CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ(92)krok od śmierci-tragedia 15 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 10, 2009 11:08

Obrazek Obrazek

agata.g

Od: Czw sie 07, 2008 18:23

Post » Wto mar 10, 2009 11:15

Ana_Zbyska pisze:A ja mam dobrą wiadomość :dance:
jutro Alhambra jedzie do Birmy :balony:
Ja od początku namawiałam Panstwa na 2 koty, Pan był jak najbardziej za, natomiast jego żona troszeczkę się obawiała..
Dzisiaj zadzwonili i oznajmili mi tę cudowną wiadomość, że jutro przyjadą po Alhambrę :D
Bardzo mnie to cieszy!

wspaniała wiadomość! :D :balony:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Wto mar 10, 2009 17:08

No i Alhambra właśnie pojechała! :dance: :balony: :dance2:
Alhambra dzisiaj dołączy do swojej siostry, Birma już jej oczekuje:)
Pastwo bardzo fajni i odpowiedzialni. Zapewnili, że okna zabezpieczą, jeść będą same dobre rzeczy, żadnych kitekatów (Pani sama powiedziała, dlaczego nie ma zamiaru karmić tym kotów) no i dużo miłości na pewno dostaną:) Bardzo się cieszę i życzę czarnulkom powodzenia:)

Ale to nie koniec dobrych wieśc :lol:
Dzisiaj również do swojego domu pojechała mieszkanka kociarni...WERONA :dance: :balony: :dance2:
Pan był już w sobotę, wszyscy zakochali się w Weronce. Będzie miała zapewnioną specjalistyczną dietę, której nowi właściciele muszą przestrzegać.
Czyli dzsiaj 2 adopcje Czarnych Pań :balony:

Ana_Zbyska

Od: Śro kwi 16, 2008 18:20

Post » Wto mar 10, 2009 17:16

A jednak Weronka :)

Nic nie mówiłam, bo nie chciałam zapeszać :)

:dance:

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Wto mar 10, 2009 18:09

:D znów świetna wiadomość - Weronka! :D :balony:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Wto mar 10, 2009 18:42

Super :balony: :dance: :dance2:
Obrazek Obrazek

agata.g

Od: Czw sie 07, 2008 18:23

Post » Wto mar 10, 2009 22:06

To zostały nam jeszcze 2 czarne piękności długo czekające ;) Szansunia....ja nie wiem co ona robi jeszcze na kociarni.... :roll: no i Loa :twisted: która wszyscy wiemy co robi na kociarni :twisted:

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Wto mar 10, 2009 22:19

[quote="Ana_Zbyska"]No i Alhambra właśnie pojechała! :dance: :balony: :dance2:
Pastwo bardzo fajni i odpowiedzialni.....
Super!!!! :balony:
A co Ci powiedziałam, że Alhambra szybko znajdzie dom :P naprawde zacznę wierzyć, że jestem wiedźmą :roll: i powinnam przygarnąc kolejną kicię, której nikt do tej pory nie chcial nawet netowo :D , a poważnie, to nie umiem się zdecydować.... ciągnie mnie do Miśki lub Bambusa :)
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Śro mar 11, 2009 8:37

Ana_Zbyska pisze:No i Alhambra właśnie pojechała! :dance: :balony: :dance2:
Pastwo bardzo fajni i odpowiedzialni. Zapewnili, że okna zabezpieczą, jeść będą same dobre rzeczy, żadnych kitekatów (Pani sama powiedziała, dlaczego nie ma zamiaru karmić tym kotów) no i dużo miłości na pewno dostaną:) Bardzo się cieszę i życzę czarnulkom powodzenia:)

Ale to nie koniec dobrych wieśc :lol:
Dzisiaj również do swojego domu pojechała mieszkanka kociarni...WERONA :dance: :balony: :dance2:
Pan był już w sobotę, wszyscy zakochali się w Weronce. Będzie miała zapewnioną specjalistyczną dietę, której nowi właściciele muszą przestrzegać.
Czyli dzsiaj 2 adopcje Czarnych Pań :balony:

Ależ wieści 8O

Cudownie po prostu :dance: :dance2: :dance:

Moja Weronka ma domek 8)

Edit:
Poprosze o opiekę nad Markusem...
Niesamowicie przypomina mi moją Kamę [za TM].. właściwie jest identyczny..

