Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 15, 2009 20:15

wszystko fajnie, ale slowa nie ma o kotach, ktore mialy trafic do opola i do mnie!? caly watek przeszukalam za zdjeciami, albo jakims info a tu nic.
wiesci tylko od tych, ktorzy juz koty dostali i tyle.
beda jakies wiesci? jak tak to kiedy, zeby nie siedziala jak na szpilkach tylko mniej wiecej wiedziala kiedys wejsc na miau juz po konkretne info :)

akcja super.

wiem, ze bialaczka u ludzi to katastrofa. ale na takich kocich chorobach sie zupelnie nie znam. takie koty da sie wyleczyc? bo zaraz pewnie zarazaja...

no i jak to jest z tym hiv u kotow, bo jak dzwonilam to w jakims tescie tam to wyszlo. czy taki kot zaraza? czy jak ugryzie czlowieka to zarazi? jesli ktos sie bardziej ode mnie orientuje to niech wyjasni, bo to tez dla mnie nia lada zagadka.

akcja super :D

irysek_wroc

Od: Wto wrz 02, 2008 1:28

Post » Nie mar 15, 2009 20:17

CoolCaty pisze:
Pani Bożena kazał mi przekazać, ze jest bardzo wdzięczna za pomoc w zabieraniu kotów i że możemy je zabrac wszystkie. Mówiła też, zeby wszystkim przekazać, że wszytskie jej psy liczą na naszą pomoc i że też zgadza się na szukanie im domów i zabieranie ze schroniska.

Boże dzięki Ci za mały cud
zwierzaki są cudowne chociaz zdjęcia z wnętrza też porażają
uznanie dla wszystkich biorących udział w akcji
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie mar 15, 2009 20:19

Ilość psów jak wynika ze zdjęć jest ogromna :( o warunkach w jakich żyją (razem z kotami) nie wspomne :cry: biedne zwierzaki, mam nadzieje że psinom też uda sie pomóc
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Nie mar 15, 2009 20:24

irysek_wroc pisze:wiem, ze bialaczka u ludzi to katastrofa. ale na takich kocich chorobach sie zupelnie nie znam. takie koty da sie wyleczyc? bo zaraz pewnie zarazaja...

no i jak to jest z tym hiv u kotow, bo jak dzwonilam to w jakims tescie tam to wyszlo. czy taki kot zaraza? czy jak ugryzie czlowieka to zarazi? jesli ktos sie bardziej ode mnie orientuje to niech wyjasni, bo to tez dla mnie nia lada zagadka.

o bialaczce nie doczytalam, wiec poki co nie ma problemu
kota z bialaczka moglby wziac ktos kto ma koty szczepione przeciw bialaczce

FIV jest niestety zarazliwy, ale slabo, musi byc kontakt z krwia kota chorego
bywa ze taki kot zyje w stadzie wiele lat i nie zaraza
pewnie dlatego w Boguszycach nie wszystkie koty go maja
przeciw FIV nie ma szczepionki (ktos pisal ze jest - ale sie jej raczej nie stosuje - ja sie nie spotkalam) wiec takiego kota powinien wziac ktos kto go ma jak izolowac, przynajmniej do czasu wykonania kolejnego testu (za miesiac)

te choroby sa niezarazliwe dla ludzi
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie mar 15, 2009 20:26

irysek_wroc pisze:

akcja super :D

Tu masz wszystko o FIV+ post po poście przeczytaj.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=29 ... &start=135
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie mar 15, 2009 20:29

Maryla pisze:
irysek_wroc pisze:wiem, ze bialaczka u ludzi to katastrofa. ale na takich kocich chorobach sie zupelnie nie znam. takie koty da sie wyleczyc? bo zaraz pewnie zarazaja...

o bialaczce nie doczytalam, wiec poki co nie ma problemu
kota z bialaczka moglby wziac ktos kto ma koty szczepione przeciw bialaczce

