FA. Kocurek Mankellek po operacji ...dorodne kocuro :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 09, 2009 12:14

Safarii pisze:
Kleo pisze:Moja kudłata kotka jak do mnie trafiła ważyla 1,5kg a miała wtedy 8 miesięcy za to po 3 miesiącach wet jej nie poznał 8O bo przytyła do 3,8kg :)

pozwolę sobie na krótką wymianę zdań ze zwycięzcą a teraz w jakim jest wieku i ile waży???

Teraz moja kicia (bardzo podobna z wyglądu do Mankellka) ma ok.1rok i 9 miesięcy i waży 4,20kg :), walczyłam o nią 3 miesiące, a potem już nie potrafiłam jej oddać 8) bo sie w niej zakochałam no i przybył mi kolejny kot :roll: ale i tak dalej jestem DT :), za to moja kicia uwielbia tymczasy - to ona je zaczepia i zgobi z nimi jak mały kociak (chyba biedna nadrabia dzieciństwo którego nie miała) :wink:
Obrazek Obrazek
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pon mar 09, 2009 12:39

ale ona jest piękna :lol:
ciekawe ile Mankell osiągnie, wydaje mi się ze dużo bo jakieś takie długie łapska ma i dupsko takie kwadratowe dostaje....ale główka mała :?
Obrazek

Safarii

Od: Pt sty 23, 2009 8:59

Post » Pon mar 09, 2009 13:11

Safarii pisze:ale ona jest piękna :lol:
ciekawe ile Mankell osiągnie, wydaje mi się ze dużo bo jakieś takie długie łapska ma i dupsko takie kwadratowe dostaje....ale główka mała :?

Nio ładna jest, śmieje sie że mam takiego "rasowego mini-mini maine coona" :lol: ma troche śmieszną budowe bo przednie łapki ma wyraźnie krótsze niż moja druga kotak (zwykły dachowiec) i w sumie to jest od niej mniejsza wielkością choć nadrabia futrem którego wszędzie pełno :roll: no ale lubi jak sie ją czesze, za to łapy ma minimum 2 razy więszke od mojego dachowca ,wet stwierdził że komuś krzyżówka sie nie udała i pozbył sie biednej kici - nie wie co stradził głupek jeden :evil: i doprowadził ją do takiego stanu że aż żal wspominać skrajnie zagłodzona, zarobaczona i bardzo chora :cry: wet sie potem przyznał że nie dawał jej szans i śmieje sie że do mnie na tymczas to same takie chudziutkie powinny trafiać bo potem aż sie nadziwić nie można.
Mysle, że jeśli kicia widzi że trafiła w dobre ręce, ma opieke i jest kochana to jakoś szybciej wraca do zdrowia (wiadomo nie zawsze nam sie udaje im pomóc), a mojej kotki nie mogłam oddać :!: za bardzo ją pokochamam, czasem cięźko jest oddać tymczasika bo im dłużej jest u ciebie to sie człowiek przywiązuje i potem szuka dla niego najlepsiejszego domku, za to ją pokochałam od razu :) no i już została :)
Obrazek

Kleo

Post » Pon mar 09, 2009 13:16

Safarii pisze:The winner is......Kleo :lol: :lol: :lol:
była najbliżej obecnej wagi Mankella, która w sobotę wynosiła............. 2.45 kg :D
a na starcie mieliśmy 1.35 kg

SUPER!!!
Obrazek

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Pon mar 09, 2009 14:16

Kleo pisze: a mojej kotki nie mogłam oddać :!: za bardzo ją pokochamam, czasem cięźko jest oddać tymczasika bo im dłużej jest u ciebie to sie człowiek przywiązuje i potem szuka dla niego najlepsiejszego domku, za to ją pokochałam od razu :) no i już została :)

jakoś staram się o tym nie myśleć ale prawda jest taka, że jeśli przyjdzie taki moment to będzie potrzebny "dom doskonały".
Obecnie skupiamy się na grzybie i czekamy na polepszenie się sytuacji z katarem (z braku wyraźnej poprawy weterynarz zmienił antybiotyk na inny).
Obrazek