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Śro mar 11, 2009 9:27

A ja chciałabym poprosić o radę w związku z chorobą naszej dawnej podopiecznej, CKLaimy. Jej Pani od paru miesięcy szuka powodu małych wyłysień, które powstają na skórze. Laima jest leczona i konsultowana u dwóch z trzech najlepszych wetów w Krakowie, jakich znam.

Wykluczono już grzyby, wirusy, bakterie, pasożyty... I teraz tak naprawdę zostały jeszcze alergia pokarmowa i... pęcherzyca.

Ja nie mam żadnego doświadczenia w opiece nad kotami alergikami - jakie są dobre, sprawdzone karmy bez kurczaka?
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro mar 11, 2009 9:52

luelka pisze:A ja chciałabym poprosić o radę w związku z chorobą naszej dawnej podopiecznej, CKLaimy. Jej Pani od paru miesięcy szuka powodu małych wyłysień, które powstają na skórze. Laima jest leczona i konsultowana u dwóch z trzech najlepszych wetów w Krakowie, jakich znam.

Wykluczono już grzyby, wirusy, bakterie, pasożyty... I teraz tak naprawdę zostały jeszcze alergia pokarmowa i... pęcherzyca.

Ja nie mam żadnego doświadczenia w opiece nad kotami alergikami - jakie są dobre, sprawdzone karmy bez kurczaka?

Royal Canin Hypoalergenic - na bazie soi; zawiera, m.in. hydrolizowane białko drobiowe, ale ono już nie uczula po hydrolizacji. Dostępna jest tylko sucha karma.
Hills z/d - sucha karma i puszki.
RC Sensitivity - tam tez jest ten trick z hydrolizacją.

Moja Łapka jest alergiczką, uczulona na drób i je tylko to, co powyżej. I jeszcze surową wołowinę od czasu do czasu. Z tym, że jej się nie robią łyse placki, tylko od razu krwawiące wrzody, które rozdrapuje. :(

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Śro mar 11, 2009 10:03

luelka pisze:A ja chciałabym poprosić o radę w związku z chorobą naszej dawnej podopiecznej, CKLaimy. Jej Pani od paru miesięcy szuka powodu małych wyłysień, które powstają na skórze. Laima jest leczona i konsultowana u dwóch z trzech najlepszych wetów w Krakowie, jakich znam.

Trovet Rabbit Rice Diet lub Trovet Lamb Rice Diet – królik lub jagnięcina, z bardzo dobrymi notami...

djsak

Od: Nie sie 10, 2008 22:17

Post » Śro mar 11, 2009 10:27

Jestem zła, wściekła i najchętniej zadzwoniłabym do ............... od Birmy :evil: Alhambra wróciła po 3 godz., bo Birma zaczęła na nią fukać :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Mimo Ani i mojej rozmowy telefonicznej z nimi i obiecanek, że zaczekają parę dni aż się koty na nowo dogadają. Facet o 23.oo odwiózł kotkę. Ja już naprawdę nie mam siły do ludzi. Zwątpiłam czy to dobry domek dla Birmy. On pantoflarz, a żona histeryczka. Kojarzy mi się jakoś z moją znajomą co nie pojechała z kotem do weta /nie jadł 5 dni z powodu ostrego zapalenia dziąseł/, bo kot nie lubi wizyt u weta :evil:

Mamy też problem z Lutkiem :( Nie wiemy czy nie wróci, bo ugryzł opiekunkę jak chciała go na siłę zapoznać z psem :evil: Czyli znowu zupełny brak wyobraźni nowych właścicieli odbija się na kocie :evil: :evil:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro mar 11, 2009 10:41

no comments

:cry:

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Śro mar 11, 2009 10:47

luelka ja bym spróbowała jednak hill'sa. Z tego co wiem to jest on bardziej smaczny i daje większe efekty niż royal. Z tym, że alergia nie ustępuje od razu po zmianie karmy. Efektów można oczekiwać po 2-4 tygodniach. Mi kiedyś wet proponował jeszcze hill'sa z/z, miał jeszcze większe działanie, ale nie mogę go nigdzie znaleść w sklepach, więc może go wycofali z powodu ceny /był znacznie droższy.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

[poprzednia][następna]