Banda Prawdziwych Drani. Part One. PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 20, 2009 12:03

Ja też sobie nie wyobrażam życia bez Draństwa (chyba nawet Juliana trochę kocham :twisted: ), a Buś tak jak już się przyznawałam, należy w dodatku do tych najkochańszych...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt mar 20, 2009 22:02

Wielbłądzio pisze: PS. Czy któraś z Was ma może pomysł, co można zrobić z namolnym, rozterkotanym ciężkim czarnym kocurem, który non-stop mnie napastuje poprzez wytrwałe (pomimo nastu już zestawień na podłogę :roll: ) ładowanie się na moje kolana :wink: ???

Chyba będę musiała zakocić moją ciotkę. Po śmierci mojej Babci, a jej Mamy została sama.
Naprawdę taki przytulak?

Trzy strony natłukłyście :twisted: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt mar 20, 2009 22:09

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze: PS. Czy któraś z Was ma może pomysł, co można zrobić z namolnym, rozterkotanym ciężkim czarnym kocurem, który non-stop mnie napastuje poprzez wytrwałe (pomimo nastu już zestawień na podłogę :roll: ) ładowanie się na moje kolana :wink: ???

Chyba będę musiała zakocić moją ciotkę. Po śmierci mojej Babci, a jej Mamy została sama.
Naprawdę taki przytulak?

Naprawdę :twisted:
Znów leży mi na kolanach i skrzypi :roll:

Zrobiłam dziś kilka fotek Bardzo Grubej Kocicy Rokisi :D Jak zechce mi się wrzucić i pozmniejszać, to jutro rano je tu zastaniecie :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt mar 20, 2009 22:13

Wielbłądzio pisze:Zrobiłam dziś kilka fotek Bardzo Grubej Kocicy Rokisi :D Jak zechce mi się wrzucić i pozmniejszać, to jutro rano je tu zastaniecie :wink:

dopiero rano? :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt mar 20, 2009 22:18

no bo mi się nie chce :oops:

ale moooże, moooże 8)

Wielbłądzio

Post » Pt mar 20, 2009 22:21

Wielbłądzio pisze:no bo mi się nie chce :oops:

ale moooże, moooże 8)

ale się pieścisz :roll: Wielbładku działaj prosimy :roll:

alus1

Post » Pt mar 20, 2009 22:21

A propos grubych... :roll:
Dziewczęta, trzepnęło mną.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90506

Trzepnęło, jak rzadko kiedy. Może przyzwyczaiłam się już do wieści o katowanych zwierzętach, że mnie mniej szokują, chociaż wciąż szokują - ale "szokują" inaczej: w smutny, tragiczny, bolesny sposób, ale niestety nie dziwią.

Tym razem jednak "dziennikarzom" pewnej poczytnej gazety udało się mnie zadziwić.

Podobno "są tylko dwie rzeczy nieskończone: wszechświat i głupota ludzka. Jednak co do wszechświata nie można być pewnym"

Jeśli ktoś ma wolną chwilę, niech skrobnie do nich kilka słów!
Zasypmy idiotów uprzejmymi listami! Niech im się znudzą debilne zabawy!

Skopiuję sobie do własnego wątku, a co... Niech ludzie łapią za klawiaturę!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt mar 20, 2009 22:47

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

niestety, moja Babcia uparcie nie zauważa, że to zwierzę jest już kwadratowe i że nadal tyje :( nie może zrozumieć, że taki gruby kot nie powinien mieć nieograniczonego dostępu do miski z suchym, że nie należy podtykać mu (jej) pod nos co i rusz jakichś smakołyków, że jeśli raz czy drugi czegoś nie zechce, to wbrew pozorom :twisted: nie zemrze z głodu... Rokisia ma trzy lata i na razie (odpukać) w ogóle nie choruje, ale... według mnie za każdym następnym razem, kiedy ją widzę (bywam u Babci średnio raz-dwa razy w miesiącu), jest coraz grubsza, więc... :roll: ... do Babci nie trafia, że u zwierząt (podobnie zresztą jak u ludzi) otyłość prowadzi do różnych ciężkich chorób i że może się o tym przekonać dopiero wtedy, kiedy będzie już za późno :roll: :(
a kiedy pojawi się problem, wszystko spadnie rzecz jasna na mnie, to ja będę musiała nosić to spasione kociszcze do wetów :roll:

