Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2009 7:50

Witajcie!
Jak tam mły bandyta i Jego siostrzyczka?
Pierze leciało? :)

Pozdrawiamy serdecznie!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 12, 2009 9:23

A to się Bazyli zezłośliwił, niech tylko uważa bo jak się Milka zniecierpliwi ....
a argument w postaci pełnej miseczki jest niedoodparcia
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw mar 12, 2009 21:41

na szczescie dzisiaj bylam caly dzien poza domem to nie wiem co sie dzialo, teraz sie najadly i poszly jeszcze pospac wiec spokoj i cisza. Ja tez sie biore za jakas obiado-kolacje i hop na zielona kanape :D

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Czw mar 12, 2009 22:07

podczytuje sumiennie, choc sie nie odzywam :wink:
u mnie kotow dostatek, a i ostatni tymczas ze wzgledów zdrowotnych musial się stać rezydentem
problem jest bo zastraszyl Dalie i Dunie - przekochane spokojne koteczki.
nic nie pomoglo -Dunia szczególnie żyla pod stolem - w bepiecznym dla niej miejscu
choc Szagi po prostu probował je pokryć? 8O 8)
w kazdym razie biegal za nimi bez agresji, zagarniając łapa 8O
kupilam ostatnio tabletki (suplement diety) Serene Um jako ostatnią deske ratunku - ponoc powoduja uspokojenie doprowadzając do wzrostu poziomu serotoniny (sa jeszcze w syropie - ale jak slyszalam nie zawsze dzialaja w tej postaci)
ponoc efekty sa po dluzszym podawaniu
Dunce to pomoglo - chodzi juz do michy i nie wieje w panice
Planuje tez podac Szagiemu - moze mu przejdzie paskudne zachowanie
może Twoim kotom też by pomoglo
czytalam jeszcze o preparacie pod nazwa Kalm Aid - ale nie stosowalam
dodam tylko że Feiway i krople Bacha nie pomogly Dunce
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw mar 12, 2009 23:01

Dalia odzywaj sie bo sobie moge wtedy popodziwiac twoje piekne koty
i dziekuje zachowam sobie te nazwy ale narazie zostawiam koty jak sa, one chyba cos sobie ukladaja a ze nie ma krwi i fruwajacego futra to chyba jest OK. Mila nie jest zastraszona ona poprostu mu ustepuje ale do czasu, jak ma ochote gdzies isc to idzie a i przylozyc potrafi ale tylko Bazylemu na mnie nigdy sie nie zamachnela. Mysle ze ona jeszcze bezpiecznie sie czuje w sypialni bo jest u nas dopiero dwa miesiace i sie oswaja bo typowym miziakiem nie jest.

muac

Post » Pt mar 13, 2009 8:04

Witajcie!
Jak tam dzisiaj sytuacja? U mnie nad ranem była taka bitwa, że zbierałam potem kłaki :roll: Prym wiodła oczywiście Pysia - bandytka mała :lol:

Pozdrawiamy serdecznie!

Erin

Post » Pt mar 13, 2009 8:30

a ja trzymam stronę Mili - Mila nie daj się "bandycie" ;) Bazylemu, w końcu babska solidarność obowiązuje :D
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt mar 13, 2009 8:38

Killatha pisze:a ja trzymam stronę Mili - Mila nie daj się "bandycie" ;) Bazylemu, w końcu babska solidarność obowiązuje :D

Ja też! :D

Erin

Post » Pt mar 13, 2009 14:50

Zaznaczę teren, wieczorem sobie doczytam :wink: Mój Filip jest bardzo podobny do Bazylego :P :wink:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt mar 13, 2009 17:07

Killatha pisze:a ja trzymam stronę Mili - Mila nie daj się "bandycie" ;) Bazylemu, w końcu babska solidarność obowiązuje :D

Ja też za Milą jestem. 8)
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt mar 13, 2009 20:00

Wpadlam tylko do domku na chwilke i zaraz znowu gonie wiec dzisiaj wroce Wasza pozna noca ale Milka od tej babskiej solidarnosci az dwa razy wieksza sie zrobila i same zobaczcie jaka ma wojownicza minke :D

Obrazek

muac

Post » Pt mar 13, 2009 21:40

Królowa Milka I-sza!-co za godna mina-i ona ma sie bac Bazylka????niedoczekanie! :twisted:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt mar 13, 2009 23:13

A ja mam słabosc do Bazylka.... :oops: ale w tym temacie jestem za Mila zdecydowanie! :D

buziaki! :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob mar 14, 2009 15:50

No i co Bazylku-co nowego zbroiłes?-oj będzie pranie dupska jak znów podpadniesz królewnie :twisted:
Napisz Małgosiu-jak przebiega realizacja "paktu o nieagresji"?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob mar 14, 2009 17:32

Siedze sobie jak poprzednio przy sobotniej porannej kawce i zeby mi ze zlosci o kubek szczekaja. Jak dorwe tego rudego gada to go wypatrosze, wypcham i postawie na polce ku pamieci i msciwej satysfakcji :twisted: Schowal sie tak ze nawet czubek ogona nie wystaje ale ja poczekam musi w koncu wylezc.

A wiec mialam nadzieje ze dzisiaj sie wyspie ciezko sobie zapracowalam na to wiec poranne stekania jakimi mnie jeszcze raczy nie robily na mnie wielkiego wrazenia. Az nagle bum bumbumbum bum, lubudu zamarlam a wlasciwie zesztywnialam, RATUNKU WLAMUJA SIE, a tu ani giwery ani nawet bejsbola, szybki rzut oka dookola tylko donica z kaktusem nadaje sie jako tako na bron, a moze moj widok sote wystarczy sama unikam zerkania do lusterka zanim sie nie doprowadze do zycia rano. Ale ale walenie jakby nie od strony drzwi wejsciowych tylko z przeciwnego kierunku, wyciagam szyje i co widze kawalek znikajacego i pojawiajacego sie rudego ogona, poziom adrenaliny tak mi skoczyl ze chyba tryskalo uszami :evil: Wrzasnelam i wyplulam z siebie na wdechu najgorsza wiazanke jaka udalo mi sie skomponowac ty ............................................................. tu sie zapowietrzylam, gad chyba zrozumial swoje nowe imiona bo przestal wywazac drzwi do lazienki demonstrujac mi co o mnie mysli.

Obrazek

Chwila zastanowienia

Obrazek

iiiiiiiiiiiiiiiiiii bumbum bum.

Tego bylo juz za wiele spryskiwacz ktory wciaz od pamietnego darcia lapy dyzuruje na szafce nocnej sam znalazl mi sie w garsci i luuuuuuu. Cisza, anielska cisza ufff i rudy ogon zniknal ale jak tu spac jak wszystko zalane adrenalina i nie tylko :roll:

O wylazl na sniadanko ale mokry nie jest wiec musze poprawic celnosc i jak zwykle refleks. Chyba zamontuje garnek z woda nad drzwiami do lazienki. Nie zna ktos osobiscie pomyslowego Dobromira? I prosze mi nie zyczyc milego weekendu zaraz cos wymysle i wynosze sie z domu ukoic zszargane nerwy toz to molestowanie psychiczne czystej wody.

A z fajnych wiesci Galgan znow schudl 100g (przez ostatnie dwa tygodnie) i wazy rowne 7 kg. Z przyjemnoscia oglaszam ze obcinam mu 1g zarelka i zadnych smakolykow. Moze w koncu zrozumie ze ze mna nie oplaca sie zadzierac :twisted:

muac

[poprzednia][następna]