OTWOCK-Miziata Kicka szuka DS! Znalazła swój DOM!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 27, 2009 21:11

hihihi warczący kociak - naprawde urocze :lol:

oby kotecki sie szybko dogadaly.... :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt mar 27, 2009 21:46

No właśnie Tilibulku :!: Niech sie dogadaja :lol:
Nawiasem mówiąc to taka wal(r)czaca rodzina. Wyłapane i wyadoptowane dzieci Kićki dały nieźle popalic w swoich DS :twisted: Mkołaj jeszcze do dziś ma "swoje"zdanie. Obecne "sterylkowe" tez nie lepsze.Kicka ma mocny charakter inaczej by nie przeżyła i przekazała go swoim dzieciom. Taka /nie/słodka buraska!!!
I poświadczam słowa Pauliny: Kicka warczy-autentycznie :twisted: Mocno i wyraźnie-żeby nie było żadnych wątpliwości!

A teraz dziewczyny prosze o krótka instrukcje jak wkleić zdjecia na miuku. Jako niemotowata blondynka, zawsze korzystam z pomocy bystrej córy
:wink: Proszono mnie o pomoc a ja doopa jestem :cry: Wiec kto czyta i wie-to do dzieła :!:

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 27, 2009 22:48

koteczka moich dziadkow tez warczala.. na widok robali :lol: fajnie to wyglada..

oby Kićka szybko zrozumiala, ze nie ma juz z kim walczyc, ze wszystko to przyjaciele i doceniła zarowno tych na dwoch, jak i na czterech nogach ;)

wklejanie zdjęc jest dobrze wytlumaczone tutaj:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=36202

a generalnie to ogranicza się do tego, zeby znalezc stronkę, na ktorą te fotki mozna wrzucic, czyli upload.miau.pl, lub imageshack, lub fotosik.pl... tam fotke wrzucic i to co sie pojawi jako adres danej fotki wkleic do posta
- zawsze na poczatku znajduje sie [img],%20a%20na%20koncu[/img], czyli
[img]link%20do%20servera,%20na%20ktorym%20jest%20fotka[/img]

PS. Jesli wrzucasz zdjecie na Imageshack, to wystarczy skopiowac caly adres, ktory pojawił się w ramce opisanej jako "Thumbnail for forums (1)"
Jesli na upload.miau.pl - kopiujesz wszystko co wyswietlilo sie w okienku podpisanym "Nowosc: umiesc miniaturki zdjec na forum gotowy link:"

W tych dwoch przypadkach, ktore wymienilam w PS, nie trzeba juz dopisywac nic do linku i zdjecia same pojawiaja sie na stronce...

tillibulek

Post » Sob mar 28, 2009 13:19

No to skoro już wiem, jak się zdjęcia wstawia, to może podzielę się kilkoma:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No i mój "umięśniony" Tygrysek:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

paulina96

Od: Śro mar 25, 2009 21:03

Post » Sob mar 28, 2009 15:36

Zuch dziewczynka :!: Oba kociaste piekne i orginalne! Takie dwie futrzane pieknoty!!!Oby sie dogadały!
Zawsze i nieodmiennie jestem zachwycona umaszczeniem Kićki :lol: Tylko Arvena (córka kotki, która jest u mojej sasiadki)odziedziczyła je po niej. I jak tu ma sie okreslenie "zwykła buraska".

A jak Paulinko maja sie sprawy "międzygatunkowe"? Bo to ,że sie Kićka zadomowiła to widac na zdjęciach :lol: I jestem mile zaskoczona ,bo lubi porządki. :wink: i zabawę :lol:
Kizianki dla obu futerek!

ASK@

Post » Sob mar 28, 2009 18:58

Narazie (dopóki nie przestanie warczeć na drzwi) są odizolowane, ale niedługo (ok 2 dni) od nowa zaczniemy otwierać drzwi, a że tata będzie miał urlop, to ktoś cały czas będzie nad nimi czuwał. Dziś kupiliśmy jej miseczki i mleczko Whiskas'a (bardzo je lubi).
:catmilk:

paulina96

Post » Sob mar 28, 2009 20:16

No to fajnie!
Warczec może jeszcze długo-nic na siłę! :twisted: To dorosłe koty i ich wspólne zaakceptowanie sie może troche potrwać! Powodzenia i czekamy na wieści!!! Oby pomyslne! :lol:

