ZaFrędzlonej Pomponlandii cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 29, 2009 6:54

Pokazałam chłopakom Kluchę - błysk w oku i ogony na sztorc! A tak poważnie - czasem się zastanawiam, jak moje dziabągi wyglądały jako kocięta? :roll: Ale jak sobie pomyślę, co może narobic kociak, to się cieszę, że są duże. Moja znajoma pa małą koteczkę - dała jej na imię Apokalipsa - jak myślicie, dlaczego?
Cieszę się że Rudi zjadł, nie mogę uwierzyć, że aż tyle 8O Jemu widać obecność kotów też w jedzeniu przeszkadzała. A mokre też wciąga, czy tylko suche? Bo u mnie nie jadł mokrego, ale może nie miał szans przy moim Frędzlu odkurzaczu? :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie mar 29, 2009 6:57

klucha też powinna miec takie imię, albo armageddon :lol: twoje koty wyglądały pewnie jak nasze, wielkie uszy, oczy, długie nogi :D
a może rudi jest typowym jedynakiem?może lepiej się czuje kiedy nie ma innych kotów w pobliżu? :roll:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Nie mar 29, 2009 7:09

Właśnie tak mi się wydaje. On jest jedynakiem! Inne koty się go boją, bo jest duży i to go też onieśmiela. On nawet próbował się bawić z moimi, ale za bardzo sie bały i reagowały agresją
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie mar 29, 2009 7:11

MartynaP pisze:Zacznę może od początku:
Do mojej siostry na ogródek przychodzi kotka.
Kotka jest śliczna czarna-gdzieś tam odrobina białego,jest zadbana,ma lśniącą sierść i uwielbia się przytulać.
Jak tylko usłyszy szczekanie psa mojej siostry zaraz przybiega po jedzenie.I trwa to już dość długo.
Wscześniej za bardzo nie zwracałam na to uwagi słyszałam od siostry ze kotka przychodzi zje i idzie spowrotem-widać ma już swoje drogi.
Ludzie ja dokarmiają kotka pewnie ma gdzieś swoje schronienie ibyło by wszystko ok ale dziś poszłam na ogródek poprostu aby zrobic sobie spacer z psem.
Wchodzimy,pies szczeka i za 3 minuty idzie kotka.
Zaawansowana ciąża,pewnie nie pierwsza i nie ostatnia.
Przyłożyłam ręke do brzucha dzieciaki kopia jak szalone :)
I właśnie niewiem co mam zrobic.
Złapac?? ok niema problemu ale gdzie ja dam.
Mam 3 psy w tym dwa szczeniaki na tymczasie,jednego swojego staruszka a on nie toleruje kotow.
Zreszta kotka niewiem jak w domu sie zachowuje ciagle jest na dworze...no chyba ze bedzie kociakiem wychodzacym ale to nie u mnie.Potraci ja auto albo ktos ja specjalnie pogoni.
Sterylka?? ok ale za co?? niedaje rady juz finansowo a co dopiero sterylka.
Po sterylce pewnie musi miec spokoj-odpoczywac a u mnie...moje szczeniory nie dadza jej spokoju i moja córka tez.
Niewiem co mam zrobic niemialam takiej sytuacji jeszcze.
Oczywiscie moge ja zostawic ale robi sie cieplo dzieciaki zaczna schodzic sie na ogródki i poroznosza kociaki jak je dorwą.

Aha na podstawie relacji mojej siostry,obliczen kiedy co i o ktorej wnioskuje ze kotka jest w ciazy ok miesiaca moze z małym haczykiem

Problem jest. Babajago potrzebna mi będzie pomoc być może w łapaniu ciężarówki. Pomożesz?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie mar 29, 2009 11:16

Noc minęła spokojnie :) Wczoraj o 22.10 odbyła się wreszcie skuteczna wyprawa do kuwetki :lol: Kotek zjadł całkiem sporą porcję karmy - suchej. Spał w różnych miejscach a w charakterze poduszki używał także tż - podobno i mnie ale...nie wiem - tak mocno spałam :oops: Podejrzewam, że tż tak mówi, żeby mi przykro nie było 8). Zaś ranek - to już na pewno spędził tak: Obrazek Potem pojadł, popił i dalej zwiedza. Często posiaduje na parapetach i obserwuje - widoki? ptaszki? Jeszcze mi nie powiedział... Po południu założę Rudiemu wątek ale na razie nie mam pomysłu na tytuł:) Może jakieś sugestie? Acha, i jeszcze pomponmamo chyba chciał w nocy do Ciebie zadzwonić - może tęsknił?- bo zwalił mój telefon z komody ;) Dzwonił?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie mar 29, 2009 12:36

ależ sie cieszę, ze tak sobie przypadliscie do gustu :mrgreen:

no i mysle, ze chłopak musiał dzwonic do pomponmamy-no bo przeciez porzadny z niego kot-obiecał relacje z podrózy i juz :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie mar 29, 2009 12:39

rudi gentleman nie chce, by kobieta po nim płakała, więc zadzwonił na otarcie łez :twisted: ja widzę, że się męska przyjaźń zawiązała :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie mar 29, 2009 12:41

Dzwonił. Mówił,że mama padła i nie mizia kiedy kocio jest łaskaw na nie się uwalić :twisted: W związku z tym postanowił się uwalić na tacie, bo ten się wykazał czujnością i mizia. Mówił też że kuweta w brązowym kolorze pięknie współgra z kolorem jego oczu, co widać szczególnie w momentach parcia :oops: No i chwalił, że dobrze karmią :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie mar 29, 2009 12:44

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie mar 29, 2009 15:00

pomponmama pisze:Dzwonił. Mówił,że mama padła i nie mizia kiedy kocio jest łaskaw na nie się uwalić :twisted: W związku z tym postanowił się uwalić na tacie, bo ten się wykazał czujnością i mizia. Mówił też że kuweta w brązowym kolorze pięknie współgra z kolorem jego oczu, co widać szczególnie w momentach parcia :oops: No i chwalił, że dobrze karmią :D

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

mam tymczasa ... :lol:

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Nie mar 29, 2009 15:04

pochwal sie :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie mar 29, 2009 15:28

Założe mu wątek, nie wiem jak mi to pójdzie bo noga ze mnie :evil:

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Nie mar 29, 2009 15:31

to czekamy :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie mar 29, 2009 17:14

Czekamy Dominiko :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie mar 29, 2009 18:03

agul-la pisze:Obrazek

Ja tez sie zakochalam :love:

Shira, super ze tak podroz dobrze Wam minela no i przede wszystkim ze Rudi tak latwo sie dostosowal, myslalam ze bedziecie miec problemy z jedzeniem :ok: :catmilk:
Obrazek

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

[poprzednia][następna]