kolejna kicia we wnykach, oszust!! chciał wyciągnąc kase!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 11, 2009 15:55

Wiesz co też mi przeszło przez myśl ze to cała grupa brała w tym udział
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro mar 11, 2009 16:12

w tym wieku rożne pomysły się ludzi imaja :roll: niestety wiekszosc zdumiewa głupotą!
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Śro mar 11, 2009 20:28

Minik pisze:w tym wieku rożne pomysły się ludzi imaja :roll: niestety wiekszosc zdumiewa głupotą!

I bardzo się cieszę, że w tym przypadku może uda się te durne pomysły stłumić na etapie, kiedy jeszcze nikomu nie zdążyły zaszkodzić :)
Allegro wciąż śpi, jak widać, obiecali odpisać w ciągu 72 godzin, zobaczymy....

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro mar 11, 2009 20:35

Bryska4 pisze:
Minik pisze:w tym wieku rożne pomysły się ludzi imaja :roll: niestety wiekszosc zdumiewa głupotą!

I bardzo się cieszę, że w tym przypadku może uda się te durne pomysły stłumić na etapie, kiedy jeszcze nikomu nie zdążyły zaszkodzić :)
Allegro wciąż śpi, jak widać, obiecali odpisać w ciągu 72 godzin, zobaczymy....

dziwi mnie brak reakcji ze strony allegro :(
konto Łukasza nadal jest aktywne (niestety)
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Śro mar 11, 2009 20:59

ja także nie otrzymałam informacji od allegro
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Śro mar 11, 2009 23:20

wiecie co z allegro to jest tak kiedys znajoma wystawila aukcję grzecznościowa - i za to zdjeli jej ją w ciągu 2h -ktos inny zlożyl reklamacje ilaskawie odpisali po 2tyg.... masakra :(
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Czw mar 12, 2009 0:43

spokojnie alegro to olbrzym czasem trzeba troche czasu aby zadziałali . pewnie takich rzeczy maja codzien mase a kazdą przeciez musza sprawdzic :roll:

Najważniejszy jest finał tej sprawy. Dzieciak juz się przekonał ze nie jest się anonimowym na necie. Mysle że najgorszą kara jest to iz jego otoczenie dowiedziało się co zrobił.
Mam tylko nadzieję ze zrobił to co zrobił z głupoty (mam nadzieję ze faktycznie grupowej) a nie dlatego ze jest do gruntu zły.

Niestety dorasta nam pierwsze pokolenie bezstresowego wychowania :(
18 lat to durny wiek - czlowiekowi wydaje się ze jest dorosły dostał dowod a tak naprawde - nie bede pisac bo znowu bedzie foch.
W duzej mierze to jednak wina rodzicow - ludzie dzis ( nie wszyscy oczywiscie ale wiekszosc) nie wychowuja ale chodują dzieci - drogie zabawki gadzety zamiast czasu, milosci, zamiast przekazywania podstawowych wartosci swiadczacych o człowieczenstwie....
Pogon za kasą.... Najbardziej zszokowalo mie to ze... on to zdjęcie wzioł z jakiejs strony organizacji ratującej zwierzeta... to co normalnego srednio wrazliwego człowieka skłoni do przynajmniej pomyslenia jego skloniło do czegos takiego. Mnie się to nie miesci w głowie. :( ech...
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw mar 12, 2009 14:43

allegro mi odpisało:

Dziękuję za wiadomość.

Uprzejmie Panią informuję, że w przyszłości, jeśli zauważy Pani
nieprawidłowości dotyczące aukcji, zachęcam do skorzystania z odnośnika
"Zgłoś naruszenie zasad", który znajduje się w prawym górnym rogu każdej
trwającej aukcji.

