SZUKAM kotki krówki na dokocenie - Chimera ma domek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 21, 2009 14:55

Chimera oczywiście ma dopasowane imię idealnie.

Jak typowa panna rządzi kotem.

Po 2 dniach Promyk ma 2 rany na uchu (dobrze, że tylko powierzchowne!) a po 3 dniach również kolejną na nosie!

Więcej strat nie ma, poza wyrwanym futrem.

Chimera nie lubi innych kotków (nie wiem dlaczego)

Pomino tego Promyk próbuje do niej gadać a że nie umie liczyć więc ciągle daje jej drugą szansę. Cały on kochany ciepły Promyk.

A Chimera vel Cholera vel Chimcia daje czadu. Lubi sie bawić, rzebra o jedzenie ze stołu, którego nie dostaje i przymila się. Jest kochana grzeczna i się stara.

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Sob mar 21, 2009 16:13

Obrazek

Obrazek

Obrazek

deathgs

Post » Wto mar 24, 2009 14:42

Moze powinnas zastosowac te kocie feromony ?

Wtedy kotki sie troszke bardzie oswoja ze soba i z nowa sytuacja, chociaz na niektore to wplywa tak ze staja sie markotne...no i niestety nie jest to wyjscie moim zdaniem na dluzsza mete. Koty powinny sie same dotrzec :)

Mi sie udalo tak sparowalam kociaki ze sie wzajemnie uzupelniaja i jak dotad zadnej walki nie bylo, ani krwi. Tylko prychanie.... :D
Obrazek
Tęsknię za tobą moja Kruszynko :(

millkaj

Od: Śro lut 25, 2009 14:25

Post » Wto mar 24, 2009 17:52

millkaj pisze:Moze powinnas zastosowac te kocie feromony ?

Wtedy kotki sie troszke bardzie oswoja ze soba i z nowa sytuacja, chociaz na niektore to wplywa tak ze staja sie markotne...no i niestety nie jest to wyjscie moim zdaniem na dluzsza mete. Koty powinny sie same dotrzec :)

Mi sie udalo tak sparowalam kociaki ze sie wzajemnie uzupelniaja i jak dotad zadnej walki nie bylo, ani krwi. Tylko prychanie.... :D

millkaj mam te kocie feromony ale moim zdaniem one nieiwele dają przynajmniej nie działają na kota, który mieszka z nami od 2 lat. Może na ta nową działaja ale jej wcześniej nie znałam :)

deathgs

Post » Wto mar 24, 2009 18:51

Obrazek

Dziś była akcja, szczapiły się i kotłowały! W najbliższą sobotę Chimcia pojedzie do weta na obcięcie pazurów bo biedaka zabije :/

deathgs

Post » Wto mar 24, 2009 19:07

Obrazek

Obrazek

Obrazek

deathgs

Post » Wto mar 24, 2009 19:44

deathgs pisze:
millkaj mam te kocie feromony ale moim zdaniem one nieiwele dają przynajmniej nie działają na kota, który mieszka z nami od 2 lat. Może na ta nową działaja ale jej wcześniej nie znałam :)

Mi tez sie wydaje ze te kocie feromony nie wiele daja, ja ich nie stosuje u siebie w ogole...bo to takie oszukiwanie natury troche, koty musza sie sam dotrzec inaczej nic z tego nie bedzie...
Obrazek

millkaj

Post » Wto mar 24, 2009 19:46

deathgs pisze:Obrazek

Dziś była akcja, szczapiły się i kotłowały! W najbliższą sobotę Chimcia pojedzie do weta na obcięcie pazurów bo biedaka zabije :/

Sliczne sa te Twoje kociaste :) a rudasek przepiekny :love:

No tak pazurki to mocna bron w reku kota :D ja odrazu obcielam jak przyjechla do mnei Kicia, co prawda z wielkim trudem ale udalo mi sie to w koncu zrobic jak spala tak twardo :)
Obrazek

millkaj

Post » Śro mar 25, 2009 11:43

Dzięki dzięki, każdy kocha mojego rudaska. Panienka też jest uroczą króweczką. Twoje kociaste też są niezłe black and white! Czad.

Mam nadzieję, że będzie u Ciebie ok. Ale z tego co wiem, historia Księżniczki jest długa i już ją ktoś zwracał do Kristin. Moja kicia też jest trudna w schronie miała imię Chimera i atakowała inne koty.

deathgs

Post » Śro mar 25, 2009 12:56

deathgs pisze:Dzięki dzięki, każdy kocha mojego rudaska. Panienka też jest uroczą króweczką. Twoje kociaste też są niezłe black and white! Czad.

Mam nadzieję, że będzie u Ciebie ok. Ale z tego co wiem, historia Księżniczki jest długa i już ją ktoś zwracał do Kristin. Moja kicia też jest trudna w schronie miała imię Chimera i atakowała inne koty.

Księzniczka została zwrócona dlatego,z e to kot rezydent ją lał, nie ona jego ;)

Chimera w elbląskim schronisku nigdy nie atakowała kotów- siedziała z nimi pod łózkiem, nie przytulona,ale w kociej schowanej komitywie- rzędem. Dlatego dziwiłam się, ze Izabela pisała, ze ona walczy z innymi kotami.
Za to gdyński Filip- ten to bije inne koty :roll:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Śro mar 25, 2009 20:52

Widać Gdyniaki są humorzaste ;)

Małej obetnę pazury i niech walczą. A jeszcze jedno... jak ona linieje na potęgę, wszędzie włosy nawet w mojej buzi ;) Dlatego nie mogę jej wpuszczać do sypialni gdzie śpi mały bo leci z niej nieźle. Wiosna ale może macie na to jakieś sposoby?

deathgs

Post » Nie kwi 05, 2009 12:59

A u nas w kocim duecie Promyk / Chimcia coraz lepiej. Mała ma przycięte pazurki, więc ewentualn gonitwy nie kończą się niczym szczególnym. Zaczynają spać na łóżku jeszcze jeden na jednym końcu drugi na drugim :)

Chimcia nie wyraża absolutnie zainteresowania dworem w przeciwieństwie do Promyka, któr nadal rzebra by go wypuścić.

deathgs

Post » Wto kwi 07, 2009 12:57

Bedzie dobrze u Ciebie....widac potrzebuja kociaste wiecej czasu niz moje :)
Obrazek

millkaj

Post » Wto kwi 07, 2009 13:00

kordonia pisze:
Księzniczka została zwrócona dlatego,z e to kot rezydent ją lał, nie ona jego ;)

U mnie Kicia Kota nie leje, raczej zaczepia czasem capnie lekko zabkami za grzbiecik, zeby zwrocil na nia uwage, hehehe....przeurocza jest jak tak sie zachowuje :)
Obrazek

millkaj

Post » Czw kwi 16, 2009 13:03

Obrazek

...chyba śpie nie.

Obrazek

I nawet fajny ten rudy, przestaje tak przede mną uciekać w panice.

Obrazek

Jak ja kocham to moje spanko...

deathgs

[poprzednia][następna]