kolejna kicia we wnykach, oszust!! chciał wyciągnąc kase!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 09, 2009 23:49

myślę że wątek nie powinien już iść w kierunku psioczenia,tylko zastanowienia się nad konkretnym działaniem.
wrażliwości w takim dużym chłopaku już się nie wyrobi,ale myślę,że gdyby rodzice o tym wiedzieli,to albo nie dopuścili by zrobił coś takiego ponownie,albo wstyd przed nimi nie pozwoliłby mu odstawić znowu takiego numeru.

nie piszcie już jaki to on nie jest zły itp.,itd.to już zostało napisane.przeczytał,przyjął do wiadomości.
gdyby chciał iść w zaparte,to olałby i rozmowy na gg i prośbę by się tutaj zarejestrować i prośby by przeczytał wątek.
gdyby chciał iść w zaparte,to raczej by się piklił,że są ujawniane jego personalia i prywatne rozmowy-czy tak nie robią bezczelni oszuści?tacy do cna wyrachowani?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto mar 10, 2009 0:05

moje osobiste zdanie jest takie, że jedynym rozwiązaniem jest sprawa w sądzie o próbę wyłudzenia pieniędzy, nielegalne wykorzystanie cudzego zdjęcia - przecież jego autor ma do niego prawa autorskie, które Łukasz bezprawnie wykorzystał!!! Z tego nie można się łatwo wymigać.

A tak na marginesie... najpierw był biednym studentem przez parę stron wątku, a na końcu się okazało, że zdaje maturę w tym roku... łga jak z nut

psy, to też wytwór jego wyobraźni - myśli, że nam wciśnie zdjęcia psów znajomych pozbierane i się nabierzemy... jeżeli chce udowodnić, że istnieją, to niech wrzuci skan pierwszej strony z książeczki zdrowia każdego psa i z pieczątką od weterynarza... przecież jego personalia i tak już znamy

a zresztą dla takiego krętacza to i skan łatwo podrobić

kolejna sprawa, jeżeli ten chłopak na zdjęciu z rowerem to on - to na pewno kasy mu nie brakuje... mój TŻ potwierdził mi, że taki rower kosztuje od kilku do kilkunastu tysięcy złotych

a on chce się wykupić marnymi 500zł... śmieszne

jak dla mnie zero litości dla niego - jak był taki mądry, to niech teraz poniesie konsekwencje swoich czynów i niech ma do końca życia wyrok za oszustwo w papierach... przez to na pewno się mu odechce w przyszłości podobnych działań

chcecie niematerialnego rozwiązania sprawy - w porządku, ale niech sąd wyda mu nakaz pracy społecznej w schronisku i nadzór kuratora, żeby gówniarz się nauczył
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Wto mar 10, 2009 0:12

sąd czy prokuratura prędzej uzna że jest niska szkodliwość społeczna czy coś w ten deseń.pod uwagę będzie brane zapewne dobra opinia ze szkoły,z klubu sportowego w którym jest i nie karalność.

na naprawdę sprawne sądownictwo i inne wymiary sprawiedliwości trzeba poczekać jeszcze trochę,niestety.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Wto mar 10, 2009 0:48

Popieram to co napisala Koszmaria. Na pal go nie wbijemy, wloczyc konmi nikt nie bedzie, szkoda koni.
Niska szkodliwosc spoleczna, to jedyne co bedziemy mogly uslyszec.
Takie prawo i realia.
Wszystkich tu szlag trafil, sama bym mu nogi z tylka wyrwala i kazala przez rok co weekend gnoj ze stajni wynosic.
Ale badzmy realistkami.
I nie krzyczmy juz tak.I tak jestem zaskoczona, ze odwazyl sie tu przyjsc i ze cokolwiek probowal proponowac.
Moze nie jest zły, tylko po prostu glupi. Istnieje szansa, ze tego wiecej nie zrobi. Mala, ale zawsze jest.
Czas chyba raczej na konstruktywne propozycje czego chcemy w zamian za to co zrobil.
Kasy jako Miau bym nie przyjmowala. Ale jesli zechce wplacic na konto jakiegos potrzebujacego zwierzaka stad, to prosze bardzo.Wolna wola.
Rodzice nic mu nie zrobia, moze go zdrowo opieprza, moze dostanie jakis szlaban. Wszystko.
Najbardziej bolesne wydaje mi sie byc dla niego zablokowanie konta na allegro.
Tak wiec mowie, konstruktywne propozycje. Cos co moze zrobic raz, a dobrze.

