Cameo pisze:DzikaDzicz mruczy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nooooo....jak tylko ją zacznę głaskać

Ale z Budki jeszcze boi się wychodzić.Cały dzień tam przeleży

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Cameo pisze:DzikaDzicz mruczy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gosiara pisze:Może nie do końca płaczą,ale stres powoduje łzawienie...Felix(do listopada dziki) tak miał jak się czegoś wystraszył od razu woda z oczów...nie martw się będzie ok:)
zuzia96 pisze:Śledzę ten wątek cały czas, bo ja też mam podobną dziką dzicz, czyli Kuleczkę. Mieszkała przy ruchliwej ulicy, spała pod samochodami. Zabrałam ją z tamtego miejsca, jest u mnie już 3 tygodnie i do tej pory nie pozwala się dotykać. Ty swoją przynajmniej możesz pogłaskać, a Kulka reaguje agresją. Pazury i zęby idą w ruch. Ale z kolei wychodzi już zza łóżka, gdzie miała swój azyl, chodzi po pokoju, tylko panicznie boi się człowieka. I teraz nie wiem, czy ona jest taka dzika, czy człowiek zrobił jej jakąś krzywdę i stąd ten paniczny strach przed ludzką ręką. I też jeszcze nie wiem, jakiego domu jej szukać![]()
Trzymam kciuki za Twoją kiciężeby się oswoiła
piękna jest
Cameo pisze:Mój Pirat to dzikus, ale bardzo pięknie mruczy... tak jakoś automatycznie (kiedy zabieram go na kolanka) dlatego ciesz się że DzikaDzicz mruczy a nie bije cię łapką
Amanda_0net pisze:Plemniki czy zdjęcia, bo nie zajarzyłam![]()
![]()
Gosiara pisze:Niech ja tylko zacznę słyszeć na te ucho zaraz przyjadę do Was
Ja przy mojej Dziczy spędzam dużo czasu leżac przy budce na podłodze i mówiąc do niej spokojnym głosem i patrzę prosto w oczy. Czasami przybliżałam rękę a jak syczała to kładłam obok, nie cofałam. Po jakimś czasie przyzwyczaiła się do mnie i mogłam już ją dotykać w łapki. Nie cofała. Tak doszło do plecków, pyszczka w końcu zaczęłam ją głaskać tak, że teraz tylko dotknę to mruczy. Jeszcze trochę potrwa zanim zacznie wychodzić i nie będzie się nas bała. Najpiękniejszym widokiem było dla mnie jak zaczęła się bawić plemniczkiem wczoraj![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: MB&Ofelia, Meteorolog1 i 24 gości