Rudy,piękny Teksas w swoim domu.Nie żyje !

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 30, 2009 14:24

Wszystko zrobie, prosze tylko dac mi szanse.
Dzien ma zamalo godzin na wszystko.
Teksas czuje sie coraz swobodniej, na coraz wiecej sobie pozwala :D , apetyt bardzo dobry gorzej z humorem. Strasznie jest kaprysny ale narazie wszystko mu wybaczam :D
Problem z gryzieniem niestety sie poglebia i nie bardzo wiem co mam z tym robic?

oliva

Od: Pt lut 27, 2009 15:04

Post » Pon mar 30, 2009 14:33

Nie mam pojęcia,u p.Ireny tego nie robił.To nie jest gryzienie,tylko chwytanie zębami,ale też nieprzyjemne.Proszę poobserwować,może są jakieś miejsca na skórze,których nie pozwala dotykać.Tak jak pisałam,mówić stanowczo"nie" ostrym tonem,dawać mu zabawkę do gryzienia.Może ktoś z forum pomoże?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 31, 2009 10:12

Mam zdjecia lecz nie potrafie ich wkleic, prosze o pomoc :lol:

oliva

Post » Wto mar 31, 2009 10:18

Obrazek

oliva

Post » Wto mar 31, 2009 10:23

Chyba przesadzilam ale to pierwsza proba :D
Zdjecie bardzo rodzine, corka w wannie, Tomek robi zdjecia a my z Teksiem sie miziamy. Czyszczenie uszek wychodzi nam swietnie ale z czesaniem gorzej :(

oliva

Post » Wto mar 31, 2009 10:27

oliva

Post » Wto mar 31, 2009 10:30

Super fotka :D Texas przystojniaczek, a jego Duża to śliczna dziewczyna - stanowicie dobraną parę :wink:

Co do tego gryzienia - mamy kota ze schroniska, jest z nami od dwóch lat. Kocha nas wręcz psią miłością, najbardziej chyba ze wszystkich naszych kotów, oczywiście śpi z nami, uwielbia noszenie na rękach itp. No i tak samo jak Texas, od czasu do czasu przy miziankach zaczyna podgryzać, czasem nawet mocno. Nie wiemy dlaczego ? Co było robić, uznaliśmy, że taka jego uroda i już. Przyzwyczailiśmy się. Jak przesadza, to biorę go za skórę na karku (ale dosyć delikatnie), odciągam od swojej gryzionej ręki i mówię obrażona: "sam się głaszcz teraz, baranie jeden" i sobie idę. Dropsik jest wtedy smutny i widać, że mu łyso :wink:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto mar 31, 2009 10:56

,,sam sie teraz drap baranie'', zabawne - chyba zapamietam ten tekst :D
Ja Teksasa narazie tylko prosze, zeby obali mit ,ze rudy to nie kolor a charakter :D
Dziekuje za mile slowa. Poza tym gryzieniem Teksio naprawde jest kochany i coraz swobodniej sie czuje :lol:

oliva

Post » Wto mar 31, 2009 12:36

To prawda,Duża i Teksas tworzą piękną parę.Dajcie mu jeszcze trochę czasu,najlepiej głaskać go po główce,koty to uwielbiają,czasem nie pozwalają głaskać brzuszka,albo miejsca u nasady ogonka.Niektóre boją się też podniesionej ręki.Nadal twierdzę,że Teksas musiał niejednokrotnie dostać,nawet dziwię się,że tak szybko się zadomowił.Czytając wątki na forum wiem,że czasem to długo trwa w przypadku dorosłych kotów.

ewar

Post » Wto mar 31, 2009 12:43

olivko - czy to Ty pisałaś do mnie w sprawie adopcji mojego tymczasika Rysika? A ja potem pisałam do Ciebie o Teksasie ?

Widze ze sprawy się wspaniale potoczyły - gratuluje kociego przystojniaka w domu :D

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto mar 31, 2009 13:00

Czy ja? Sama juz nie wiem. Wszystko zaczelo sie od kotki Julki, chcielismy ja zaadoptowac ale okazalo sie, ze juz miala domek
Potem dostalam link na Teksasa od KZ i tak sie zaczelo.
Apropo, bardzo dziekuje wszytkim, ktorzy przyczynili sie do tego, ze Teksas do nas trafil.
Jesli chodzi o dotykanie brzuszka, konca ogonka to my tego nie robimy.
Teksas lapie zebami kiedy dotyka sie jego karku, pleckow i kiedy poprostu nie ma ochoty na dotyk (tak sadze).
Wczoraj bardzo przestraszyl sie Tomka w garniturze. To bylo dziwne. Chlopaki juz sie niezle dogaduja. Tomek wstal rano, pod prysznic, Teksas za nim, potem wskoczyl w garnitur a Teksas pod szafe :? . Sytuacja powtorzyla sie po powrocie z pracy.
Dluga droge przed nami aby do konca sie zrozumiec.
Wczoraj wieczorem oboje z Tomkiem przyznalismy sie, ze w ciagu dnia tesknilismy za Teksasem :D

oliva

Post » Wto mar 31, 2009 13:29

Piccolo,wszystko się zgadza.Oliva odpowiedziała na ogłoszenie Julci,ale ta już miała domek a ja nie miałam innego kota do adopcji.Chwilę potem pojawił się Teksas na forum i wyszło na to,że to jednak przeznaczenie i Oliva będzie miała kota ode mnie.Pisząc do mnie w sprawie Teksasa nie wiedziała,że to właśnie ze mną korespondowała w sprawie Julki.
Oliva,wcale się nie dziwię,że tęsknicie za Teksasem.Jeszcze parę tygodni,a nie będziecie mogli sobie wyobrazić,że możliwe było życie bez niego.Pani Irena tęskni i już teraz każdy kot jest porównywany do Teksasa.No i tego porównania nie wytrzymuje.Fajny,grzeczny,miły,ale Teksas to....itd.Naprawdę.P.Irena czyta wątki,chociaż nie pisze,ale by to potwierdziła.

ewar

Post » Wto mar 31, 2009 13:39

oliva pisze:Potem dostalam link na Teksasa od KZ i tak sie zaczelo.

tak, KZ to ja :D

trzymam kciuki za dalsze dogadywanie się z kociastym :ok:

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto mar 31, 2009 13:47

No to nam sie wszystko ulozylo jak w bajce :D
A potem zyli dlugo i szczesliwie... :D

oliva

Post » Wto mar 31, 2009 13:57

cieszę się :D
Obrazek