Sprawco calego zamieszania, domyslam sie, ze sledzisz ten watek. Moze jestem naiwna, ale mam nadzieje, ze dotarlo do ciebie, ze twoj postepek odebral mozliwosc pomocy naprawde potrzebujacym. Zobacz na tej stronie, ten kot wpadl we wnyki i obecnie ludzie z dogomanii i miau probuja go ratowac.
http://www.dogomania.pl/forum/f486/kotk ... in-132418/

Numer jaki wywinales utrudnia zbiorke pieniedzy na naprawde potrzebujace zwierzeta. Osobiscie wierze, ze zrozumiales. Mam nadzieje..

Ale ze swojej strony obiecuje, ze bede czujnie przegladac Allegro.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto mar 10, 2009 0:54

Tu sie nie ma co rozczulać bo on dokładnie wiedział co robi.
Zaraz może znależć się więcej naśladowców.
Wyciągać konsekwencje na maksa.

izaz

Od: Czw gru 04, 2008 0:16

Post » Wto mar 10, 2009 1:25

a może rozmowa z rodzicami w jego obecności,rzeczowa,nie piętnująca w bardzo drastyczny sposób by pomogła?
nie wiem jakie ma układy w domu.ale może to coś da.

realna rozmowa z nim i rodzicami to fundament.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Wto mar 10, 2009 2:34

ja tez uważam ,że nie można tak sobie chłoptasiowi tylko pogrozić paluszkiem
a wyłudzenie pieniędzy jest karane !!! :evil: tak samo jak próba...
jak babcie kocham ja kiedyś kopnę w kalendarz od ludzkich pomyslów!!!
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Wto mar 10, 2009 3:20

Ja wiem jedno: za swoje czyny należy odpowiadac. Jesli tego nie wyegzekwujemy to potwierdzimy tylko że można bezkarnie żerować na istotach słabszych od siebie.
Wybaczcie ale to ze on tu jest to nie że ma odwage - on sie poprostu broni przed odpowiedzialnością za to co usiłował zrobić. Przekonał sie że nie jest anonimowy, że można go znaleźć. Usiłuje sie poprostu jakos wymigać bo teraz się boi i tyle.
Młodziencze na to co zrobiłeś nie znajduję żadnego usprawiedliwienia. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakies watpliwości niech obejży jeszcze raz zdjęcia Nusi z pierwszego postu.
A prawo? Prawo jest po to aby je egzekwowac nie omijac i jesli kolejny raz machniemy ręką, takie przypadki bedą sie poprostu zdarzac ot tak sobie.
Gwoli scisłosci młody czlowieku nie oceniam Ciebie lecz tylko twoje postępowanie :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto mar 10, 2009 3:24

i forum poszło spać
a jutro z nową energią i nowymi pomysłami...

Łukasz, mam nadzieję, że spędzisz bezsenną noc,
parę godzin na myślenie powinno Ci dobrze zrobić.
Każdemu człowiekowi kiedyś taka noc jest potrzebna.

Oszustem to Ty niestety jesteś, ale pozostaje nadzieja,
że nie będziesz oszustem notorycznym.
Ale to zależy wyłącznie od Ciebie.
Każda wpadka powinna rozumnego człowieka czegoś nauczyć.
Czy jesteś człowiekiem, który potrafi się czegoś nauczyć?
Wyciągnąć właściwe wnioski? (pisząc to zdaję sobie sprawę z dwuznaczności)
I nie zgnoić sobie życia?

