Schr. Sosnowiec-szukamy chętnych na DT odwagi może ktoś...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 07, 2009 10:31

terenia1 pisze:
Nesca38 pisze:Kochani byłam dziś u Mimi :D Już ma odstawiony antybiotyk, dostała apetytu i biega :lol: Ach wymyziałam ją za nas wszystkich z forum :lol: Myziałam jakieś 2,5 godziny ale koteczce i tak było mało :D Super myziasta jest :D Ach ale miałam dziś super wieczór :lol:

Super wieści :lol:
dziewczyny ja jutro rano jestem na kociarni i wieczorkiem także jak bedzie trzeba to niedzielę też obsadzę :) w przyszłym tygodniu mogę mieć problemy bo muszę jeździć do Rybnika do pracy, czyli jutro jakies sprawy tymczasowania się rozwiążą i może jak dobrze pójdzie uda się tymczas dla mamuski z maleństawami :) ale zobaczymy - ona musi być z maluchami jeszcze przynajmniej kilka tygodni, a u nas na tak długi pobyt warunki takie sobie :(

Wczoraj rozmawiałam z kasią 79 .Zaproponowała nam tymczas dla Rozalki i maluchów.

POTRZEBNY TRANSPORT DO BYTOMIA!!!!!!!!!!W NIEDZIELE

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob mar 07, 2009 11:10

Super, ale szybko :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob mar 07, 2009 11:10

Oto artykuł, który ukaże się w mojej szkolnej gazetce. Mam nadzieję, że się Wam spodoba. Oprócz tego rozwieszę plakaty. Pozdrawiam!

Miauuu...
Proszę, pokochaj mnie!
Pewnego razu kilka osób zakochanych w kotach postanowiła im pomóc. Widząc bezdomnego czy chorego kotka przygarniały go, leczyły, karmiły a przede wszystkim kochały. Niestety z czasem tych kotków zaczęło przybywać i Te Osoby nie mogły opiekować się nimi wszystkimi. Więc założyły fundację i kociarnię czyli taki ,,przystanek” dla kotków, które czekają na osobę, która je pokocha i zaopiekuje się nimi. Niektóre kotki dzięki ogłoszeniom i stronie internetowej znalazło domek i kochających Dużych.. Chociaż na początku bywało ciężko i kotki trochę chorowały, ich nowi właściciele z miłości do nich nie pozbywali się ich lecz leczyli. I tak kotki zdrowe i chore znalazły szczęśliwy dom, gdzie zawsze mają do kogo przyjść poocierać się o nogi lub pomruczeć na kolanach swojej pani czy pana.
Niestety nie wszystkie kotki doczekały spełnienia swojego marzenia o kochającym i ciepłym domku. Umarły z tęsknoty i choroby.
To nie jest bajka. Te ,,kilka osób” to organizacja Nadzieja na Dom, która działa w całej Polsce i nie jest tylko dla kotów ale dla wszystkich zwierząt. Ja w moim artykule skupiłam się na kotach, ponieważ sama jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch cudownych koteczek właśnie z tej fundacji. Kociarnia też istnieje, naprawdę jest to miejsce - małe pomieszczenie - w którym wszystkie kotki czekają na swój dom. Kotki naprawdę znajdują domki, najczęściej właśnie dzięki ogłoszeniom i forum miau.pl. W tym miejscu chciałam powiedzieć, że mam wielki żal do pewnych osób, ponieważ wywiesiłam kiedyś w naszej szkole ogłoszenie o kotach szukających domu i zostało ono po prostu zniszczone. Nie będę mówić przez kogo ale to było chamskie i głupie! Większość kotków jest zdrowa lecz niektóre los bardzo doświadczył i nie mają np. ogonka lub jednego oczka. Takiego kotka też da się kochać <3.
W naszej szkole zostanie przeprowadzona zbiórka rzeczy właśnie dla tej kociarni, tam kotki nadal czekają! Nie będzie to zbiórka pieniężna! Każdy chętny do pomocy może przynieść w dowolnej ilości:
 żwirek,
 jedzenie mokre w puszkach dla dorosłych kotów i juniorów,
 papierowe ręczniki (do czyszczenia boksów),
 środki czystości (płyny do mycia naczyń i podłogi, domestos do dezynfekcji),
 stare czyste koce lub ręczniki,
 środki kosmetyczne (patyczki do uszu, płatki kosmetyczne),
 odżywki: reconvalescens, recovery,
itp., każdy może coś podarować, liczy się gest !!!!!!!

