Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 15, 2009 20:58

Powyzsze bylo do Iryska, a teraz do krisinbb (cos mi nie wychodz cytowanie)
Zapewniam Cie, ze jak Cie chory kot ugryzie to tez sie nie zarazisz FIPem,FIVem ani bialaczka

charli

Od: Nie mar 08, 2009 21:20

Post » Nie mar 15, 2009 21:07

testy kosztują w granicach kilkudziesieciu złotych- zależy od lecznicy..
u nas w zielonej to od 50-80 zł...
Obrazek Obrazek

wwmonnie

Od: Pt gru 19, 2008 13:06

Post » Nie mar 15, 2009 21:09

Koty przywiezione do Łodzi:

1. Koteczka dla Iwci - przebywa DT iwcia
Obrazek
Koteczka ok 7 miesięcy, koci katar, możliwa chlamydia w oczkach, świerzb uszny, powiększone, bolesne migdałki, testy FelV/FiV ujemne; zapchlona, brzuszek wzdęty, lekko bolesny; 2,25kg.

2. Kocurek dla kristinbb - przebywa DT iwcia
Obrazek
Kocurek niekastrowany, około 1 roku; test Felv ujemny; test Fiv dodatni; koci katar, może chlamydia w oczkach; w uszach świerzb i grzyb, grzybica skórna; powiększone, bolesne migdałki, bardzo grzeczny i miły, lubi głaskanie

3. Kocurek dla CoToMa - przebywa lecznica CoolCaty
Obrazek
Kocurek niekastrowany, około 3 lat; koci katar, ropny wypływ z nosa; świerzb uszny; brzydka, przerzedzona sierść, możłiwa grzybica skórna, stare uszkodzenie prawej małżowiny usznej; stare uszkodzenie rogówki oka prawego - są zrosty z tęczówką. Testy na zakaźne - jutro.

4. Kocurek dla Agn - przebywa DT iwcia
zapomniałam zrobić mu fotki
kocurek niekastrowany, około 2 lata; test Felv ujemny; test FIV dodatni; w ewym oku niewielkie zrosty spojówki z rogówką, świerzbowiec uszny; bolesne powiększone migdałki;

5. Kotka dla irysek_wroc - przebywa lecznica CoolCaty
Obrazek
Koteczka, około 3 lat, koci katar, zapchlona, wzdęty brzuszek. Grzeczna i miła. Testy ujemne.

6. Kocurek dla kasia 79 - przebywa lecznica CoolCaty
Obrazek Obrazek
Kocurek, około 1,5 roku, lekki grzyb w uszach; niekastrowany, testy ujemne; koci katar. Ogromnie przyjacielski, przekochany, brzuchowywalacz, matkuje innym kotom.

7. Koteczka dla kasia 79 - przebywa lecznica CoolCaty
Obrazek
Kotusia ok 6 miesięcy; silny koci katar kaszle, zawalone oskrzela, świerzb w uszach, testy ujemne. Słodka lalunia, mruczaca cały czas, ugniatająca łapeńkami, bardzo drobniutka. Wtula się w człowieka całym ciałkiem.

8. Koteczka DT lecznica CoolCaty
Obrazek
Kotka ok 6 miesięcy z silnym kocim katarem, ropny wypływ z nosa, świerzb uszny. Ogromny przymilaczek, czepia się cżłowieka łapkami i sama się wtula w szyję. Kolejny aniołeczek o nieprzeciętnej urodzie. Jest jasno - złota i ma fantastyczne orzechowe oczy oraz prześmiesznie zadarty nosek. Testy jutro.

9. Koteczka dla kasia 79 - przebywa lecznica CoolCaty
Obrazek
Koteczka dymna z białym, około 6 miesięcy, bolące gardło, koci katar, świerzb w uszach, wzdęty brzuszek, testy ujemne. Troszkę przestraszoan, ale po 10 minutach w klatce spała na boczku, pięknie sie przeciągając

10. Kotka dla CoToMa - przebywa lecznica CoolCaty

nie zrobiłam fotki, bo tak zaawansowanej ciązy już się nie fotografuje. Mam nadzieję, ze nie urodzi w nocy. Czarna, lśniąca, przepiekna, bardzo grzeczna i miziasta z lekkim kocim katarem. Jutro sterylk, testy i rozpoczecie leczenia.

11. Kocurek DT CoolCaty
Obrazek
Kocurek, około 1,5 roku. Oczywiśie z jajkami. Testy jutro; koci katar, świerzb uszny, stare uszkodzenie prawej małżowiny usznej; ropny wypływ z nosa, nadżerka pod lusterkiem nosa. Bardzo przyjacielski, od razu kulturalnie skorzystał z kuwetki. Głupio wyszedł na zdjęciu, bo musiałam go za kark przytrzymać, bo tak się pchał na kolana.

12. Kociątko dla irysek_wroc - 3 tygodniowa czarna koteczka. Ma świerzb w uszach i biegunke. przebywa w DT u fufu.

13,14,15 - trzy szczeniaki suczki.
Jesli ktoś nadal chciałby Boguszka na DT, to kocurek nr 11 i kotka nr 8, które sa na DT u mnie w lecznicy mogą jechac, a ja zabrałabym do lecznicy coś w przyszłym tygodniu.
Ostatnio edytowano Nie mar 15, 2009 22:34 przez CoolCaty, łącznie edytowano 2 razy

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie mar 15, 2009 21:15

Juz mi sie mieszaja te koty)) Wiesz co, ja wkleje teraz te, ktore ponumerowalysmy.
Na 1 str drugiego watku beda zdjecia wszystkich wyciagnietych kotow i pieskow. Plus do kogo poszly, linki, czy szukaja domkow.
Te numerowane pozniej zastapie kolejno tymi z lecznicy. Ladniej wyszly, niz te robione na szybko. Ale poprawisz mnie jak mi sie pomyla:-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie mar 15, 2009 21:16

Czyli w sumie ile dzisiaj udało się zabrać kocich i psich z tego miejsca?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie mar 15, 2009 21:21

kotika pisze:Mam pytanko. Czy ten szczeniaczek został zabrany?