Nie zamierzam odrąbywać Ci rąk, choć jestem zwolennikiem takich kar,
ale, czy chcesz czy nie, dam Ci radę:
PRZYJMIJ "WYROK" FORUM Z POKORĄ
NIEZALEŻNIE OD TEGO JAKI BĘDZIE

Będę z dalszą uwagą śledzić rozwój wydarzeń.

Nie obrażaj się na ludzi, którzy nazywają Cię ... no różnie...
ale powiedzmy "dzieckiem"
Jesteś w wieku fizycznie już męskim, ale umysłowo dziecięcym
i zgodzisz się z tym twierdzeniem za, powiedzmy, 10 lat.
Proszę więc, wybacz forumowiczom,
strasznie ludzi zdenerwowałeś.

Dobranoc
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto mar 10, 2009 3:32

Do forumowiczów:

jesteście genialni,
działacie szybciej i sprawniej
niż, jak sądzę, niejeden organ ścigania.

Jestem pod wrażeniem i gratuluję! :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto mar 10, 2009 7:58

Drodzy forumwocze więc jeśli bawicie się w sąd i wymierzacie mi karę to ją wymierzcie, naprawde chce pomóc wszym kotom i w ten sposób chce się wam zrewanżować... Ktoś pse ze jak jestem kolarzem to mam kupe kasy... fajnie by było poczytaj troche na tematr pieniedzy w kolrastwie to zmienisz zdanie moze wlasnie potrzebuje kasy zeby sie rozwijac?? nie wyłudziłem nawet grosza a aukcja trwała pół godziny, zobaczyło ją 23 osoby łącznie ze mną czy myślicie że za to pójde siedzieć?? Chce to załatwić "polubownie" bo wiem że źle zrobilem i nie trzeba mi tego uświadamiać po raz setny w obecności kogokolwiek. Podajcie mi dane do wpłat i będe wpłacał wtedy kiedy np coś sprzedam na wasze kotki, wiadmomo ze nie robie tego dla was ale moze pomoge kotkom.
Pozdrawiam!

lukaszwnyki

Od: Pon mar 09, 2009 17:44

Post » Wto mar 10, 2009 8:36

lukaszwnyki pisze:Drodzy forumwocze więc jeśli bawicie się w sąd i wymierzacie mi karę to ją wymierzcie, naprawde chce pomóc wszym kotom i w ten sposób chce się wam zrewanżować... Ktoś pse ze jak jestem kolarzem to mam kupe kasy... fajnie by było poczytaj troche na tematr pieniedzy w kolrastwie to zmienisz zdanie moze wlasnie potrzebuje kasy zeby sie rozwijac?? nie wyłudziłem nawet grosza a aukcja trwała pół godziny, zobaczyło ją 23 osoby łącznie ze mną czy myślicie że za to pójde siedzieć?? Chce to załatwić "polubownie" bo wiem że źle zrobilem i nie trzeba mi tego uświadamiać po raz setny w obecności kogokolwiek. Podajcie mi dane do wpłat i będe wpłacał wtedy kiedy np coś sprzedam na wasze kotki, wiadmomo ze nie robie tego dla was ale moze pomoge kotkom.
Pozdrawiam!

Myślę, że nie możemy oczekiwać jakiejkolwiek kasy od Łukasza. Nie mamy do tego po prostu prawa. Natomiast możemy wymagać, aby sam pomyślał, jak się zrehabilitować. A jeśli tego nie zrobi, należy przekazać sprawę policji.

Część Łukaszu, rozmawiałeś już z rodzicami?Zapewne się dowiedzą, lepiej by od Ciebie niż od kogoś obcego.
Mateusz

mateusz_z_huty

Od: Nie gru 07, 2008 19:42

Post » Wto mar 10, 2009 8:44

Witam Mwteuszu! Pisałem już co proponuje ale jeśli trzea napisze jeszcze raz... z mojej strony moge wpłacać co miesiąc 20 zł przez jakis czas (np rok) bp nie jestem w stanie wyłożyć na raz 500 zł czego wymagają forumowicze, 20 zł jest to moja niewyszantazowana przez was propozycja, wybierzcie sobie zaufana osob która bedzie pilnowała moich wpłat i wszystko ustalone... Chyba jesteście świadomi ze policja "przyjmnie wasze zgłoszenie" a po waszym odejsciu i tak zrobi co bedzie chciuala bo ja nie dostałem nwet grosza a proponuje wam pieniądze dla waszych kotów. Więc powiedzcie mi z kim mam na ten temat rozmawiac bo z wami wszystkimi sie nie da dlatego ze nie potraficie obrac jednego zdania na ten temat tylko kazdy ma swoje.