Pamiętaj, że możesz także adoptować kotka lub kotkę w każdym wieku, szarą, burą czarną, białą, trio. One na to czekają. Czekają na miłość…miauuu.
Alix
Oto kilka kotków, które czekają na dom:
1. BIAŁA (kotka, wysterylizowana)

2. NELI koteczka która wiele miesięcy koczowała na klatce schodowej. Koteczka bardzo przytulaśna i kontaktowa.

3. SALEM Kocurek około 6 mies. Bardzo długo błąkał się po ulicy. W końcu trafił do schroniska, a potem do kociarni. Straszny miziak i przytulas. 

PS W PUSTYCH MIEJSCACH SĄ ZDJĘCIA, ALE NIE WIEM CZY TUTAJ WEJDĄ.
pozdrowionka :D
Alix
Obrazek

Alix

Od: Czw sty 15, 2009 19:08

Post » Sob mar 07, 2009 11:18

Alix super :D
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Sob mar 07, 2009 11:19

mar_tika pisze:
terenia1 pisze:
Nesca38 pisze:Kochani byłam dziś u Mimi :D Już ma odstawiony antybiotyk, dostała apetytu i biega :lol: Ach wymyziałam ją za nas wszystkich z forum :lol: Myziałam jakieś 2,5 godziny ale koteczce i tak było mało :D Super myziasta jest :D Ach ale miałam dziś super wieczór :lol:

Super wieści :lol:
dziewczyny ja jutro rano jestem na kociarni i wieczorkiem także jak bedzie trzeba to niedzielę też obsadzę :) w przyszłym tygodniu mogę mieć problemy bo muszę jeździć do Rybnika do pracy, czyli jutro jakies sprawy tymczasowania się rozwiążą i może jak dobrze pójdzie uda się tymczas dla mamuski z maleństawami :) ale zobaczymy - ona musi być z maluchami jeszcze przynajmniej kilka tygodni, a u nas na tak długi pobyt warunki takie sobie :(

Wczoraj rozmawiałam z kasią 79 .Zaproponowała nam tymczas dla Rozalki i maluchów.

POTRZEBNY TRANSPORT DO BYTOMIA!!!!!!!!!!W NIEDZIELE

Transportem do południa mogę służyć :oops:
Obrazek

Nesca38

Post » Sob mar 07, 2009 11:35

Alix pisze:Oto artykuł, który ukaże się w mojej szkolnej gazetce. Mam nadzieję, że się Wam spodoba. Oprócz tego rozwieszę plakaty. Pozdrawiam!

