Koty u B.Wahl.cz.II.DT dla 4 kotek!!na juz!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 26, 2009 9:33

ania-h pisze:Wiem, że tak Aniu, ale jak nie przekona się pań po dobroci lub mniej po dobroci, to za chwilę będzie tak jak przed akcją. Mam nadzieję, że chociaż dla pani Ireny FIV będzie wystarczającym powstrzymywaczem do dokacania. Wiem, że wielu próbowało już od paru lat zmienić sytuację w OS na lepsze. Poodpadali, bo po prostu nie mieli już siły. Wcale się nie dziwię. Postarajmy się by ta, tak pięknie i spontanicznie zaczęta akcja była początkiem prawdziwych, długofalowych i trwałych zmian w OS.

a dla mnie to wlasnie, ze wiele bylo juz takich akcji i nic na stale sie nie zmienilo, jest argumentem przemawiajacym za porzadna, dobra :!: akcja medialna
bo nie wierze, ze bez duzego nacisku z zewnatrz i stalej pomocy cos sie zmieni - a akcja medialna moglaby pomoc...

zal mi zwierzat, ktore tam zostaja, oczywiscie - ale uwazam, ze pomaganie na zasadzie "pomozemy, ale potem wszystko i tak wroci do stanu pierwotnego" nie ma najmniejszego sensu
to troche tak jak wykupowanie zwierzat z pseudohodowli...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw mar 26, 2009 9:37

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw mar 26, 2009 9:44

to ja też wkleję link do mojego bazarku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4226803#4226803

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw mar 26, 2009 9:53

Poszukam w domu, może też znajdę jakąś pościel narzutę czy coś innego na posłanka.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw mar 26, 2009 10:07

Beata pisze:
ania-h pisze:Wiem, że tak Aniu, ale jak nie przekona się pań po dobroci lub mniej po dobroci, to za chwilę będzie tak jak przed akcją. Mam nadzieję, że chociaż dla pani Ireny FIV będzie wystarczającym powstrzymywaczem do dokacania. Wiem, że wielu próbowało już od paru lat zmienić sytuację w OS na lepsze. Poodpadali, bo po prostu nie mieli już siły. Wcale się nie dziwię. Postarajmy się by ta, tak pięknie i spontanicznie zaczęta akcja była początkiem prawdziwych, długofalowych i trwałych zmian w OS.

a dla mnie to wlasnie, ze wiele bylo juz takich akcji i nic na stale sie nie zmienilo, jest argumentem przemawiajacym za porzadna, dobra :!: akcja medialna
bo nie wierze, ze bez duzego nacisku z zewnatrz i stalej pomocy cos sie zmieni - a akcja medialna moglaby pomoc...

zal mi zwierzat, ktore tam zostaja, oczywiscie - ale uwazam, ze pomaganie na zasadzie "pomozemy, ale potem wszystko i tak wroci do stanu pierwotnego" nie ma najmniejszego sensu
to troche tak jak wykupowanie zwierzat z pseudohodowli...

Problem polega m.in. na tym, że pani Wahl ma "plecy" w środowisku miedalnym.

Ja oglądałam reportaż z jej przytuliska - jak tam ślicznie było :roll: Po prostu cudnie jak na taką liczbę zwierząt. I wtedy uwierzyłam.

Wczoraj rozmawiałam z wetem z lecznicy w Katowicach, w sprawie suni z Boguszyc. I on mi powiedział, że ten reportaż to chyba jakiś nienormalny dziennikarz zrobił. Był oburzony.

No cóż, o Ostatniej Szansie nie napiszą źle dziennikarze, nie pokaże prawdy telewizja. Skąd to znamy?...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw mar 26, 2009 10:08

to moze trzeba uderzyc nie do lokalnej prasy i mediow tylko centralnej. uzasadnic dlaczego taka inetrwencja mediow ogolokrajowych jest konieczna...?

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Czw mar 26, 2009 10:12

Julka_ pisze:to moze trzeba uderzyc nie do lokalnej prasy i mediow tylko centralnej. uzasadnic dlaczego taka inetrwencja mediow ogolokrajowych jest konieczna...?

