Dama, łachudra, słodziak i...piękne panny jutro!! cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie mar 15, 2009 14:12

kinga w. pisze:Kurcze... A te angielskie szeregowce tak ładnie wyglądają...

Chyba te nowsze. Bo to w czym ja mieszkam z zewnątrz wygląda jak na dzielnicy cudów :twisted: Jak stare śląskie familoki.
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Nie mar 15, 2009 14:13

dora750 pisze:W sumie to nie wiem. Ale przyjmując, że kuchnia plus salon to ok. 30-35 metrów kwadratowych, to razy 3. Czyli coś do 100m2. Słychać wszystko bardzo. Częściowo ten dom jest drewniany!

Hallo! Konstrukcja drewniana wypełniona cegłą?? Tzw. mur pruski?? Popularna technika w krajach anglosaskich - przez ściany z cegły lecą drewniane belki.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Nie mar 15, 2009 14:15

dora750 pisze:W sumie to nie wiem. Ale przyjmując, że kuchnia plus salon to ok. 30-35 metrów kwadratowych, to razy 3. Czyli coś do 100m2. Słychać wszystko bardzo. Częściowo ten dom jest drewniany!

U nas 110. No,to nie jest źle! Tylko,że podzielone na małe pokoje u Was? :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie mar 15, 2009 14:17

kinga w. pisze:A, Bożenko, 28m.kw. Metraż klaustrofobiczny - wychowałam się w domu gdzie mój pokój był ciut tylko mniejszy od tego mieszkania. Ale można przywyknąć. Z Rajmundem mogłabym mieszkać nawet w windzie. :lol:

No,małe..dwa pokoje? :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 15, 2009 14:17

dora750 pisze:

Chyba te nowsze. Bo to w czym ja mieszkam z zewnątrz wygląda jak na dzielnicy cudów :twisted: Jak stare śląskie familoki.

A możesz fotnąć? :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 15, 2009 14:24

kalair pisze:
dora750 pisze:

Coś mi się tu ostatnio obsesyjna fotofilia rozwinęła! :twisted:
Obrazek

kinga w.

Post » Nie mar 15, 2009 14:33

kinga w. pisze:
kalair pisze:
dora750 pisze:

Coś mi się tu ostatnio obsesyjna fotofilia rozwinęła! :twisted:

:lol: :lol: A co? Wąt bez obrazków? :twisted: :lol: :lol: :lol:
Kinga, dawaj też cóś, bo Ci wsunę jakąś Kretkę! :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 15, 2009 14:39

kalair pisze:
kinga w. pisze:A, Bożenko, 28m.kw. Metraż klaustrofobiczny - wychowałam się w domu gdzie mój pokój był ciut tylko mniejszy od tego mieszkania. Ale można przywyknąć. Z Rajmundem mogłabym mieszkać nawet w windzie. :lol:

Jakie 2? Jak zrobić dwa pokoje na takim metrażu? Pokój, kuchnia, łazienka z WC i malutki przedpokój. Da się żyć. Jedno czego nie umiem opanować to bałagan - mam wrodzony talent do tworzenia nieładu, a w ciasnej przestrzeni tworzy się burdel skoncentrowany. Para skarpetek nie na swoim miejscu juz daje po oczach... a juz rozłożone moje roboty i robótki to czysty sajgon - koty to bezczelnie wykorzystują wylegując sie na włóczce, na "półproduktach"... Miękkie, przytulne... Ciekawe co by zrobiły gdybym się zajmowała metaloplastyką. :twisted:
Obrazek

kinga w.

Post » Nie mar 15, 2009 14:47

kinga w. pisze:
kalair pisze:

Jakie 2? Jak zrobić dwa pokoje na takim metrażu? Pokój, kuchnia, łazienka z WC i malutki przedpokój. Da się żyć. Jedno czego nie umiem opanować to bałagan - mam wrodzony talent do tworzenia nieładu, a w ciasnej przestrzeni tworzy się burdel skoncentrowany. Para skarpetek nie na swoim miejscu juz daje po oczach... a juz rozłożone moje roboty i robótki to czysty sajgon - koty to bezczelnie wykorzystują wylegując sie na włóczce, na "półproduktach"... Miękkie, przytulne... Ciekawe co by zrobiły gdybym się zajmowała metaloplastyką. :twisted:

Oj, źle się wyraziłam,miałam na myśli taki pokój z wnęką. Kawalerka. :wink:

Gdybyś się zajmowała metaloplastyką, zrobiłabyś kotom bramkę i oddzieliłabyś je od reszty! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 15, 2009 14:51

Wiesz co? I tak fajnie że jest normalna kuchnia. Znajomi maja pokoik z ciemna kuchnią z takim niby oknem na pokój. Smutne takie. A tu jest malutka, ale kuchenka z normalnym oknem na świat. Fajnie jest - jak mówiłam można przywyknąć. (Jeśłi się zminimalizuje garderobę) A jak myślisz, po co chudnę? Bo ciuchów rozm.40 wlezie do tej samej szafy więcej niż ciuchów rozm.50!
Obrazek

kinga w.

Post » Nie mar 15, 2009 14:53

Ceść Kłacku, pTysiu i Futerko :) Nie biegajcie w tym wątecku as tak sypko, bo nadązyć nie mogęęęęęęęęee :placz::placz::placz::placz:
:placz::placz::placz::placz:
:placz::placz::placz::placz::placz:
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie mar 15, 2009 14:58

kinga w. pisze:Wiesz co? I tak fajnie że jest normalna kuchnia. Znajomi maja pokoik z ciemna kuchnią z takim niby oknem na pokój. Smutne takie. A tu jest malutka, ale kuchenka z normalnym oknem na świat. Fajnie jest - jak mówiłam można przywyknąć. (Jeśłi się zminimalizuje garderobę) A jak myślisz, po co chudnę? Bo ciuchów rozm.40 wlezie do tej samej szafy więcej niż ciuchów rozm.50!

Motywacja do chudnięcia dobra, jak każda inna! :lol: :lol: :lol: Jak kuchnia w oknem, to i tak fajnie. W naszych niektórych kawalerkach, to kuchenka jakby w korytarzu,i potem pokoik z wnęką. Koszmarnie.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 15, 2009 14:59

MaryLux pisze:Ceść Kłacku, pTysiu i Futerko :) Nie biegajcie w tym wątecku as tak sypko, bo nadązyć nie mogęęęęęęęęee :placz::placz::placz::placz:
Inka

To nie ja! To oni!
Tys niewinny!
Obrazek

kinga w.

Post » Nie mar 15, 2009 15:03

kinga w. pisze:
MaryLux pisze:Ceść Kłacku, pTysiu i Futerko :) Nie biegajcie w tym wątecku as tak sypko, bo nadązyć nie mogęęęęęęęęee :placz::placz::placz::placz:
Inka

To nie ja! To oni!
Tys niewinny!

Niewinny to tylko Mru..:mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 15, 2009 15:05

kalair pisze:
kinga w. pisze:
Inka

To nie ja! To oni!
Tys niewinny!

Niewinny to tylko Mru..:mrgreen:

na co dobitnie wskazuje tytuł jego wątku... :lol:
Obrazek

kinga w.

[poprzednia][następna]