Safarii

Post » Pon mar 09, 2009 20:24

Troszkę mnie nie był, a tu taaaakie zmiany :D BRAWOOOO :!: :!: :!:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto mar 10, 2009 11:25

A Mankell wczoraj był taki tulaśny jak mały szczeniak. Pewnie już wie o grzybie i przemyślał sprawę, że musi się bardziej starać :? .
Najbardziej lubię jak rano wskakuje na łóżko i mrucząc jak motorek ociera mi się o twarz. Mam nadzieję, że grzybsko mi się nie rzuci na twarz...Skoro do tej pory się nie rzuciło to chyba mu moja flora i fauna nie odpowiada a przecież ten grzybek to był wcześniej tylko dopiero teraz zauważyłam bo sierść nie odrasta w tym miejscu…
Obrazek

Safarii

Post » Wto mar 10, 2009 19:50

Safarii pisze:A Mankell wczoraj był taki tulaśny jak mały szczeniak. Pewnie już wie o grzybie i przemyślał sprawę, że musi się bardziej starać :? .
Najbardziej lubię jak rano wskakuje na łóżko i mrucząc jak motorek ociera mi się o twarz. Mam nadzieję, że grzybsko mi się nie rzuci na twarz...Skoro do tej pory się nie rzuciło to chyba mu moja flora i fauna nie odpowiada a przecież ten grzybek to był wcześniej tylko dopiero teraz zauważyłam bo sierść nie odrasta w tym miejscu…

Trzymam kciuki, żeby Was grzybek ominął :twisted:
Obrazek

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

anova

Post » Wto mar 10, 2009 23:02

Kleo pisze: Obrazek Obrazek

podobna do mojej Mopci (mco)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro mar 11, 2009 1:08

kochany Mankellek:)
Dobrze ze chlopak tulasny :D ja uwielbiam jak moj Samson przychodzi rano na takie tulanki :D
nie ma lepszej pobudki :D
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Śro mar 11, 2009 8:33

Moje kocisko też przychodzi sie tulić tylko że ok.4 nad ranem :roll: a potem znowu ok.6 rano, poprostu super :wink: szkoda tylko że gdy ja wstaje to już mam za sobą jakieś 3 pobudki w ciągu nocy :) no ale cóż nasz kot nasz pan :lol:
Obrazek

Kleo

Post » Śro mar 11, 2009 10:19

Mankellek tobie sie chyba pory roku pomyliły.
Grzybobranie o tej porze roku ?
Zima przecież jeszcze
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Śro mar 11, 2009 12:27

jarekm pisze:Grzybobranie o tej porze roku ?

dobre :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Safarii

Post » Śro mar 11, 2009 12:59

Kleo pisze:Moje kocisko też przychodzi sie tulić tylko że ok.4 nad ranem :roll: a potem znowu ok.6 rano, poprostu super :wink: szkoda tylko że gdy ja wstaje to już mam za sobą jakieś 3 pobudki w ciągu nocy :) no ale cóż nasz kot nasz pan :lol:

o czwarta rano to zdecydowanie nie jest dobra godzina :?
Mankell też miał taki etap jak był karmiony strzykawką ale tera mu przeszło i budzi mnie dokładnie pare minut przed budzikiem co jest całkiem przyjemne i mniej stresujące niż dźwieki z komórki.
Ma to jeden minus nie odróżnia weekendów :wink: ......
Obrazek

Safarii

Post » Śro mar 11, 2009 13:57

Safarii pisze:
Kleo pisze:Moje kocisko też przychodzi sie tulić tylko że ok.4 nad ranem :roll: a potem znowu ok.6 rano, poprostu super :wink: szkoda tylko że gdy ja wstaje to już mam za sobą jakieś 3 pobudki w ciągu nocy :) no ale cóż nasz kot nasz pan :lol:

o czwarta rano to zdecydowanie nie jest dobra godzina :?
Mankell też miał taki etap jak był karmiony strzykawką ale tera mu przeszło i budzi mnie dokładnie pare minut przed budzikiem co jest całkiem przyjemne i mniej stresujące niż dźwieki z komórki.
Ma to jeden minus nie odróżnia weekendów :wink: ......

nauczy się, chłopak jest bystry :twisted:
Obrazek

Oscar Wilde

anova

[poprzednia][następna]