Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 30, 2009 15:28

a mnie siebardzo podoba fotka z gadajaca Milka :D
kocham gadajace koty
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon mar 30, 2009 18:47

caly czas zaglądamy, choć malo się odzywamy :oops:
fotki piękne, koty na nich cudne :love:

dużo zdrówka dla Was!
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon mar 30, 2009 21:44

Obrazek

Marcel i ja witamy się z Tobą Małgosiu, Milką i Bazylim :)

Fotkę zrobiłam przed chwilką, bo też jest dzisiaj jakiś zamyślony i melancholijny :)

Dużo słońca jutro :)
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto mar 31, 2009 0:43

Erin Cameo dziekuje :D

Killatha Milka jest bardzo cicha koteczka tylko wczoraj jej sie jakos tak porobilo ze gadala prawie caly dzien a dzisiaj juz jakby jej nie bylo

Witaj Aniu tez pozdrawiamy goraco

Kwinta kocham rudzielce a jeszcze w prazki i bursztynowe slepia cuuudo, dobrze ze Bazyli ma sporo w tym kolorze no i jeszcze ciagle czarny jak smola mi sie marzy, ale pozostanie w marzeniach no chyba ze wygram w totka albo sie wydam za weterynarza :wink:

Bazyli dzisiaj bawi sie w polujacego indianina, wpada do pokoju z okrzykiem uuuuulaaaal (przy czym uuu jest nisko a reszta jest wysokim tonem), patrzy na mnie spode lba a jak wstaje to choda i tak w kolko. Juz mam dosyc bycia bizonem. A Milka jak to Milka siedzi na oparciu kanapy i sie gapi. Mamy z nia te same ulubione kanaly TV National Geographic itp itd wczoraj obejrzala ze mna caly film o rysiach a jak pokazywali rysia polujacego na gryzonia podobnego do szczura ktory popiskiwal to sie az z tylnego oparcia kanapy przeniosla na boczne tuz przed telewizor.

A tak wogole to dzisiaj troche sloneczka mamy tylko znowu jest ponizej zera, ale humory kocurom wrocily i nadrabiaja zaleglosci.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i zakwitly mi chryzantemy, mialam je w lato na balkonie i potem szkoda mi bylo je wyrzucic wiec ogolilam na zero i postawialam w mieszkaniu na parapecie.

Obrazek

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Wto mar 31, 2009 6:28

Gosiu, polecam się :)

Foteczki wspaniałe!
Ale z Bazylka to kawał faceta jest :wink:
A Mila jaka łowczyni! :ok:

Miłego dnia! :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto mar 31, 2009 6:35

Zdjęcie Bazylka"od tyłu" jest kapitalne!!!!
A kot w galopie do westernu sie nadaje :lol:
Pozdrawiam Was serdecznie,chociaz bardzo mi smutno z powodu Piracika :cry:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto mar 31, 2009 10:53

to prawda :D tylne futerko Bazyla jest bossskie :D
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto mar 31, 2009 13:44

fajne kocie igraszki :D

piękny kocurzy zad :love: :)
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto mar 31, 2009 15:59

Z tego tylnego zdjecia tez jestem dumna, bo nielatwo jest do kota tak podejsc zazwyczaj jezeli o tym tylko pomyslisz i zanim zaczniesz dzialac juz masz koci nos a nie ogon w obiektywie :twisted:

Bazyli znalazl sobie nowe miejsce do spania nawet niezle sie tam komponuje no i jest teraz pewien nie na 100%, a na 200% ze nie spozni sie na miche.

Mowia ze to ja mam dlugie przewody myslowe, a ile sie nameczylem i nastekalem zeby Duzej wytlumaczyc ze moj kocyk ma byc teraz tutaj i juz

Obrazek

mam dzisiaj wolne to jedziemy z Milka do weta pokazemy dziewczyne niech ja poogladaja i sprawdza a przy okazji obetna pazurki szczegolnie te nadmiarowe bo rosna jakby je ktos podlewal. Kocina nie da rady sobie ich scierac chocby nawet nie wiem jak chciala a ja wciaz mam opory co do obcinania. Czyli Bazyli zostanie sam na gospodarstwie na jakies dwie godziny, bedzie tesknil?

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 31, 2009 19:41 przez muac, łącznie edytowano 1 raz

muac

Post » Wto mar 31, 2009 16:30

Najpewniej prześpi Waszą eskapadę i będzie zdziwiony ,że już jesteście :roll:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto mar 31, 2009 20:31

Wcale się nie dziwię, że obróbkę milkowych pazurow oddajesz w ręce zawodowca, przy tej ilości to szczególnie delikatna operacja :?