Więcej na ten temat przeczyta Pani w Pomocy: Zasady na Allegro > "Jak mogę
zgłosić naruszenie zasad przez innego Użytkownika?", na stronie:

http://www.allegro.pl/help_item.php?item=304

Zachęcam również do lektury Centrum Bezpieczeństwa, które znajduje się
na stronie:

http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/sc/

Pozdrawiam serdecznie,

--
Krystyna Ziętek
Zespół Allegro
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Czw mar 12, 2009 14:55

ŚMIECH NA SALI
ALLEGRO POKAZAŁO KLASE :strach:
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Czw mar 12, 2009 15:23

Zobaczymy co mi odpiszą, ja "zgłosiłam naruszenie zasad przez innego Użytkownika" zgodnie z wytycznymi jaśnie Allegro .. Podałam też link do wątku jako częściowy dowód na to, że użytkownik celowo rozpoczął fikcyjną aukcję.
A jak i to zignorują to trzeba im będzie dokładniej opisać jak się sprawy mają.

EDIT: Odpisali: Uprzejmie Panią informuję, że aukcja, którą Pani opisuje, już się zakończyła. Reszta jak u Gosikbaum...
Jolanta Brzozowska
Zespół Allegro

Widocznie allegro ma w nosie to, czy użytkownik jest uczciwy czy nie, liczy się dana aukcja i - oczywiście - zysk Allegro za wystawienie "przedmiotu"...

Bryska4

Post » Czw mar 12, 2009 17:04

to sa normalne kpiny :evil:
dlatego nigdy nic na allegro nie kupie
tam co drugi niestety jest taki,a darmozjadom nie dam zarabiac
(moj kolega tez zostal ostatnio powaznie oszukany na aukcji wlasnie na allegro-moim zdaniem juz dawno powinni zlikwidowac te strone,bo niestety latwowierni i naiwni daja sie lapac a potem sa wyrzuty
a takich malolatow z takimi pomyslami przypuszczam ze bedzie o wiele wiecej :!: )przez co ucierpia jak zwykla biedne niewinne zwierzeta :!:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw mar 12, 2009 17:48

Co do tego, co odpisało Allegro wszystko zostało już napisane. Natomiast co do likwidacji i tego, że co drugi to oszust, zgodzić się nie mogę i bardzo mnie boli takie uogólnianie. ja tam kupuje od kilku ładnych lat, dużo pieniędzy przez to zaoszczędziłam, no i nigdy się nie nacięłam, a aukcji zaliczyłam na tym portalu grubo ponad sto... Grunt, to kontrola komentarzy przed zakupem, od nowych osób nigdy nie kupuję, a już na pewno nie wpłacam pieniędzy przed otrzymaniem przedmiotu. No i jak widzę nowy telefon, który kosztuje normalnie 2000 za 300 zł i widzę, że sprzedaje nowa osoba, to nie licytuję i się w to nie bawię, podobnie jak widzę "aukcję charytatywną", to nie licytuję jak głupia, ale staram się dowiedzieć szczegółów.
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Czw mar 12, 2009 23:39

makrejsza kazdy ma swoje doswiadczenia
jesli mnie spotyka cos nie milego to nie moge sie o tym pochlebnie wyrazic prawda?

poza tym to co napisalam powyzej jest tylko moja opinia
podkreslilam "Ze moim zdaniem"
nikogo do nikogo nie zmuszam
po drugie co drugi nie oznacza kazdy
jednak oszustow jest duzo i niestety zaczynaja zarowac na prozwierzecej dzialalnosci a to nie jest fair

pozdrawiam :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob mar 14, 2009 11:24

Pewnie, że możesz niepochlebnie napisać. diabeł tkwi w szczegółach, a tutaj formie wypowiedzi.
Ja mam podejście takie jakie mam, bo wszystkie "oszustwa" jakie widziałam na allegro wiązały się z wielką naiwnością kupujących, którzy i tak mają lepszą sytuację wyjściową do walki o swoje, bo transakcje są zapisane, a anonimowość w sieci jest fikcją, co doskonale widać na tym przykładzie.
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Sob mar 14, 2009 11:33

Dziewczyny, spokojnie.
Czy jest dalszy ciąg sprawy Łukasza?

Bryska4

[poprzednia][następna]