KRK-Puchatkowo-zostawiony na parkingu cz-b pers szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 23, 2009 10:32

na persidełka i inne kotki..bazarek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90594
Serniczek

Post » Pon mar 23, 2009 16:19

W klinice Therios w Myślenicach bedzie szkolenie personelu w zakresie badania USG. Szkolenie odbedzie się na początku kwietnia.
W związku z tym bedzie mozliwość bezpłatnego wykonania badania USG u bezdomnych kotów.
Wiecej informacji, terminy i godziny najlepiej ustalac bezpośrednio w klinice.
Najlepiej wybrać jedna osobe, która dogada szczegóły, zeby co chwila nie było telefonów w tej sprawie.

Taka informacje dostalismy od Pana doktora podczas wizyty w klinice, kiedy zabieralismy Niusie ze szpitala.
Pan doktor mówił o kotach fundacyjnych pod opieka AFNu ale inne biedaki zapewne tez się załapia :)
Badania beda wykonywane nawet u zdrowych kotów w ramach profilaktyki.
Mysle, ze w tej sprawie najlepiej kontaktowac się z Tweety.
Ostatnio edytowano Pon mar 23, 2009 16:21 przez fiona.22, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto mar 24, 2009 21:45

Mam szanse na wczesny zawał...
ZGUBIŁAM KOTA!!
Zgubiłam białego kota na 28mkw.! Szukam, sprawdzam każdą dziurę... NIE MA!! :cry: W łazience rezyduje rudy kot... GDZIE JEST MIYU?? Ona nie słyszy mogę sobie "kiciać" at mortem daefecatum...
Wzięłam talerzyk z gotowanym kurakiem - zapach powinien wywabić kotę z dziury - ale już panika!
Nagle w łazience pojawia się zaspany łeb... I te oczy... Jakbym słyszała: "CZEGO?" :evil:
Jest... Moja kochana...
http://upload.miau.pl/3/194377m.jpg
http://upload.miau.pl/3/194379m.jpg
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto mar 24, 2009 22:41

fiona.22 pisze:Dawidek (rudy puchatek) sika z krwią więc pewnie na juz potrzebe bedzie leczenie, do tego problemy z żuchwa. To tez bedzie wymagało konsultacji.

Jak się ma rudzielec, co z nim?
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro mar 25, 2009 9:56

Monostra pisze:
fiona.22 pisze:Dawidek (rudy puchatek) sika z krwią więc pewnie na juz potrzebe bedzie leczenie, do tego problemy z żuchwa. To tez bedzie wymagało konsultacji.

Jak się ma rudzielec, co z nim?

Już donoszę. Morfologia, nerki, wątroba OK. Gruczoły okołoodbytowe miał przytkane. Uszy czyste. Nie dało się nic z niego wycisnąc do badania moczu.
W nocy zamknęłam go specjalnie a on nasikał obok kuwety. Nie dało się z podłogi strzykawaką zebrać. Kupiłam taki piasek do kuwety specjalny żeby siku nie wchłaniał. Od momentu jak bbd2 wyczyściła gruczoły siku nie jest czerwone. Dzisiaj TŻ jest w domu i spróbuje mocz złapać. Dawid vel Misiek dużo pije więc może się uda.
Czy są jakieś zioła czy specjalne preparaty żeby kotu podać i czekać jak zacznie sikać. Takie moczopędne które nie szkodzą?

W książeczce nie ma wogóle szczepienia. Pchły miał jakieś zmutowane bo bbd2 dwa razy używała Frontline. Został odrobaczony wczoraj wieczorem bo trzeba się przygotować do szczepienia.

Stan zapalny dziąseł i kamień nazębny duży. Trzeba ściagać. On ma 5 lat.
Zrobię też USG po badaniu moczu. On jest kastratem jak był źle karmiony to pasek mógł się zebrać.

Bardzo dziękuję wszystkim za wsparcie finansowe. Przygotuję rozliczenie.

Zgubiła się Ola. Byłam wczoraj u bbd2 i oglądałyśmy wannę. Jest możliwość żeby wlazła tam ale wogóle się nie odzywa. Chrupek wrzuconych pod wannę nie zjadła. Cala mieszkanie zostało przeszukane.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Śro mar 25, 2009 10:07

Zgubiła się Ola. Byłam wczoraj u bbd2 i oglądałyśmy wannę. Jest możliwość żeby wlazła tam ale wogóle się nie odzywa. Chrupek wrzuconych pod wannę nie zjadła. Cala mieszkanie zostało przeszukane.[/quote]

najnowsze wiadomości: chrupki zostawione w dziurze pod wanną zniknęły :dance: , rura odpływowa była poruszona, nowe siku w kuwecie 8O
więc je, żyje i się nie zaklinowała

ciekawa jestem kiedy ją złapię :?
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Śro mar 25, 2009 10:09

bbd2 pisze:Zgubiła się Ola. Byłam wczoraj u bbd2 i oglądałyśmy wannę. Jest możliwość żeby wlazła tam ale wogóle się nie odzywa. Chrupek wrzuconych pod wannę nie zjadła. Cala mieszkanie zostało przeszukane.

najnowsze wiadomości: chrupki zostawione w dziurze pod wanną zniknęły :dance: , rura odpływowa była poruszona, nowe siku w kuwecie 8O
więc je, żyje i się nie zaklinowała

ciekawa jestem kiedy ją złapię :?[/quote]

Hurra. Ja mam kontenerek w samochodzie więc jakby co to przyjadę. Czyli masz niewidzialnego tymczasika.

Pieczarka

Post » Śro mar 25, 2009 10:10

A mozemy liczyc na jakies zdjecia Dawidka?
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Śro mar 25, 2009 10:20

batumi pisze:A mozemy liczyc na jakies zdjecia Dawidka?

tak za chwilę

Pieczarka

Post » Śro mar 25, 2009 10:23

ziołowy ludzki Urosept lub to samo tylko wet. Lespewet są moczopędne
może z tym spróbować
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro mar 25, 2009 10:32

dalia pisze:ziołowy ludzki Urosept lub to samo tylko wet. Lespewet są moczopędne
może z tym spróbować

Tak się tylko zastanawiam... Czy to nie wpłynie w żaden sposób na wynik badania moczu?

Pieczarko, jeśli potrzebny by był Cystaid, nie kupuj - mam zapas.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro mar 25, 2009 11:12

A tak wygląda wyczesany przez bbd2 kocur Dawid którego nazwaliśmy roboczo - Misiek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pieczarka

Post » Śro mar 25, 2009 11:39

Misiek (Dawid zupełnie do niego nie pasuje :evil: ) jest cudowny. Jest wspaniale kontaktowym kotem, chodzącym traktorem i ugniataczem, uwielbia byc branym na kolana, futro z tych niekołtuniących się, przy czesaniu i obcinaniu pazurów mruczy 8O
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Śro mar 25, 2009 11:41

On wygląda prawie jak Hino... 8O Z niego pers jak ze mnie baletnica!
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro mar 25, 2009 11:45

Monostra pisze:
dalia pisze:ziołowy ludzki Urosept lub to samo tylko wet. Lespewet są moczopędne
może z tym spróbować

Tak się tylko zastanawiam... Czy to nie wpłynie w żaden sposób na wynik badania moczu?

Pieczarko, jeśli potrzebny by był Cystaid, nie kupuj - mam zapas.

Dzisiaj próbujemy bez wspomagania.

Pieczarka

[poprzednia][następna]