Obrazek

Tak i trafił od razu do domu stałego!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie mar 15, 2009 21:22

Na koniec troche na wariata bralysmy.
Psow poszlo 10. 9 szczeniaczkow i jeden dorosly, ktorego Ewa zabrala.
Ile kotow CoolCaty wzielas?
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Nie mar 15, 2009 21:24

charli pisze:Powyzsze bylo do Iryska, a teraz do krisinbb (cos mi nie wychodz cytowanie)
Zapewniam Cie, ze jak Cie chory kot ugryzie to tez sie nie zarazisz FIPem,FIVem ani bialaczka

Wiem o tym bardzo dobrze. 8O
Mam kota z FIV+.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie mar 15, 2009 21:25

Oczywiście się poryczałam oglądając nowe zdjęcia. Śliczne te koty, tylko w strasznym stanie :(
CoolCaty - jak oceniasz stan zdrowia psów, które tam są? Też są takie zabiedzone i chore? Wiem, że są brudne i zaniedbane, ale chodzi mi o choroby zakaźne (nie wiem na co tam psy chorują, ekwiwalent kociego kataru, fiv i białaczki :roll: )
Obrazek

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Nie mar 15, 2009 21:30

Ostatnio edytowano Nie mar 15, 2009 21:42 przez Anna_33, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Nie mar 15, 2009 21:40

CoolCaty pisze: 3. Kocurek dla CoToMa - przebywa lecznica CoolCaty
Obrazek
Kocurek niekastrowany, około 3 lat; koci katar, ropny wypływ z nosa; świerzb uszny; brzydka, przerzedzona sierść, możłiwa grzybica skórna, stare uszkodzenie prawej małżowiny usznej; stare uszkodzenie rogówki oka prawego - są zrosty z tęczówką. Testy na zakaźne - jutro.

Myszak :D

Lucynko, on jedzie do Ciebie czy do Fundacji ?

Cieszę się, że kotuś już bezpieczny. I wszystkie inne oczywiście też.

Dziewczyny, jak znam Anię CoolCaty to się nie będzie dopominać - ale wszystkie te testy, leki i utrzymanie kosztują bardzo dużo pieniedzy. Mam nadzieję, że osoby koordynujące stronę finansową przedsięwzięcia mają to na uwadze.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie mar 15, 2009 21:42

iwcia pisze:Agn mam twoje cudo,jest bossskie i Kristin też, to młodzi fajni chłopcy :D
Glut do pasa, zamieszkali w klatce.
Obrazek Obrazek Obrazek

Ja dostałam cudna burasie, dziewczyna wystraszona ale boska
Śmierdza okrutnie :roll:

Pilnie szukamy dla chłopaków transportu z Łodzi do Torunia, Bydgoszczy, Elbląga lub Olsztyna

Jeśli do przyszłego tygodnia znajdzie sie transport dla rudych to wezmę od Ciebie Ania tą mała nr 8.
Moja mała będzie miała towarzystwo, bo teraz siedzi sama.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie mar 15, 2009 21:53

Pisiokot.

Anna_33 pisze:Pogubilam sie w tych ktore zabrala CoolCaty, bo pozniej juz byly brane jak popadnie. Ale CC obiecala foto dokumentacje.
Zrobila duzo testow.
Musimy koniecznie zwrocic za nie pieniadze.
Podliczenie pozniej.
Z nadprogramowych kotow nie zabralismy 4 z fiv.

Juz kilka razy o tym pisalam, poza testami CoolCaty podaje tez tym kotom leki..Tez nie ma za darmo.
Potrzebne sa pieniadze.

Czy ktos ma gdzies link do strony, ktora zalozyla Jana? W tym tlumie gdzies przepadla. Przekleje ja na pierwsza strone.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Nie mar 15, 2009 21:55

Anna_33 pisze:Pisiokot.

Anna_33 pisze:Pogubilam sie w tych ktore zabrala CoolCaty, bo pozniej juz byly brane jak popadnie. Ale CC obiecala foto dokumentacje.
Zrobila duzo testow.
Musimy koniecznie zwrocic za nie pieniadze.
Podliczenie pozniej.
Z nadprogramowych kotow nie zabralismy 4 z fiv.

Juz kilka razy o tym pisalam, poza testami CoolCaty podaje tez tym kotom leki..Tez nie ma za darmo.
Potrzebne sa pieniadze.

Czy ktos ma gdzies link do strony, ktora zalozyla Jana? W tym tlumie gdzies przepadla. Przekleje ja na pierwsza strone.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4184306

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie mar 15, 2009 21:57

wilhelmi pisze:Wiadomość od Zofii-Saszy: Kot (ten z FIV i katarem kocim) siedzi u niej za kiblem i się trzęsie. Jutro jedzie do lecznicy.

Zosi i innym, ktorzy wzieli chore koty musimy pomoc...
CoolCaty zwrocic pieniadze za testy..

Trzeba sie zmobilizowac z finasami..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia][następna]