Koty u B.Wahl.cz.II.DT dla 4 kotek!!na juz!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 25, 2009 18:02

Modjeska pisze:
Kaprys2004 pisze:Czy z FIV-em są tylko u pani Ireny, czy wiadomo, że te pozostałe u pani Marzeny również? Czy to miałaś na myśli pisząc "bardzo chore"?

Z kotów zabranych od pani Marzeny jeden miał dodatni wynik testu na FIV. Trudno to zrozumieć zważywszy na warunki, w których przebywają. Właściwie ta szuflada na stole to ich jedyny azyl. Pisząc, że koty są bardzo chore miałam na myśli ich ogólny stan. Wszystkie mają katar, kaszlą, mają podrażnione amoniakiem drogi oddechowe, część sterylizowanych kotek miała ropomacicze, jedna regularny ropień. Koty nie są tak zagrzybione jak u Ireny ale mają problemy z brzuszkami i oczywiście robale. Podobnie zresztą jak psy.

A czy CC badała koty, które pozostały u pani Marzeny? Czy one mają FIV?
Jeżeli jeszcze nie były, to czy będą badane?

Przepraszam, że jestem taka upierdliwa..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro mar 25, 2009 18:05

ania-h pisze:Patrząc na te waruki myślę, że potrzebna jest jakać duża akcja medialna z zaznaczeniem, że nie chodzi o eutanazję zwierząt i zamknięcie ośrodka. Chodzi mi o kasę na totalny remont, nowe zorganizowanie całego przytuliska. Mam na myśli, że taki np: TVN robi sobie dobrą gębę typu: jacy jesteśmy fajni, kochamy zwierzęta, pomagamy itd i zwraca się do sponsorów, ma miejsce przebudowa i generalny remont kawałek po kawałku, bo wiadomo, że taka ilość zwierząt nie zostanie przeniesiona na tymczas, żeby można było wszystko bezpiecznie i szybko przeprowadzić.
Normalnie płkać się chce...

O akcji medialnej, a raczej rezygnacji z niej w tej chwili sa rozważania w starym wątku. Wbrew pozorom w tym przytulisku są również porządne boksy z niewielką ilością zwierząt. Problemem jest głównie niechęć pani Marzeny do sterylizacji i konsekwencje takiej postawy. Tam większość psów jest do siebie podobna. Większość kotów również. U pani Ireny trafiały się koty różne np rude, czy długowłosy. U pani Marzeny koty są czarne, albo czarne, albo biało-czarne, ewentualnie trafiły się z rzadka bure i biało-bure. :evil:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro mar 25, 2009 18:08

Nie bylo mnie kilka godzin i mnostwo tematow sie pojawilo..

Marzena nie mieszka w tym samym pomieszczeniu.
Wiemy ile kotow zostalo u p. Ireny (8, wszystkie z FIV), nie wiemy dokladnie ile u Marzeny( moze 10?)
Kot z FIV od Marzeny moze nie byc jedyny, nie wszystkie koty zabrane stamtad mialy testy. Testow nie mialy tez koty, ktore u niej zostaly.
Trudno mi uwierzyc, zeby tylko ten jeden mial FIV.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Śro mar 25, 2009 18:09

Za 2 tygodnie wyruszy tam CoolCaty celem wysterylizowania kotow Ireny.
Sprobujemy zrobic wtedy testy u Marzeny.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Śro mar 25, 2009 18:11

Byłoby cudownie..

Kaprys2004

Post » Śro mar 25, 2009 18:14

Kaprys2004 pisze:A czy CC badała koty, które pozostały u pani Marzeny? Czy one mają FIV?
Jeżeli jeszcze nie były, to czy będą badane?

Nie, w czasie ostatniego wyjazdu do Boguszyc Cool Caty testowała koty pani Ireny ponieważ część była już testowana w poprzednią niedzielę i miały testy dodatnie. Koty zabrane od Marzeny miały testy ujemne, poza Madżikiem, który jest w lecznicy i na cito szuka domu. Reszta zabranych od niej w niedzielę , dwa tygodnie temu (prawie) miała testy ujemne. Za następną wizytą trzeba będzie przetestować koty Marzeny i pewnie dołączyć dodatnie do stada Ireny, (jeśli oczywiście będzie taka możliwość).

