kolejna kicia we wnykach, oszust!! chciał wyciągnąc kase!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 10, 2009 11:29

Bryska4 pisze:Doczytałam pobieżnie, bo czas nagli.
Ale wniosek mi się jeden nasuwa: Łukasz piekielnie boi się rozmowy z rodzicami. Moim zdaniem należy powiadomić nie tyle szkołę co klub sportowy.

Nie wiem Brysko, czy to dobry pomysł, to nie ich sprawa, funkcję wychowawczą sprawują rodzice i w pewnym stopniu szkoła. Klub nie ma tu nic do rzeczy.
Kenya

Obrazek
Obrazek

Kenya

Od: Pon sty 19, 2009 10:54

Post » Wto mar 10, 2009 11:32

No właśnie wydawało mi się zawsze, że kluby sportowe też pełnią funkcję wychowawczą. Ale może to za moich czasów tak było, w końcu teraz liczy się tylko kasa i kasa... :(

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Wto mar 10, 2009 11:36

Moim zdaniem trzeba działac spokojnie i nie rozgłaszac wszędzie, gdzie tylko się da, bo to będzie zle swiadczyło o tych co rozgłaszają. Bo nie chodzi nam o zemstę chyba, ale żeby chłopak czegos się nauczył.
Kenya

Obrazek
Obrazek

Kenya

Post » Wto mar 10, 2009 12:02

monika74 pisze:JA CZEKAM NA POŁĄCZENIE Z PANIĄ Kariną Schwerzler

TO JEST PANI Z OCHRONY PRAW ZWIERZĄT PRZY KANCELARNI PREZYDENTA
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto mar 10, 2009 13:05

gosikbaum pisze:nie wycofuje sie, w tej chwili czekam na informacje od znajomego policjanta jak dalej to pociągnąc i co tak naprawde Łukaszowi grozi. ale tak jak napisałam, nie wierze ze policja czy sąd coś z tym zrobi...

Jakis czas temu gosc zbieral po 5 zl na allegro na leczenie kota, ktory juz nie zyl. Zdjecie sciagnal z ich strony w dodatku. Zostalo to zgloszone na policje, lacznie z wydrukami.
Za takie cos raczej nic nie grozi. Ale rodzice na pewno sie dowiedza jak to zabawia sie ich dziecko. I moze odlacza dostep do netu jesli nie potrafi z niego wlasciwie korzystac.
Chlopak podpada pod dwa paragrafy co najmniej.
Tlumaczenie, ze policja z tym nic nie zrobi, to nie jest tlumaczenie. Nawet jesli nie zrobi, to na pewno wezwie go na zlozenie zeznan. I moze na drugi raz sie zastanowi po co mu komputer. Skoro zaczynaja kombinowac w tak mlodym wieku, to co bedzie dalej??? Latwa kasa kosztem naiwniakow tak?
Jesli nie chcecie zglaszac tego na policje, to mozna podejsc z wydrukami do wychowawcy. Na pewno nie mozna tego tak zostawic czy zadac od niego jakiegos zadoscuczynienia w postaci pieniedzy. Pamietajcie, ze robi sie z tego szantaz - Ty nam zaplacisz a my tego nie zglosimy.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto mar 10, 2009 13:10

Edzina, no ale to co napisałas to jest własnie w toku. Szkoła jest powiadomiona, wiec nikt sprawy nie zostawia.

Edit: sprawa zadośćuczynienia pieniężnego tez została porzucona, tak jak juz pisałam, miau nie jest tutaj strona, nie ma wiec podstaw do przyjmowania czy żądania jakichkolwiek pieniedzy.
Kenya

Obrazek
Obrazek

Kenya

Post » Wto mar 10, 2009 13:37

Edzina pisze:Sorry, ale ja zupelnie nie nie rozumiem po co naprodukowaliscie 10 stron tej gadaniny?
Oszustwa zglasza sie na policje i tyle. Po co te rozmowy?
Nie dosc, ze probowal wyludzic pieniadze, to jeszcze skopiowal zdjecie z czyjesc strony (a tu prawo autorskie sie klania).
Moze ktos w koncu zglosi to do prokuratury zamiast tyle gadac?
Moze i to nic nie da, ale w koncu po to jest policja.
Dodam, ze zgloszenie mozna wyslac faksem nawet. Do prokuratury, gdzie mieszka podejrzany.
Aha. Gdyby ktos zdecydowal sie jednak zadzialac, to sluze pismem, ktore wyslalam w sprawie innego oszustwa.

wszystkie rozmowy z gg sa skopiowane na forum, masz takie samo prawo działania jak ja, jak piszesz masz tez doświadczenie w składaniu takich zawiadomień, więc na co czekasz??
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Wto mar 10, 2009 13:42

skierowanie na prace społeczne :)!!! do zwierzątek!!!
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Wto mar 10, 2009 13:45

gosikbaum pisze: więc na co czekasz??