ASK@

Post » Sob mar 28, 2009 23:26

Paulina, Piękne masz koty :D
Spoko, zobaczysz dogadają się :ok:
Nie wszystkie koty się kochają, ale przynajmniej nauczą się tolerować :twisted: a z czasem może nawet się polubią :wink:
Trzymam kciuki :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie mar 29, 2009 12:50

Czekamy na wieści :!:
Koty to madre stworzenia! Zawsze dostosowuja sie jak czuja,że nie mozna inaczej!
:lol:

ASK@

Post » Nie mar 29, 2009 14:49

Kićka zaczęła się nudzić. Chodzi w te i wewte po całym małym pokoju. Dzisiaj zrzuciła kwiatka, :flowerkitty:
a sznureczkiem może się bawić cały dzień. Tygrysek siedzi pod drzwiami i nasłuchuje, co ona robi.

paulina96

Post » Nie mar 29, 2009 15:45

Chyba sa na dobrej drodze! pannicy juz nie wystarcza jeden pokój-ż Szybko zrozumie,że jak chce chodzic po mieszkaniu bedzie musiała zaakceptowac Tygryska!A Tygrysek jest ciekawy-to dobrze. Powoli mozna będzie zostawiac otwarte drzwi. I na spokój! Kićka przyzwyczaiła sie do was ,to zrozumie (powinna) ostre nie!jesli wyleci z pazurami. Prawdopodobnie wybiegnie troche za drzwi i wróci do pokoju! Tam czuje sie bezpieczna! Powodzenia!

ASK@

Post » Pon mar 30, 2009 9:43

No i jak po niedzieli kociaste sie czuja!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Post » Pon mar 30, 2009 12:38

Kićka to niezla rozrabiaka... taki maly piorun w kociej skorze... 8)
a Tygrysek wydaje sie byc nastawiony łagodnie i pojednawczo :ok: oby sie szybko dogadaly.. na pewno urlop taty pomoze, bo beda oba futra pod kontrolą i bedzie mozna zaczac je ze sobą oswajac :):):)

:D super, ze udalo sie pieknie wstawic foteczki :D teraz beda regularne foto-relacje - nastepną zamawiamy jak Kićka bedzie sie tulila do Tygryska :P :wink:

tillibulek

Post » Pon mar 30, 2009 12:47

Wiesz Tilibulku-Kićka przetrwała 5 lat na wolnosci w okolicy gdzie jest dużo agresorów. Na swoim terenie tolerowała tylko własne dzieci. Musiała wywalczyć swoje i ich bezpieczeństwo. Moja micha tez tu grała role. Nie jest jej łatwo zmienic przyzwyczajenie. Ale to madra kotka spragniona kontaktu z człowiekiem i zrozumie. Aby szybko zrozumiała także ,że drugi kot to tylko kot a nie wróg. U nas po ok.10-14 dniach było lepiej. Zeby sie wymiziac lub dostac dodatkowa porcje jedzenia musiała przejść koło nich. Dumnie udawała,że nie zauważa. A jest u nas 4 koty +pies. I kazdy zachowuje sie jak rozbestwiony jedynak! Zazdrosniki okropne i pyskacze syczace!
Ja wierzę,że bedzie dobrze tylko czasu trzeba!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Post » Pon mar 30, 2009 16:00

Dzisiaj...

Drzwi otwarte, Kićka powoli wychodzi do dużego pokoju, mama mówi: "ignorujcie ją". Wszyscy odkręcają głowy, a Tygrysek, jak na zawołanie zaczyna się łasić... Kićka weszła, Tygrys zasnął, a my w gotowości: mama trzyma trąbkę, tata szczotkę, a ja pistolet na wodę. Na szczęście nic się nie przydało. Kićka stoi przy wejściu, widzi Tygryska, który leży na ławie, na drugim końcu pokoju; warczy, prycha, złości się, a szary pan... nic, tylko otworzył oczy i poszedł dalej spać. Kićka poddaje się (po kilku NIE WOLNO powiedzianym przez mamę i tatę) i szybko wraca do małego pokoju. Chwilę potem wraca, ale siedzi w przedpokoju... Boi się (ogon ma podwinięty). Mama wstaje na chwilę z łóżka do kuchni, a mała ucieka do siebie. Tam ogon jej się prostuje i słychać wielkie miał... Co to? To mama, weszła do niej pogłaskać ją. Łasi się, mruczy, zupełnie inny kot. Teraz jest zamknięta w pokoju i śpi. :evil: :aniolek:

paulina96

[poprzednia][następna]