Tak, ja też potrafię zasypiać w towarzystwie mruczącego kota, ale NORMALNIE mruczącego, tak jak np. Buśka. Co prawda jest ona koszmarnie upierdliwa i uniemożliwia mi swoją namolnością np. czytanie przed snem - no ale przynajmniej mruczy normalnie... Maćka na ogół nie biorę na noc do sypialni, ponieważ za bardzo lubi bawić się w wybebeszanie szafy

, ale kiedy przypadkiem zdarzy się już, że wezmę... jego mruczenie jest bardzo głośne i na dłuższą metę niecałkiem przyjemne dla ucha już za dnia (monotonny głośny terkot 24/24

), a co dopiero wtedy, kiedy chciałoby się zasnąć
Smutno mi.
W nocy rozmawiałam z koleżanką, która też miała kota z plazmocytarnym (czy jak mu tam

) zapaleniem dziąseł... Kot przez trzy lata był na sterydach i trzeba było bardzo tego pilnować, bo kiedy steryd przestawał działać, kot natychmiast przestawał jeść - dokładnie tak jak Bolusia, sterydy systematycznie wyniszczały jego organizm... Pewnego dnia po powrocie z pracy M. znalazła Tygryska martwego

Tygrysek miał 10 lat, kiedy odszedł, na sterydach (właśnie takich w zastrzyku raz na miesiąc) żył przez ostatnie trzy... Busiaczka ma dopiero około czterech, ale... Ona jest taka drobniutka, słaba, delikatna... Boję się
Bo ja jestem naiwna. Żyję w błogim przekonaniu, że które jak które - ale moje koty wszystkie będą żyły minimum po 20 lat
...
Jadę do Babci. Biorę aparat, więc może uda mi się zrobić parę fotek pewnej Bardzo Tłustej Kocicy Rokisi

Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]