OT- zdjęcie Kota-B. w podpisie jest "nie było lepszego", on ma naprawdę zbójecki wdzięk :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto mar 31, 2009 23:04

muac pisze:
Obrazek

Bazylku :1luvu: jaki Ty jesteś wygimnastykowany chłopak!!! :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto mar 31, 2009 23:08

muac pisze:
Obrazek

A ta łapka biała i czarne poduszeczki....uwielbiam, po prostu mam fioła na punkcie łapeczek :oops:

Małgosiu i jak Bazyli zareagował?

U mnie jakiś czas temu było tak, ze wybyłam z 3 kotami do weta, Zula została sama i chociaż ich nie lubi na codzień, to z nerwów zwymiotowała, bo coś jej w domu nie pasowało.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro kwi 01, 2009 1:02

kropkaXL pisze:Przepraszam za OT-jestem zrozpaczona!!!! :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: -Piracik straci oczko,jeśli nie będzie zoperowane!-jeśli ktoś mógłby wesprzeć Kamile w ratowaniu Piracika-byłybyśmy baaardzo wdzięczne-operacja jest kosztowna-Kamila nie jest w stanie za nią zapłacić!
Błagam-każda pomoc na wage złota i oczka Piracika!

Pozwolilam sobie skopiowac moze ktos bedzie mogl pomoc choc troche

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... &start=435

AYO ale przystojniak i to we fraku choc zboja w oczach to on faktycznie ma :D

Mila odkad schudl to smiga jak mysliwiec :D

Bazyli jak zobaczyl transporter w moich rekach to od razu pod sciane i choda ale chyba sie jakos kapnal ze tym razem nie o niego chodzi bo zatrzymal sie pod fotelem i obserwowal jak upycham Milke do srodka. Troche sie bronila ale szybko poszlo. U weterynarza kicia byla idealna dala sobie obciac wszystkie pazurki a roboty jest duzo bo na kazdej przedniej lapce sa dwa ekstra a na tylniej po jednym. Zwiedzala sobie gabinet albo siedziala na stoliku i obserwowala. W trakcie badania nawet nie drgnela ani nie pisnela dala sobie wszystko wymacac i wszedzie pozagladac nawet do pyszczka no i przy mierzeniu temperatury lezala jakby nigdy nic. Pobrano krew (chemistry profile cokolwiek to znaczy) i mocz. Wszystko bez awantur slownych, pyszczkowych czy lapnych no pekalam z dumy jaka mam wspaniala kicie. Posadzona na wadze polozyla na boczku i lezala. A na koniec weszla sama do transporterka i sie polozyla wygodnie dajac mi do zrozumienia ze moze juz wystarczy i czas do domciu na kolacyjke. W domciu od razu bylo mycie, micha a teraz ulokowala sie na lozku ale troche sie jednak schowala.

Obrazek

Bazyli na wszelki wypadek obok niej ale pod kapa bo moze teraz jego kolej. Cena mnie zabila 500,72$. :evil: :evil: :evil: Jak ktorys z kotow zachoruje (odpukuje) to oglosze upadlosc :placz: a teraz zaciskamy pasa do nastepnej wyplaty :cry: Musze Milke ubezpieczyc tak jak Bazylego wtedy zwracaja 70-80% oczywiscie nie za wszystko ale jedno rocznie takie kontrolne badanie tez sie kwalifikuje oprocz tego szczepienia, leczenia powazniejsze jak SUK, wypadkowe, no i dentysta raz w roku itp itd. Musielismy miec to pierwsze badanie zeby zrobic polise. Wyniki beda w piatek wieczorem.
Co do Bazylego to chyba spedzil cala nasza nieobecnosc pod drzwiami jak tylko otworzylam drzwi to go prawie rozdeptalam zupelnie nie wygladal na zaspanego raczej jak harcerz na wachcie, potem Milke obwachal i chyba poznal zapachy bo wlaczyl pelne zanurzenie pod kape dopiero trzask puszki go wyciagnal :D .
Ostatnio edytowano Śro kwi 01, 2009 11:33 przez muac, łącznie edytowano 1 raz

muac

Post » Śro kwi 01, 2009 7:08

Te koszty są zabójcze :roll:
Ale w końcu zdrowie kociaków najważniejsze.

Pozdrawiamy porannie :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]