FIV jest niestety zarazliwy, ale slabo, musi byc kontakt z krwia kota chorego
bywa ze taki kot zyje w stadzie wiele lat i nie zaraza
pewnie dlatego w Boguszycach nie wszystkie koty go maja
przeciw FIV nie ma szczepionki (ktos pisal ze jest - ale sie jej raczej nie stosuje - ja sie nie spotkalam) wiec takiego kota powinien wziac ktos kto go ma jak izolowac, przynajmniej do czasu wykonania kolejnego testu (za miesiac)

te choroby sa niezarazliwe dla ludzi

Kot z FIV+ zaraża poprzez ślinę, czyli jak ugryzie.
A szczególnie kiedy ma podwyższony poziom leukocytów.

Kontakt z krwią nie ma znaczenia.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie mar 15, 2009 20:44

Witaj Ostatniaszanso na forum. Nie wiem jak reszta, ale ja i owszem ciekawa jestem fotek :wink:
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Nie mar 15, 2009 20:47

Killatha pisze:
CoolCaty pisze:
Pani Bożena kazał mi przekazać, ze jest bardzo wdzięczna za pomoc w zabieraniu kotów i że możemy je zabrac wszystkie. Mówiła też, zeby wszystkim przekazać, że wszytskie jej psy liczą na naszą pomoc i że też zgadza się na szukanie im domów i zabieranie ze schroniska.

Boże dzięki Ci za mały cud
zwierzaki są cudowne chociaz zdjęcia z wnętrza też porażają
uznanie dla wszystkich biorących udział w akcji

no, zdjecia porazajace
ja mam nadzieje, ze dogomania sie aktywnie wlaczy w wyciaganie psow w tym momencie...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie mar 15, 2009 20:49

witam:) Poniewaz ja jeszcze niekumata jestem z tym wklejaniem na Miau, to wysle Ani i poprosze, zeby pomogla:)

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Nie mar 15, 2009 20:52

FIV(koci AIDS), FIP(zapalenie otrzewnej), FELV(bialaczka) NIE SA zarazliwe dla ludzi, a dla kotow. Sa to choroby nieuleczalne. Jesli masz swoje koty, powinny byc one zaszczepione i wykastrowane zanim zdecydujesz sie na przyjecie innych kotow. Jesli natomiast nie masz swoich kotow, bez obawy o zarazenie sie mozesz przyjac koty, ktore sa chore lub sa nosicielami.

charli

Od: Nie mar 08, 2009 21:20

Post » Nie mar 15, 2009 20:52

Obejrzałam zdjęcia. Przerażające. Dla wielu tych psów jest niestety za póżno...
Mam pytanko. Czy ten szczeniaczek został zabrany?

Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie mar 15, 2009 20:54

ostatniaszansa pisze:ekhm, ekhm, wlasnie koncze zmniejszac zdjecia z dzisiejszego wyjazdu i mam kilka calkiem zabawnych zdjec osob bioracych udzial w akcji :D powysylac? Agnieszka

A może pokazać nam wszystkim? :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie mar 15, 2009 20:54

Dziewczyny (i chłopaki) - pełen podziw za sprawnie przeprowadzoną akcję
Zdjęcia porażające :(
Jak już zregenerujecie siły liczymy na bardziej obszerną relację, najlepiej minuta po minucie ilustrowaną zdjęciami :lol:
Plus może jakieś podsumowanie sytuacji - ile kotów jeszcze zostało, w jakim stanie, jakie są najpilniejsze potrzeby.
Cieszę się, że p Wahl przyjęła pomoc i mam nadzieję, że tak już zostanie.
Obrazek

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Nie mar 15, 2009 20:56

no toz ja powtorze, ze nie umiem jeszcze... :oops: wiec wysle do Ani

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Nie mar 15, 2009 20:57

dziewczyny, ile kosztuje jeden taki test jaki CC tam wykonywała?? bo szczerze mówiąc nie mam wyobrażenie, jaki to rząd wielkości :oops:

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

[poprzednia][następna]