Ja nie widzialam tej aukcji na oczy. Gdybym widziala, to na pewno nie skonczyloby sie na gadaniu.
Ze swojej strony proponuje Ci pomoc. Ale nikogo nie bede wyreczac. Zgloszenie to zadna filozofia i nie trzeba do tego doswiadczenia. Wystarcza checi.
Szkola poki co nic nie wie, bo wychowaczyni raczej jeszcze nie rozmawiala z nikim?
Coz.. Jesli nie chcesz, nie musisz zglaszac tego na policje. Wychowawca wystarczy. Ale skoro juz cos robisz to trzeba to robic do konca.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto mar 10, 2009 13:48

Gosik - no a jak wychowawczyni? Ktoś się skontaktował z Tobą w ogóle?
Kenya

Obrazek
Obrazek

Kenya

Post » Wto mar 10, 2009 13:52

czekam nadal na telefon od wychowawczyni, zostawiłam swoje dane, ma do mnie zadzwonic jak skończy zajęcia. Ja nie mieszkam w pobliżu Łukasza, mieszkam pod Warszawą więc nie mam jak sie udac na rozmowe.
Wyręczać?? wydawało mi sie ze ta sprawa dotyczy Nas wszystkich a nie wyłącznie mnie, jako osoby która zadziałała, ale może sie mylę??

oto link do aukcji:
http://www.allegro.pl/item577942798_pom ... sidle.html
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Wto mar 10, 2009 13:57

Kochani, Gosik sie tym zajęła i naprawdę chwała jej za to, bo nie musi... Poświęca swój czas i wspierajmy ją zamiast krytykować. Wydaje mi się, że tym powinna zajmować się jedna osoba, a nie kilka naraz bo bedzie bałagan. Ja jestem przekonana, że zgłoszenie do szkoły było najlepszym rozwiązaniem i czekajmy na wynik rozmów Gosika z wychowawczynią.
Kenya

Obrazek
Obrazek

Kenya

Post » Wto mar 10, 2009 14:01

Edzina pisze:
gosikbaum pisze: więc na co czekasz??

Ja nie widzialam tej aukcji na oczy. Gdybym widziala, to na pewno nie skonczyloby sie na gadaniu.
Ze swojej strony proponuje Ci pomoc. Ale nikogo nie bede wyreczac. Zgloszenie to zadna filozofia i nie trzeba do tego doswiadczenia. Wystarcza checi.
Szkola poki co nic nie wie, bo wychowaczyni raczej jeszcze nie rozmawiala z nikim?
Coz.. Jesli nie chcesz, nie musisz zglaszac tego na policje. Wychowawca wystarczy. Ale skoro juz cos robisz to trzeba to robic do konca.

Przecież Gosik gdzieś wczesniej w tym wątku podała link do aukcji. Daj spokój dziewczynie, robi co może i o tym pisze. Wystarczy raz dokładnie przeczytać ze zrozumieniem. Już jeden narozrabiał, po co tu jeszcze dodatkowe bezproduktywne dyskusje urządzać??

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Wto mar 10, 2009 14:05

napisałam do pani Kariny Schwerzler
dodzwonić sie niestety nie dałam rady zobaczymy co powie
widziałam że allegro nie zamkneło mu konta mimo że też pisałam do nich :(
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto mar 10, 2009 14:09

Allegro nie zamyka konta od razu po otrzymaniu powiadomienia o przestępstwie lub jego zamiarze. Muszą najpierw zbadać sprawę.
Bardzo możliwe, że nie zamkną konta Łukaszowi ze względu na to, że nikt nie wpłacił mu żadnych pieniędzy. Mogą to potraktować jako pierwszy wybryk i udzielić Łukaszowi jedynie ostrzeżenia...
Obrazek

jacentka

Od: Pon wrz 03, 2007 8:50

[poprzednia][następna]