Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 10, 2009 19:38

Test na miejscu musi zrobić wet albo ktoś, kto umie się sprawnie wkłuć. W Orzechowcach wet tego nie umiał bo był "od krów" a nie od małych zwierząt.
Testy można kupić w hurtowni (20 sztuk w paczce), najlepiej od razu FelV + FIV. Myśmy takie testy wieźli z Warszawy do Orzechowców a kupiło je rzeszowskie stowarzyszenie.
W sprawie konta proponuje porozmawiać z Vivą albo inna fundacją. Swego czasu dziewczyny z Vivy ratowały koty z Krzyczek, tu może być podobny dramat. Viva ma prawo zbierać pieniądze ale nie wiem czy dziewczyny mają dość czasu żeby pilotować akcję. Jeśli nie one to trzeba pogadać z inną fundacją. Tak będzie najbezpieczniej.

Koty niezależnie od wyników muszą być odizolowane od innych, przecież nie wiadomo jaką francę przywiozą z tego miejsca.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto mar 10, 2009 19:44

Ciaptaku, ale domki z Lodzi, Iiwcia chce zebrac bialo czarnego kotka, a Cool Caty cos pisala wczoraj o kilku...

Czyli w sobote nie zabierzemy kota. Nawet gdyby mial kto zrobic tam na miejscu badanie, to na wynik trzeba pewnie poczekac.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto mar 10, 2009 19:44

Jednym słowem najlepiej byłoby tam pojechać ze swoim weterynarzem.
Tylko czy jest to możliwe? Czy znacie może weta, który zgodziłby się tam pojechać? Ile by to kosztowało? Można by się wtedy zrzucić na tą nietypową "wizytę domową".

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Wto mar 10, 2009 19:45

Anna_33 pisze:A zasadnicze pytanie, skad wziac DT?

W pierwszym poście powinna być lista kotów ze zdjęciami, zmieniony tytuł na np: Tragedia u B.Wahl. DT na cito lista s1 albo coś w tym rodzaju, żeby ludzie wiedzieli o co jest walka i na jakim etapie.
Jak będą chętni to transport się znajdzie na pewno.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto mar 10, 2009 19:50

Anna_33 pisze:Ciaptaku, ale domki z Lodzi, Iiwcia chce zebrac bialo czarnego kotka, a Cool Caty cos pisala wczoraj o kilku...

Czyli w sobote nie zabierzemy kota. Nawet gdyby mial kto zrobic tam na miejscu badanie, to na wynik trzeba pewnie poczekac.

Cool Caty jest fachowcem wysokiej klasy, może kotom porobić testy jesli tylko będzie je miała ze sobą. Wynik otrzymuje się po 10 minutach więc pierwsza diagnostyka mogłaby byc przeprowadzona jesli potencjalny DT postawi warunek, że kot ma być ujemny. Jeśli DT bierze "jak leci" to testy można zrobić później razem z ogólnym badaniem krwi.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto mar 10, 2009 19:50

Modjesko:-)
Czekam na zdjecia,tu bedzie watek do burzy mozgow.
Jak dojda zdjecia z opisami to od razy zmontuje sie watek "adopcyjny".
Tam tez beda rozliczane ewentualne bazarki.
Na razie nie mamy o tych kotach nic.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto mar 10, 2009 19:51

Czlowiek sie uczy cale zycie.

A tak w ogole....Cool Caty gdzie jestes ???
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto mar 10, 2009 20:23

I ode mnie bazarek na pomoc tym kotom. Może chociaż tak odrobinę pomogę.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89985

Zapraszam!
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto mar 10, 2009 20:32

Przesliczne rzeczy :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto mar 10, 2009 20:36

Anna_33 pisze:Ciaptaku, ale domki z Lodzi, Iiwcia chce zebrac bialo czarnego kotka, a Cool Caty cos pisala wczoraj o kilku...

Na wynik testu czeka się ok 10 minut.
Jeśli będzie transport do łodzi dla tej czarno-bialej to ja ją moge przyjąć w kazdej chwili. Gdyby udało się ją przetestować to byłaby dla mnie duża pomoc, ja ją wezme bez względu na wynik.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto mar 10, 2009 20:57

Jestes Wielka Iiwcia.

A teraz male podsumowanie, bo jak sie watek rozciagnie na 100 stron, to zginiemy.

