Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iza71koty pisze:Chcę wystawić duży olejny obraz bez ramy. Rama jest nieciekawa i uszkodzona w jednym miejscu więc ją zdejmę calkowicie. Myślę Ze zamowienie ramy dla kupującego takiej na wymiar nie powinno stanowić problemu. Obraz jest duży 61x47 cm. Ale nie wiem jaką mam podać cenę wyjściową na bazarku. Moze Wam zdjęcie wstawie to mi pomozecie?????
NOT pisze:A co to się stało, że nikt dzisiaj nie podrzuca?
Czyżby wszyscy świętowali dzisiejszy Dzień Kobiet?
Zatem wszystkim dziewczynom niezależnie od daty urodzenia zacytuję:
Przyjmij życzenia Babo Kochana
od drugiej baby z samego rana
Niech Twój dzień cały będzie radosny,
trzymaj się Babo - aby do wiosny.
Wiora nie mogę wystawić obrazu za taką cenę wyjściową z prostych przyczyn. Bo tyle to kosztują materiały zeby go stworzyć. Znam się na tym bo też malowałam a wszystkie te rzeczy są bardzo drogie.Przede wszystkim jest to obraz olejny. Koszty stworzenia są duże i jest to praco -chłonne. Często namalowanie obrazu olejnego zajmuje ponad miesiąc bo farba cały czas musi schnąć. To nie jest Akwarela i taka jest zasadnicza różnica. Akwarele są farbami matowymi wodnymi i nigdy nie oddają głebi obrazu. Przy obrazach malowanych farbami olejnymi używa się oleju lnianego żeby obraz miał głębię i połyski i stąd tak długo schnie.Zeby zrobić taki obraz oprocz oczywiscie talentu potrzebne są:Farby a olejne są naprawdę bardzo drogie, pędzle do farb olejnych, płótno malarskie, grunt do zagruntowania płótna, terpentyna do rozrzedzania farby i mycia pędzli, olej lniany malarski. Dodatkowo specjalny środek zabezpieczający obraz na długie lata. A to jest już środek naprawdę drogi. No nie mogę Wiora.A co z pracą Mojej Mamy?wiora pisze:piekny obraz![]()
ja mysle ze ok 50zl bylo by ok jako cena wyjsciowa obraz jest duzy i zrobiny solidnie takze chyba mnie sie wydaje ze nie ma co przesadzac i sprubowac go w takiej cenie wystawic![]()
dziewczyny jak sadzicie![]()
Ja-Ba pisze:Iza
ten obraz jest bardzo ładny. Nie mam pojęcia jaka podac cenę, zawsze myślałam że cena absolutnie minimalna to cena uzytych materiałów.
Wiem że to "tylko" bazarek ale 50 zł to chyba cena stanowczo za niska...
No i jest mi strasznie smutno bo pamiętam jak pisałas że to pamiątka po Twojej mamie z którą nie chciała bys się rozstawać![]()
![]()
Iza, a te Twoje obrazy???? one sa wprawdzie inne ale przecież wcale nie gorsze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 235 gości