Serducho jest już w domku :)))) tymczasowym

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 23, 2009 22:08

Kicia_ pisze:...
... Proszę wszystkich o powstrzymanie się od krytyki poczynań La.heureuse.chatte, która wykazała się wielkim sercem dając tymczasowe lokum Kacprowi, który w schronisku nie dałby rady dotrwać do czasu znalezienia mu domu.

Kto i gdzie ją krytykuje?

.... Skupmy się więc na wspieraniu La.heureuse.chatte, bo na to zasługuje.

Ale chyba wspieranie nie polega na zatajaniu informacji przez bardziej doświadczonych. Ja nijak nie mogę dopasować niczego przeciw świerzbowi, co mogłoby być zapodawane 3 x co tydzień za 35 zł/szt. Wątpię też aby sposób leczenia tego wrednego pajęczaka diametralnie zmienił się w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Przyzmam, że liczyłem na zajęcie przec ciebie merytorycznego stanowiska w tej kwestii, zamiast lania wody. Jest dość prawdopodobne, że się Karolinie pozajączkowało z terminami, cenami, co ustaliliśmy przez telefon.

Lepiej zwątpić 10 razy za dużo, niż jeden raz za mało - jak widzę Karolina do tej zasady się stosuje, dzięki czemu w ogóle wystąpił problem. Znaczy inicjatywa pognania do weta zasadniczo godna jest podziwu, a nadymanie się o byle pierdołę w cenie nie jest. Przynajmniej u mnie.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon mar 23, 2009 22:40

PcimOlki pisze:
.... Skupmy się więc na wspieraniu La.heureuse.chatte, bo na to zasługuje.

Ale chyba wspieranie nie polega na zatajaniu informacji przez bardziej doświadczonych ... Jest dość prawdopodobne, że się Karolinie pozajączkowało z terminami, cenami, co ustaliliśmy przez telefon.

Trzeba było spokojnie podzielić się wiedzą, a nie egzaminować początkujący DT przez dwie strony wątku. Zwłaszcza, że jak wynika z Twojej wypowiedzi, mogłeś swoje wątpliwości od razu wyjaśnić przez telefon.
Na razie naistotniejszą dla mnie informacją jest to, że na Kacpra juz poszło 60 zł i pewnie będzie więcej.
Z La.heureuse.chatte jestem w stałym kontakcie telefonicznym, postaram się też znaleźć czas, żeby podjechać z nią na jedną z wizyt Kacpra u weta. Na razie nie mam podstaw, żeby kwestionować decyzje weta, co do sposobu leczenia kota.
Wszystkich, którzy chcieliby wspomóc finansowo DT Kacperka, proszę o kontakt na PW.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon mar 23, 2009 22:41

PcimOlki pisze:Ale chyba wspieranie nie polega na zatajaniu informacji przez bardziej doświadczonych. Ja nijak nie mogę dopasować niczego przeciw świerzbowi, co mogłoby być zapodawane 3 x co tydzień za 35 zł/szt. Wątpię też aby sposób leczenia tego wrednego pajęczaka diametralnie zmienił się w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Przyzmam, że liczyłem na zajęcie przec ciebie merytorycznego stanowiska w tej kwestii, zamiast lania wody. Jest dość prawdopodobne, że się Karolinie pozajączkowało z terminami, cenami, co ustaliliśmy przez telefon.

Tak, dzwoniłam do weta i wyglada to troche inaczej, niż zrozumiałam w czasie wizyty, ale nie tak, jak myslisz.
U niego 40 zł kosztuje wizyta z podaniem leku na katar i świerzb, ten lek na świerzb trzeba bedzie podac 2-3 razy (powiedział, że zamiast trzeciego razu można wkroplic cos tam na kark, ale z mojego doswiadczenia wynika, że to wkraplane to badziew jest). Więc jednak trzeba będzie mniej-więcej tyle zapłacic za te zastrzyki.
Poza tym podanie zastrzyku z antybiotykiem kosztuje u niego 10 zł.
Nie wiem, dlaczego wcześniej zrozumiałam, że są ceny 35 i ok. 25 zł - to było tak, że zapytałam go, jaki będzie koszt leczenia, on zaczął głośno liczyc podając te ceny, więc ja myslałam, że to ceny dla mnie (juz z wizytą), ale widocznie zaszło nieporozumienie.
Wkleiłam zdjęcie z książeczki, możesz przeczytac, co to za lekarstwa.