lukaszwnyki

Od: Pon mar 09, 2009 17:44

Post » Wto mar 10, 2009 8:52

Moim zdaniem pieniądze nie załatwią sprawy, bo to przecież to one były przyczyną tego oszustwa. Skoro chłopak robi coś takiego i w dodatku jest pełnoletni powinien sobą tą dorosłoś reprezentować i powinien mieć świadomość swego wieku. Uważam że sprawę mimo wszystko powinno się gdzieś zgłosić. Powinien zostać odesłany do pracy na rzecz właśnie pokrzywdzonych zwierząt, np w schronisku - wtedy na własne oczy zobaczyłby przypadki jak ludzie postępują i ile trzeba się na walczyć żeby ocalić takie zwierzę.
Dla mnie jako kociarza taki postępek jest godny pogardy, może i chłopak zrozumiał swój błąd ale musi też zrozumieć że pienieądze nieczego nie załatwią i oferując taką pomoc udowadnia że kasa jest ważna,a dla nas nie jest ważna kasa tylko dobro zwierząt !!!!
Uważam że sam powinien sie zgosić do pomocy w schronisku lub fundaci działającej w jego rejonie, a nad nim powinien czuwać ktoś kto zajmuje sie ratowaniem zwierzaków oprócz tego rodzice powinni sie o tym dowiedzieć ale nie od niego - bo nie wiadomo co im nagada ale od osoby która działa na rzecz zwierząt. Chodzi o to, żeby nie tylko zrozumial swój błąd ale zaczął na to paterzeć naszymi oczami - może wtedy naprawde zrozumie o co w tym chodzi.

A ty przestań oferować KASE jak zadośćuczynienie !!!! To nie załatwia sprawy

A właśnie czy twoi rodzice już wiedzą co zorbiłeś?
Ostatnio edytowano Wto mar 10, 2009 8:54 przez Kleo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Wto mar 10, 2009 8:54

lukaszwnyki pisze:Witam Mwteuszu! Pisałem już co proponuje ale jeśli trzea napisze jeszcze raz... z mojej strony moge wpłacać co miesiąc 20 zł przez jakis czas (np rok) bp nie jestem w stanie wyłożyć na raz 500 zł czego wymagają forumowicze, 20 zł jest to moja niewyszantazowana przez was propozycja, wybierzcie sobie zaufana osob która bedzie pilnowała moich wpłat i wszystko ustalone... Chyba jesteście świadomi ze policja "przyjmnie wasze zgłoszenie" a po waszym odejsciu i tak zrobi co bedzie chciuala bo ja nie dostałem nwet grosza a proponuje wam pieniądze dla waszych kotów. Więc powiedzcie mi z kim mam na ten temat rozmawiac bo z wami wszystkimi sie nie da dlatego ze nie potraficie obrac jednego zdania na ten temat tylko kazdy ma swoje.

Łukasz, widzę że pocieszasz się myślą o bezsilności policji- jesteś w ogromnym błędzie. Na forum nie na Prezesa czy Króla, to nie jest jakaś formalna organizacja- dlatego każdy ma swoje zdanie. Rozmawiaj z dziewczyną, z którą korespondowałeś na GG, ma dużo dobrej woli i cierpliwośći :-) Nikt Cię nie szantażuje, nikt też od Ciebie nie przyjmie żadnych pieniędzy. Forumowicze sugerują Ci wyjście z twarzą z tej sytuacji. Ale podstawą jest rozmowa z rodzicami. I proszę, pisz staranniej.
Mateusz

mateusz_z_huty

Od: Nie gru 07, 2008 19:42

[poprzednia][następna]