kolejna kicia we wnykach, oszust!! chciał wyciągnąc kase!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 10, 2009 15:51

gosikbaum odbierz pw
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto mar 10, 2009 15:58

odpisałam.

Łukasz szuka możliwości wolontariatu w Łomży, telefon do tamtejszego schroniska nie odpowiada (abonent niedostępny) czy ktoś wie o jakiejś fundacji z Łomży??
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Wto mar 10, 2009 16:08

gosikbaum pisze:odpisałam.

Łukasz szuka możliwości wolontariatu w Łomży, telefon do tamtejszego schroniska nie odpowiada (abonent niedostępny) czy ktoś wie o jakiejś fundacji z Łomży??

Zostaw to pani Karinie ona sie tym zajmie bo przedobrzysz
ona działa z urzędu my nie
przeczytaj pw
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Wto mar 10, 2009 16:13

ok, a czy otrzymamy informacje jak sie sprawa zakończyła?
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Wto mar 10, 2009 16:18

gosikbaum pisze:ok, a czy otrzymamy informacje jak sie sprawa zakończyła?

oczywiście p.Karina obiecała być z nami w kontakcie
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Wto mar 10, 2009 16:32

no to dobrze ze choc raz urzad nie zbagatelizowal sprawy

i mam nadzieje ze baedzie tak
ze nie ma tego zlego
kciuki za pmyslne rozwiazanie tej okrutnej sytuacji
i oby ten kto powinniem zrozumial jak koncza sie takie wstretne oszustwa i ze bezkarnie nie mozna sie czuc nigdy a glowa jest po to zeby jej uzywac(nie do klamstw i matactw :!: :!: :!: :!:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto mar 10, 2009 19:23

no to ja też trzymam kciuki za sprawę :)
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Wto mar 10, 2009 20:05

Kenya pisze:Gdyby ten chłopiec nie miał 18 lat (zaledwie), lecz byłby dorosłym mężczyzną nie miałabym żadnych skrupułów. Ale to jest człowiek, któremu życie dopiero się zaczyna, jeszcze w dupe nie raz dostanie, nie mścijmy się, bo to nie o to chodzi.

Nie chodzi o zadna zemste. Ale mlodziez teraz robi sie strasznie cwaniakowata(nie wszyscy oczywiscie). Zero wysilku - maksimum korzysci. Moze i dziecko, ale bardzo przebiegle. Spojrz chociazby na rozmowy z nim. A przygotowanie takiej aukcji tez musi byc pomyslane. Trzeba znalezc zdjecia, zapisac na dysku, wymyslec chwytliwy tekst..
Moze i dostanie w zyciu nauczke. Ale to bedzie wlasnie jedna z pierwszych. I moze dzieki temu nie przyjdzie mu znow to do glowy. Bo kolejnym razem moze byc gorzej. Powiadomienie rodzicow to najlagodniejsze co moglo mu sie przydarzyc.
No niestety. Doroslosc to nie tylko swoboda, ale rowniez odpowiedzialnosc za to co sie robi. A 18 latek na pewno dokladnie wiedzial co robi...
I tu naprawde nie chodzi o to, ze wyludzal pieniadze na kota. To samo dotyczy wyludzanie kasy na rzekome kalectwo ludzi, zebranie i poslugiwanie sie dziecmi.
No nic. dobrze, ze wyszlo jak wyszlo.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro mar 11, 2009 8:46

dokładnie
nie chodzi o zemste
myśle ze sprawa trafiła w najlepsze ręce teraz czekamy na finał
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Śro mar 11, 2009 14:11

Edzina pisze:
smoczyca3g pisze:Nie widzę potrzeby Twojego tłumaczenia się Edzinie!

Nie oczekuje tlumaczenia. Ale nie uwazam tez, ze mam zalatwiac za innych rzeczy, ktore moga zrobic sami.

Ależ nikt tutaj od Ciebie nie wymagał działania 8O
Edzina pisze:A taki malolat bedzie dalej probowal, bo to uszlo mu bezkarnie. A nuz sie uda kolejnym razem.. Dlatego nie wolno tego zostawiac ani negocjowac. Jest przyczyna - jest i skutek.

Jak widać z powyższych wpisów nie machnięto ręką i sprawy nie zostawiono. Nie zgodzę się z Tobą także w kwestii negocjowania. Tak jak pisały dziewczyny - to młody chłopak, widać, że zależy mu na wyprostowaniu sprawy (jak dla mnie nie ma znaczenia czy ze strachu czy z chęci naprawienia krzywd moralnych) - więc jest dla niego nadzieja. Postawienie sprawy na ostrzu noża z udziałem policji mogłoby w przyszłości zrobić z chłopaka recydywistę. A chyba nie na tym nam zależy??
Niedawno moją rodzinę dotknęła głupota nastolatków. 18-latek szkalował na forach internetowych moją siostrę. Choć mogliśmy zrobić użytek ze screenów i załatwić chłopakowi życie brudząc mu w papierach, nie zrobiliśmy tego. Ponieważ należał do duszpasterstwa młodzieżowego (!!!), przedstawiliśmy sprawę ich opiekunowi (brat zakonny). Ten rozmawiał z 18-latkiem i jego rodzicami. Owszem młodzieniec się na początku "rzucał" (tak jak tu wyżej Łukasz w poście "BRAWO, BRAWO..."), ale ostatecznie osiągnęliśmy cel.

Gosia, Monika :ok: :ok: :ok:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Śro mar 11, 2009 15:04

dzwoniła dziś do mnie wychowawczyni Łukasza, nikt sie z nią jeszcze nie kontaktował i nie ma pojęcia o sprawie. streściłam jej historie i przekazałam linki do forum miau.pl prosiłam by skontaktowała sie z Panią Kariną i by przeczytała wątek na forum.
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Śro mar 11, 2009 15:15

PANI KARINA ROZMAWIAŁA WCZORAJ Z OSOBĄ KTÓRA ZNA RODZINE ŁUKASZA I TA OSOBA MIAŁA POWIADOMIĆ RODZICÓW WIEM ZE NAPEWNO PANI KARINA DZIAŁA
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Śro mar 11, 2009 15:19

Monika, ja nie mówię że nie działa, napisałam tylko że wychowawczyni o niczym nie wiedziała jeszcze 20 min temu.
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Śro mar 11, 2009 15:27

gosiaczku nie odebrałam tego jaku zarzut wobec p.Kariny
opowiec lepiej jak zareagowała wychowawczyni
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Śro mar 11, 2009 15:36

oględnie mówiąc była w szoku... ma jak najlepsze zdanie i Łukaszu, i zszokowała ją cała sytuacja, podejrzewa że są w nią zamieszane inne osoby, pytała czy Łukaszowi grozi sprawa w sądzie, odpowiedziałam że nie wiem, bo tu juz wchodzi prokuratura, a nie wiem jakich środków użyje Pani Karina. prosiłam by przed rozmową z rodzicami czy Łukaszem przeczytała forum miau, bo może mi coś umknęło w opisie sprawy a tu jest wszystko.
bardzo uważnie mnie słuchała, to tak po krótce.
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

[poprzednia][następna]