak u królika... ślozy lejące się obficie...

- Pani Moniko, czy cos się stało??????
- :cry: :cry: :cry: ślup...ślup... chlip...chlip... Krysia Tarnobrzeska umarła :crying:
- Moze pani potrzebuje wolne, to ktoś bliski? Zadzwonie do szefa...

hmmm... jeszcze kiedys chciałabym zobaczyć taka minę jak jego... gdy wreszcie udało mi sie wydukać, że czytam książeczkę ... o kotku...

Ruach, jak strace prace to wprowadzam sie do Ciebie :wink:

Odpowiedzialności nie biere....uprzedzałam, ze bedziesz ryczeć............ :roll:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Wto mar 31, 2009 22:12

Fantastyczny wątek :D
Pozdrawiam wszystkich jego bohaterów!

PS. Zerknij na moją Korę w podpisie. Ona też jest taka inteligentna inaczej :wink: Czy to przypadek?

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto mar 31, 2009 23:07

hmm
Kora = Bella = Ofelia

Moze założymy klub "szcześliwych" opiekunów kotów inteligentnych inaczej :wink:
Ciekawe ilu miałby członków :D pomyslę o takim wątku
ObrazekObrazek

batumi

Post » Śro kwi 01, 2009 8:42

kcem powiedzieć, ze ja chora taka, wstalam, bo musiałam :cry:

a wąteczek śpi..............

dziędobry.....................

cisza.............................

no dobra Batumi, po Pamietniku Babuni czas na Skrzydłaka ( to jest o aniele i bezdomnym psie....czy do pracy można? nie wiem :roll: ), kiedy wpadasz do biblioteki grochowskiej?
Obrazek

Ruach

Post » Śro kwi 01, 2009 10:07

Witamy serdecznie w prima aprilisowy poranek. Wąteczek dawno na nogach i łapkach. Trzeba było najpierw funduszowe rozliczenie zrobić... koniec miesiąca :wink:
To bardzo niedobrze, ze źle sie czujesz :( nie pomagaja leki?
Dzis mam dzień oczekiwania na kuriera a potem ciut spraw do załatwienia na mieście, jutro praca... wolne piątek, sobota...
Niech sie biblioteczka opowie, kiedy będzie jej pasowało... koty na wysoki połysk :wink: i focimy :twisted:
dużo zdrówka!!!
ObrazekObrazek

batumi

Post » Śro kwi 01, 2009 10:39

piatek :roll:

a jako, ze czas mistyczny nadciąga, wklejam

wiersz Kasi pt. Wielkanocny:

Kot przed Bożą Męką siadł i czyścił futro
i na krzyż spglądał, myśląc sobie:
wiem, o Jezu, że zyć będziesz jutro,
ale dzisiaj tak bym pragnął ulżyć Tobie...

Panie Jezu, kiedy będziesz w Raju
spraw, by ludzie serca odmienili -
jak nad kotem się zlitować mają
skoro Ciebie do krzyża przybili?

Skoro za nic mają Twe cierpienie
i pod krzyż przychodzą tylko w święta -
jak czcią mają darzyć Matkę - Ziemię
i jak kochać słabszych i zwierzęta?

I gipsowe stopy zakrwawione
trącil pyskiem najczulej, jak umiał,
i pot otarł puszystym ogonem,
kot, co więcej niż ludzie zrozumiał...

Ruach

Post » Śro kwi 01, 2009 19:55

Piękny wiersz

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro kwi 01, 2009 19:59

No i się poryczałam... Tej książki nie przeczytam - przeczytałam kawałek i już nie chcę. Cholera, to nie dla miętkich ludzi.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Sob kwi 04, 2009 14:01

No normalnie rzucę tę cholerna robotę :roll: Dwa dni nie było mnie w domu a tu taaaaaaaaaaaakie zmiany... Obie panny witaja w wejściu ale to normalne... obie zagłodzone i niedopieszczone :twisted: ... Nakarmiłam, wymiziałam, posprzatałam kuwetkę. Duzy walczy z koopą w wannie, nalał wody... okazało sie , ze 4 koopale spokojnie mieszcza sie w kuwetce, jak nie ma wyboru wannowego.
Troszke pospałam a tu Kawunia po wyjściu pana przyszła do mnie do łóżeczka uwaliła się tak, zeby główke położyc na moim reku :love: . Troszku pospałysmy... obudził mnie sasiad wiertarką... Usiadłam do kompa i co??? Bella spi na kocyku Kawy przy kompie Pana (pan mówi, ze tak od wczoraj) 8O Kawusia lezy na kanapie, przytulona do mnie... normalnie miejscami sie pozamieniały...
Bella na głowie wydrapana do rany :cry: . Poniedziałek wet obowiązkowo :cry: . Mam nadzieje, że nadal bedzie tak ciepło i sie nie zakatarzy mocniej :evil: . Bo z nochala nadal kapie i odglosy przy oddychaniu sa coraz ciekawsze... a w czwartek wizyta u okulisty...
pozdrawiamy słonecznie i wiosennie
ObrazekObrazek

batumi

[poprzednia][następna]