Planowana jest akcja sterylizacji kotów pani Ireny bo jeszcze tylko potrzebne nam są kocięta z FIV :evil: Nie wątpię, że testowanie też jest w planach ale trzeba pamiętać o kosztach.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro mar 25, 2009 18:20

No jasne.
Niedługo przychodzi pensja. Pewnie ludzie coś powpłacają, m.in. ja.. :oops:

Kaprys2004

Post » Śro mar 25, 2009 18:36

Kaprys2004 pisze:Niedługo przychodzi pensja. Pewnie ludzie coś powpłacają, m.in. ja.. :oops:

i chwała onej pensji za to - ja też bokami robię...

poproszę o konto CC na pw :s1: - pierwszy już niedługo...
Obrazek

kosmatypl

Od: Śro lut 13, 2008 14:39

Post » Śro mar 25, 2009 18:47

Mam 3 opakowania cycloferonu, w sumie 15 ampułek. Jesli sie przydadzą, chętnie oddam.
Pocztą wysyłać nie będę, bo trzymam w lodówce wiec nie wiem jakby to zniosły, ale odbiór osobisty, prosze bardzo.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro mar 25, 2009 18:49

kosmatypl pisze:poproszę o konto CC na pw :s1: - pierwszy już niedługo...
kosmatypl, napisałam pw :)
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro mar 25, 2009 19:08

Oferty pomocy od Was, te dotyczace mozliwosci wyslania lekow, karmy, kocykow itp staram sie skrzetnie notowac i wklejam na 1 str. Moze to wyglada troche chaotycznie, ale tam mi nie zginie..
Jak kogos zgubilam lub pominelam, to niech krzyczy na mnie.
Naradzimy sie z Ania i zrobimy bardziej konkretna liste.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Śro mar 25, 2009 20:39

Anna_33 pisze:Oferty pomocy od Was, te dotyczace mozliwosci wyslania lekow, karmy, kocykow itp staram sie skrzetnie notowac i wklejam na 1 str. Moze to wyglada troche chaotycznie, ale tam mi nie zginie..
Jak kogos zgubilam lub pominelam, to niech krzyczy na mnie.
Naradzimy sie z Ania i zrobimy bardziej konkretna liste.

Krzycze Aniu :wink:

Kilka dni temu w pierwszym watku napisalam, ze "mam dwa flakony fungidermu. Oddam p. Irenie, bo pewnie jej sie przydadza na grzyba. To niestety nie jest wiele..
Napiszcie co kto zadeklaruje i co bedzie jeszcze potrzeba.
Moze wirkon? Czy ona da rade tam odkazic?
Ktos deklarowal materac.."

Kaprys2004

Post » Śro mar 25, 2009 20:59

Aniu, tego samego dnia rano napisalas:

"Agnieszka i Ewa czasami przynosza do niej i do Marzeny jakies drobiazgi. Mowily mi, ze workiem bez dna sa wlasnie srodki czystosci.
Wiesz Ania, tak sobie to wyobrazam, ze Ty bedziesz ciac, a ona w tym czasie wyszoruje cale pomieszczenie, polozy nowe swieze poslania dla 8 kotow..Zniknie ostry zapach moczu kotow niekastrowanych. I wszystko to bedzie mialo rece i nogi..
Ja sie nie znam, ale czy sciany i podloge mozna czyms antybakteryjnym, czy czyms podobnym spryskac?
Twoja liste pozwole sobie wkleic w 1 poscie."

Zastanawiam sie czy p. Marzena da rade sama i w ciagu kilku godzin uprzatnac ten wieloletni syf. Nawet przy niezmierzonej ilosci srodkow czyszczacych i bakteriobojczych (wirkon? domestos?). Mysle, ze nie.
Co jest na scianach? Jakies boazerie czy mur do odmalowania?
Czy p. Irena albo ktos inny stamtad bylby w stanie jej pomoc? Czy znasz ich zasady wspolpracy? Dzialaja wspolnie czy kazdy na wlasny rachunek (albo po prostu sie nie lubia czy konkuruja) i nie mozna liczyc na kooperacje?

Kaprys2004

Post » Śro mar 25, 2009 21:03

Kaprys2004, cytat dotyczy chyba nie pani Marzeny, a pani Ireny. Tam zostało 8 kotów.
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro mar 25, 2009 21:08

Kicorek pisze:Kaprys2004, cytat dotyczy chyba nie pani Marzeny, a pani Ireny. Tam zostało 8 kotów.

Masz racje.. Dzieki. :D
U niej syf jest mniejszy, wiec moze da rade..
Ja bylam porazona ogromem robot u Marzeny (sama widzialam :roll: ).

Kaprys2004

[poprzednia][następna]