Ależ ja piszę o "centralnej" prasie, telewizji.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw mar 26, 2009 10:14

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw mar 26, 2009 10:29

A ja znalazłam komentarze (dość aktualne, sprzed miesiąca). Osobiście nie ustosunkowuję się, ale piszą tam ludzie, którzy już próbowali wcześniej pomóc p. Wahl. Może trochę pomogą w opracowaniu odpowiedniej strategii.
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 92&v=2&s=0

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw mar 26, 2009 10:40

A ja przytoczę taką rozmowę:

http://www.polonia.net/wiadomosci/listy.cfm?id=39

Proszę, przeczytajcie. Tekst jest z września 2007.

Wrażliwość czasem nas przerasta. I sytuacja. Wydaje mi się, że nie mam kwalifikacji żeby tu wydać twardy osąd...

M.
Ostatnio edytowano Czw mar 26, 2009 10:51 przez m_orsetti, łącznie edytowano 2 razy

m_orsetti

Od: Czw cze 01, 2006 12:51

Post » Czw mar 26, 2009 10:41

Bazarki i oferty pomocy sa juz na 1 str.
Potrzebne beda srodki czystosci, domestos,jakies proszk do szorowania, proszek do prania,szczoty ryzowe ze 3.
Moze ktos ma kawalek siatki do okien. Jaki to ma byc kawalek bedziemy wiedziec w piatek.
Jesli macie zbedne poslanka,kuwety to rowniez sie przyda.

CoolCaty zlozyla wczoraj propozycje nie do odrzucenia.
Postanowila, ze na kilka dni zabierze koty ( prawdopodobnie w przyszla sobote) do siebie, do lecznicy.
Zajmie sie towarzystwem kompleksowo w sterylnych warunkach.Wypierze, odrobaczy, odpchli, poda wszystkie potrzebne leki, antybiotyki, przecigrzybiczne i inne, ktorych wymienic nie umiem.Na koniec wszystkie wysterylizuje.
To duze wyzwanie i piekna propozycja.
Nie jestesmy w stanie wynagrodzic czasu i zaangazowania, jakie poswieca CoolCaty, jedynie zdrowiejace koty moga tu byc zaplata.
I CoolCaty to wystarcza. Docenmy to.
Jednak wszyskie leki i preparaty, ktorych uzywa i bedzie musiala uzyc przy tych 8 kotach z FIV nie sa rozdawane za darmo.
Prosimy o wsparcie, wplaty, bazarki, moze allegro.Kazde sie przyda.

W czasie gdy koty beda w sanatorium u CoolCaty, my musimy pomoc p.Irenie doprowadzic do uzywalnosci jej pomieszczenia.
Potrzebujemy ochotnikow, ktorzy pomoga je wyszorowac i moze pomalowac.
Chcemy zeby praca CC nie poszla na marne.Zeby te zwierzeta wrocily juz w normalne warunki.
Powtarzam, ze dokladne listy potrzebnych produktow pojawia sie w piatek wieczorem.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw mar 26, 2009 10:45

CoolCaty :1luvu:

Niedługo wypłata. Przeliczę finanse i podrzucę, ile będę mogła.
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw mar 26, 2009 10:47

Ja b. chętnie pomogę, o ile będzie taka możliwość. I zapraszam do obejrzenia zdjęć z wczoraj na wątku Magusia :lol: Pędźcie zobaczyć Bardzo Zuego Kotka.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw mar 26, 2009 10:47

no ja też te obiecane 150 zł wpłace 1.04. może od razu na konto CoolCaty? czy lepiej na konto fundacji?
Obrazek

majcuch

Od: Czw lut 19, 2009 19:00

Post » Czw mar 26, 2009 10:48

To ja może tez wkleje Exspres Reporterów z 10.02. Reportaż o p. Wahl jest czwarty po reportażu o ksiedzu.
Oglądałam go na żywo , jeszcze przed całą tą akcja i wszystko wyglądało inaczej. Pani Wahl mówi w nim, ze lekarz przyjeżdża do niej co kilka dni, przeprowadza operacje i leczy, zdjecia robione chyba tylko u niej w domu , bo zdecydowanie inne warunki niz na zdjeciach zrobionych przez Was.
Rzeczywistość nie została ,niestety pokazana :(

Jest tam mowa o 86 kotach

(najlepiej przejechac suwakiem na ok. 3/4 , ponieważ ten reportaż jest ostatni)

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny ... o/10022009
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

[poprzednia][następna]