Wielbłądzio

Post » Pt mar 20, 2009 22:51

no dobrze troszkę upasiona ale śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
namów babcię na drugiego kotka to może kasy jej zabraknie na rozpieszczanie a koteczki uprawiając biegi i zapasy nie będą tak tyły :roll:

alus1

Post » Pt mar 20, 2009 23:07

taaa. Babcia sama by nie zjadła, a szarańczę upasła :twisted:

zastanawiałam się nad dokoceniem Babci, ale niestety 'przeciw' jest więcej niż 'za': przede wszystkim chodzi o to, że Babcia jest samotną osobą zbliżającą się do 80-tki, ledwie daje radę na co dzień opiekować się i sprzątać po Rokisi, ma różne problemy zdrowotne i czasami trudno jest jej się poruszać :( ... a istnieje przecież ogromna szansa, że koty niekoniecznie by się polubiły (Kiśka jest jedynaczką od trzech lat, prawie że od urodzenia i nigdy nie musiała o uczucia Babci z nikim rywalizować...), że ganiałyby się i siały spustoszenie w mieszkaniu :roll: ...
Babcia też się nad tym zastanawiała, oferowałam jej nawet (jako kota stuprocentowo bezproblemowego) mojego Maciusia, ale... nie, jednak nie :(

PS. pora na sen dziwna jak na mnie :wink: , ale trudno: idę spać, padam...
jutro też sprzątam (tym razem u siebie), a potem przychodzi Gość :wink:

dobranoc

Wielbłądzio

Post » Pt mar 20, 2009 23:39

Anuk pisze:A propos grubych... :roll:
Dziewczęta, trzepnęło mną.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90506

Trzepnęło, jak rzadko kiedy. Może przyzwyczaiłam się już do wieści o katowanych zwierzętach, że mnie mniej szokują, chociaż wciąż szokują - ale "szokują" inaczej: w smutny, tragiczny, bolesny sposób, ale niestety nie dziwią.

Tym razem jednak "dziennikarzom" pewnej poczytnej gazety udało się mnie zadziwić.

Podobno "są tylko dwie rzeczy nieskończone: wszechświat i głupota ludzka. Jednak co do wszechświata nie można być pewnym"

Jeśli ktoś ma wolną chwilę, niech skrobnie do nich kilka słów!
Zasypmy idiotów uprzejmymi listami! Niech im się znudzą debilne zabawy!

Skopiuję sobie do własnego wątku, a co... Niech ludzie łapią za klawiaturę!

Też się wkurzyłam. Trza pisać.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 20, 2009 23:39

Wielbłądzio pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Piękności!!!! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 20, 2009 23:42

Te Piękności są cięższe nawet od każdego z moich kocurów :roll:
Dobrej wagi u Babci nie ma, ale trzymając Rokiśkę na rękach wyraźnie to czuję, waży minimum jakieś sześć z hakiem :roll: :twisted:

Wielbłądzio

Post » Sob mar 21, 2009 0:02

Wow! Szesc kilo z okladem to rzeczywiscie kawal kota 8)
Ale - tak czy inaczej - sliczna :)

Witam wieczorową pora i doczytuje zaleglosci ;)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Sob mar 21, 2009 0:29

Byłaby jeszcze śliczniejsza, gdyby nie była taka spasiona. Naprawdę.

A poza tym - zaczynam się coraz bardziej martwić o jej zdrowie, pomimo iż na razie nic złego się nie dzieje... Bo ten kot nadal tyje, a do Babci nie docierają żadne tłumaczenia, wręcz przeciwnie: dzwoni do mnie z paniką, kiedy tylko pottforze nie posmakuje jakieś danie :roll: :twisted:
No i oczywiście kiedy nie posmakuje, to od razu dostaje do michy coś innego - i tak do skutku :roll:
Ja tam się Drańskimi fanaberiami nie przejmuję: jak któremu się coś nie podoba, to najwyżej nie zeżre i jego sprawa :twisted: Żadne oprócz Busi nie ma raczej szans paść z głodu, choćby nie żarło przez tydzień, więc po co mam się przejmować :wink: :twisted: A Buśka to całkiem inna bajka i nią się muszę przejmować choćbym nie chciała :(

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]