Mamy obecnie dwa bazarki i jedna deklaracje pomocy finansowej:
kotika pisze:Wystawiłam bazarek na koty Bożeny Wahl. Może ktos zalicytuje:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4160062#4160062

Nie mogłabym zasnąć, gdybym nic nie zrobiła. :cry:

zuzia96 pisze:I ode mnie bazarek na pomoc tym kotom. Może chociaż tak odrobinę pomogę.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89985

Zapraszam!

aoi neko pisze:Niestety mogę tylko zadeklarować pomoc finansową.

Mamy tez chetnych na koty :-)

Rustie pisze:
Nie obiecuję, ale pokażę komuś ten watek i być może kilka mogłoby do nas przyjechać. Oczywiście bez białaczki czy FIV :( Takim mogę zaproponować tylko krótki DT na podleczenie, jakieś zabiegi, w warunkach sterylnych ale z mocno ograniczonym kontaktem z człowiekiem, tylko nie wiem czy jest sens wozić tam i z powrotem ciężko chore koty...

iwcia pisze:Ja niestety nie dam rady tam dojechać osobiście, gdyby ktoś z Łodzi jechał po koty to ja nadal podtrzymuję chęć wzięcia tej kici nawet gdy testy wyjdą dodatnie.
To futerki i wzrok zupełnie jak Malwinia [']

Obrazek Obrazek

Zofia&Sasza pisze:Ja mogę wziąć jednego kociska, ale po wirusologii, bo mój Frodo nie ma szczepień na FIV :cry: A w sobotę też chcę tam jechać i focić dalej...

CoolCaty rowniez deklaruje mozliwosc wziecia kilku kotow, ale post mi uciekl, zaraz wkleje :oops:

Jesli ktos moze zadeklarowac pomoc, czy to przez przyjecia kota, czy finansowa, czy wystawiajac bazarek prosimy o informacje.
Gdy wreszcie pojawia sie zdjecia bedziemy mialy juz jakis poczatek zrobiony.

Ponawiam prosbe o pomoc i rade w kwestiach formalnych.

Moge pomoc przytrasnportowac futerkowce do Warszawy.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto mar 10, 2009 20:57

Anna_33 pisze: Czyli w sobote nie zabierzemy kota.

Poczekajmy jeszcze co powie CoolCaty, ona pytała o warunki na jakich koty można odebrac.
Samo rozeznanie sytuacji jest najważniejsze, policzenie ile ich jest, jeżeli są kocice w ciąży to chyba je trzeba zabarc na sterylki w pierwszej kolejnosci :( .
No i co z kontem do zbierania kasy? Skarbnik potrzebny!!!
Obrazek

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Wto mar 10, 2009 21:00

Skarbnikiem moze byc tylko osoba naprawde zaufana.
Ja rozumiem, ze wszystkie takie wlasnie osoby sa poteznie zajete, ale prosze niech ktos sie zglosi...

Albo podajcie jakas sensowna kandydature i sprobujemy ja namowic :twisted:
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto mar 10, 2009 21:11

Dziewczyny, na ten moment, to ja mogę zaoferowac zabranie do mnie do lecznicy max 3 kotów i jeśli bym tam pojechała, to zabranie biało-czarnej dla Iwony i przetransportowanie jej do Łodzi. O większej liczbie kotów narazie nie moge decydować, bo muszę ustalić, czy będzie możliwe przechowanie ich w Łodzi.
Ja mogę pojechac do przytuliska w czwartek, bo mam wolny dzień. Tylko czy ktoś mnie do tych kotów w czwartek wpuści? Z kim mam ustalać swój przyjazd? Nie chcę jechac w ciemno, bo jestem przekonana, ze nic to nie da i wyprawa skończy się fiaskiem.
Wzięłabym ze sobą testy i zrobiła na miejscu.

Czy ktoś potrafi powiedzieć z kim trzeba ustalić przyjazd do przytuliska?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto mar 10, 2009 21:34

Dziewczyny jadą w sobotę więc się zorientują jak tam jest z wejściem do środka i zabieraniem kotów. Sytuacja tam jest chyba zawikłana :roll:
Na co trzeba zrobic testy? Białaczka i FIV?

Edit: dziś jest wtorek, więc czwartek będzie wcześniej :roll: dlaczego ciągle myślę, że dziś piątek?
Obrazek

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

[poprzednia][następna]