Do wszystkich - Karolina to ja :)
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Pon mar 23, 2009 23:58

Kiciu_, dziękuję za wsparcie :1luvu:
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Wto mar 24, 2009 6:40

La.heureuse.chatte pisze:Kiciu_, dziękuję za wsparcie :1luvu:

Nie ma za co, jutro postaram się wystawić cos jeszcze, a na razie tylko przypominam:
Zapraszam na kosmetykowe szaleństwo na leczenie Kacperka
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90725&start=0

Kicia_

Post » Wto mar 24, 2009 14:17

Mam dla Was dwie wiadomości-Ślepinka jest zdrowa,jest już w DT i niedługo jedzie do DS.
Niestety jest bardzo zła wiadomość-Długouchy jest nosicielem fiv,nie może przebywać z innymi kotami.Jest w ciasnej łazience w zaprzyjaźnionym i zakoconym DT.Musi w ciągu tygodnia znaleźć się DS bez kotów.Jak nie,to D trafi do schronu z powrotem i nie wiemy,czy nie zostanie uśpiony.Koty z fiv to zagrożenie dla innych kotów.D bardzo się przymila i w łazience strasznie płacze.Błagam pomóżcie mi znaleźć mu dom!!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto mar 24, 2009 14:25

Mruczeńka1981 pisze:Mam dla Was dwie wiadomości-Ślepinka jest zdrowa,jest już w DT i niedługo jedzie do DS.
Niestety jest bardzo zła wiadomość-Długouchy jest nosicielem fiv,nie może przebywać z innymi kotami.Jest w ciasnej łazience w zaprzyjaźnionym i zakoconym DT.Musi w ciągu tygodnia znaleźć się DS bez kotów.Jak nie,to D trafi do schronu z powrotem i nie wiemy,czy nie zostanie uśpiony.Koty z fiv to zagrożenie dla innych kotów.D bardzo się przymila i w łazience strasznie płacze.Błagam pomóżcie mi znaleźć mu dom!!!

Długouchy mógłby ewentualnie pojechać na jakiś czas do Częstochowy, gdyby znalazł się transport dla niego. Pomóżcie!

Kicia_

Post » Wto mar 24, 2009 14:28

Szukamy DS lub transportu do Częstochowy!!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto mar 24, 2009 14:30

A inne koty były badane? :conf:
ok, doczytałam, że on już nie jest w schronie

dzonss

Od: Wto lis 18, 2008 23:02

Post » Wto mar 24, 2009 14:33

:cry: :cry: :cry: biedny Długouchy :cry:
Jak można pomóc? Może ktoś zrobiłby banerek z informacją o DS lub transportem?

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto mar 24, 2009 14:34

Mruczeńka1981 pisze:Mam dla Was dwie wiadomości-Ślepinka jest zdrowa,jest już w DT i niedługo jedzie do DS.

Jak tu się cieszyć z jednej wiadomości, jak druga zaraz taka zła :cry:
Trzymam kciuki za DS dla Długouchego!!

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Wto mar 24, 2009 14:36

Dlugouchy :cry: :cry: :cry: dopiero co sie wydostal ze schronu... :cry: :cry: :cry: Nie dajmy mu tam wrocic... To dla niego wyrok smierci...

zrobie popoludniu nowy baner.. zalezy na czasie...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto mar 24, 2009 14:40

Muszę przyznać, że załamała nas ta informacja. Długouchy nigdy nie chorował, teraz też jest zdrowy, trzeba mu tylko zrobić porządek z ząbkami. To taki wspaniały kot, niesamowita gaduła i straszny miziak. To kot, który uwielbia zastrzyki i mruczy przy wbijaniu igły 8O Nie drapie, nie gryzie, po prostu sama słodycz.

Kicia_

Post » Wto mar 24, 2009 14:42

hmmm to przydalby sie banerek gif - z informacja o poszukiwaniu transportu lub DS..

a ja popoludniu i tak zrobie baner stacjonarny...

Długouchy, trzymaj sie kotku...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto mar 24, 2009 14:49

W jaki sposob następuje zarażenie FIVem?

dzonss

Od: Wto lis 18, 2008 23:02

[poprzednia][następna]