Cytrysia, Mruczek , Lucysia - Odeszła ['']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 20, 2009 16:10

Aniu nie masz pojęcia jak się cieszę, że jest szansa na poprawę. Przynajmniej wiadomo, dlaczego się nie goiło. Śmierć okropnej bakterii! Trzymam za was kciuki!

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Sob mar 21, 2009 12:29

Dziękie Wam :D
Jestem do niczego wczoaraj w lecznicy czekalam prawie 2 godziny , siedzialam pod otwartym oknem i od wczoraj wieczorem okropny ból plecow, temper, łamanie w kosciach, katar ból gardła.
Od popoludnia w łozku.
Cytrysia wczoraj zauważylam ,ze po usunięciu tych nici i supelkow lepeij się poczula . Przychodzila do mnie miziala sie barankowala, mruczala lizala mnie po nosie i caly czas ze mna w lozku.
Dzisiaj sie zmarwiłam bo nie ma apetytu do jedzenia, musilam na siłe wyciągac z kanapy - dalam mieska posiekanego wolowego, tacke animondy -nie - ruszone.
otworzylam puszeczke gourmeta gold z tunczykiem to trcohche polizala. Martwi mnie to. :(
Mam tylko 2 ampulki Lakcidu, mam za to Trilac nie wiem ile jej podac tego trilacu, a moze ktos mi podpowie co innego podac na uzuepelnienie flory bakteryjnej?
Ona ma na pewno biedactwo byle jaki ten przewod pokarmowy po braniu takiej ilosci antybiotyku.
Szkoda mi zeby nie przepadla wizyta z Mruczkiem na usg w poniedzialek , ale nie wiem jak sie wykuruje.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob mar 21, 2009 13:00

meggi 2 pisze:Dziękie Wam :D
Jestem do niczego wczoaraj w lecznicy czekalam prawie 2 godziny , siedzialam pod otwartym oknem i od wczoraj wieczorem okropny ból plecow, temper, łamanie w kosciach, katar ból gardła.
Od popoludnia w łozku.
Cytrysia wczoraj zauważylam ,ze po usunięciu tych nici i supelkow lepeij się poczula . Przychodzila do mnie miziala sie barankowala, mruczala lizala mnie po nosie i caly czas ze mna w lozku.
Dzisiaj sie zmarwiłam bo nie ma apetytu do jedzenia, musilam na siłe wyciągac z kanapy - dalam mieska posiekanego wolowego, tacke animondy -nie - ruszone.
otworzylam puszeczke gourmeta gold z tunczykiem to trcohche polizala. Martwi mnie to. :(
Mam tylko 2 ampulki Lakcidu, mam za to Trilac nie wiem ile jej podac tego trilacu, a moze ktos mi podpowie co innego podac na uzuepelnienie flory bakteryjnej?
Ona ma na pewno biedactwo byle jaki ten przewod pokarmowy po braniu takiej ilosci antybiotyku.
Szkoda mi zeby nie przepadla wizyta z Mruczkiem na usg w poniedzialek , ale nie wiem jak sie wykuruje.

Dlatego jak siedzę pod oknem, okrywam się kurtką:)

Kto pomoze z Mruczusiem na USG???
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Sob mar 21, 2009 14:20

jak mnie choroba rozlozy to nie dam rady nawet jechac z kims w towarzystwie.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob mar 21, 2009 14:30

Aniu, pisałam Ci, że mogę Mruczka zabrać na badanie. Autobusem oczywiście :). Ponieważ nie mogę dźwigać pojedzie w wózku :D
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob mar 21, 2009 14:38

Ojej-znowu gorzej :-(
Jeśli chodzi o Trilac to jedna kapsułka otworzona i dosypana do mokrego na dzień (tak nam zalecał wet swojego czasu).
Mam nadzieję, że się szybko wykurujesz Aniu i że Cytrysi poprawi się apetyt.

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Sob mar 21, 2009 15:01

ariel pisze:Aniu, pisałam Ci, że mogę Mruczka zabrać na badanie. Autobusem :D

Aga bardzo dziekuje, ale wiem ze tez jestes umeczona swoim stadkiem i chorobami kotow. Zobaczymy jak bedzie jutro. Odezwe sie do Ciebie .. Dziekuje.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob mar 21, 2009 15:07

meggi 2 pisze:
ariel pisze:Aniu, pisałam Ci, że mogę Mruczka zabrać na badanie. Autobusem :D

Aga bardzo dziekuje, ale wiem ze tez jestes umeczona swoim stadkiem i chorobami kotow. Zobaczymy jak bedzie jutro. Odezwe sie do Ciebie .. Dziekuje.

Pamiętaj o mnie/. Szkoda, żeby przepadł termin.
W poniedziałek ze swoimi, odpukać, nie muszę jeździć!
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie mar 22, 2009 12:05

Ania, o której to usg?
Maciuś zawieziony dziś do nowego domu. Chyba będzie ok...Ma kolegę prawie identycznego, tylko 2 miesiące starszy...
AnielkaG

Post » Nie mar 22, 2009 17:33

AnielkaG pisze:Ania, o której to usg?
Maciuś zawieziony dziś do nowego domu. Chyba będzie ok...Ma kolegę prawie identycznego, tylko 2 miesiące starszy...

Anielciu ciesze sie ze Macius bedzie miał dobry domek.
USG mam o godz 21,30 na Powstancow Slaskich.

Anielciu jutro po kardiologu nie przyjade do Ciebie , bo musze pojdechac do mziel52 i razem z Marta kupimy dla pani Wiesi alarm antynapadowy niezbedny przy chodzenieu na cmentarz po tym wczorajszym incydencie.
Ostatnio edytowano Nie mar 22, 2009 20:07 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie mar 22, 2009 19:07

przy chodzenieu na cmentarz po tym wczorajszym incydencie.

a co się stało?
AnielkaG

Post » Nie mar 22, 2009 19:14

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85399

poczytaj relacje Agalenory z wczorajszego dnia.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie mar 22, 2009 20:05

świetny pomysł! :ok:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Nie mar 22, 2009 20:39

Ja dawałam dorosłym kotom tak około 1/2 kapsułki Trilacu na dzień do jedzonka.
Jeśli masz Trilac, to spokojnie go podawaj, ma zdaje się aż 3 szczepy tych "dobrych" bakterii.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pon mar 23, 2009 7:51

potrzymam kciuki za dzisiejszą wizytę u weta :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]