Miauuu...
Proszę, pokochaj mnie!
Pewnego razu kilka osób zakochanych w kotach postanowiła im pomóc. Widząc bezdomnego czy chorego kotka przygarniały go, leczyły, karmiły a przede wszystkim kochały. Niestety z czasem tych kotków zaczęło przybywać i Te Osoby nie mogły opiekować się nimi wszystkimi. Więc założyły fundację i kociarnię czyli taki ,,przystanek” dla kotków, które czekają na osobę, która je pokocha i zaopiekuje się nimi. Niektóre kotki dzięki ogłoszeniom i stronie internetowej znalazło domek i kochających Dużych.. Chociaż na początku bywało ciężko i kotki trochę chorowały, ich nowi właściciele z miłości do nich nie pozbywali się ich lecz leczyli. I tak kotki zdrowe i chore znalazły szczęśliwy dom, gdzie zawsze mają do kogo przyjść poocierać się o nogi lub pomruczeć na kolanach swojej pani czy pana.
Niestety nie wszystkie kotki doczekały spełnienia swojego marzenia o kochającym i ciepłym domku. Umarły z tęsknoty i choroby.
To nie jest bajka. Te ,,kilka osób” to organizacja Nadzieja na Dom, która działa w całej Polsce i nie jest tylko dla kotów ale dla wszystkich zwierząt. Ja w moim artykule skupiłam się na kotach, ponieważ sama jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch cudownych koteczek właśnie z tej fundacji. Kociarnia też istnieje, naprawdę jest to miejsce - małe pomieszczenie - w którym wszystkie kotki czekają na swój dom. Kotki naprawdę znajdują domki, najczęściej właśnie dzięki ogłoszeniom i forum miau.pl. W tym miejscu chciałam powiedzieć, że mam wielki żal do pewnych osób, ponieważ wywiesiłam kiedyś w naszej szkole ogłoszenie o kotach szukających domu i zostało ono po prostu zniszczone. Nie będę mówić przez kogo ale to było chamskie i głupie! Większość kotków jest zdrowa lecz niektóre los bardzo doświadczył i nie mają np. ogonka lub jednego oczka. Takiego kotka też da się kochać <3.
W naszej szkole zostanie przeprowadzona zbiórka rzeczy właśnie dla tej kociarni, tam kotki nadal czekają! Nie będzie to zbiórka pieniężna! Każdy chętny do pomocy może przynieść w dowolnej ilości:
 żwirek,
 jedzenie mokre w puszkach dla dorosłych kotów i juniorów,
 papierowe ręczniki (do czyszczenia boksów),
 środki czystości (płyny do mycia naczyń i podłogi, domestos do dezynfekcji),
 stare czyste koce lub ręczniki,
 środki kosmetyczne (patyczki do uszu, płatki kosmetyczne),
 odżywki: reconvalescens, recovery,
itp., każdy może coś podarować, liczy się gest !!!!!!!

Pamiętaj, że możesz także adoptować kotka lub kotkę w każdym wieku, szarą, burą czarną, białą, trio. One na to czekają. Czekają na miłość…miauuu.
Alix
Oto kilka kotków, które czekają na dom:
1. BIAŁA (kotka, wysterylizowana)

2. NELI koteczka która wiele miesięcy koczowała na klatce schodowej. Koteczka bardzo przytulaśna i kontaktowa.

3. SALEM Kocurek około 6 mies. Bardzo długo błąkał się po ulicy. W końcu trafił do schroniska, a potem do kociarni. Straszny miziak i przytulas. 

PS W PUSTYCH MIEJSCACH SĄ ZDJĘCIA, ALE NIE WIEM CZY TUTAJ WEJDĄ.
pozdrowionka :D

Dziekujemy slicznie Alix. :ok: Jezeli moge tylko coś zasugerować(ja zawsze wtykam swoje paluchy :wink: )to weź koteczki do artykułu z pierwszej str watku.Tam w kaciku adopcyjnym są te które czekają na u nas na dom.

mar_tika

Post » Sob mar 07, 2009 11:40

Oj szkoda Nesca bo potrzebujemy transport na godz 17.Kasia bedzie w bytomu okolo godz 18 .

Jeszcze jedna dobra wieść to taka że do nowego stalego domu jade w poniedzialek z Leosiem.
Obrazek
To dostojne spokojne i bardzo miziaste kocurzysko ma 10 lat jak sie okazało ,więc wydawałoby się ze zerowe szanse na adopcję ,a tu masz :D
Leon bedzie mieszkała u inspektora katowickiego tozu.

Dziewczyny jak nam się trochę rozluźni w kociarni to bierzemy pod lupe Adelę.Ona jest strasznie wycofana i nie je .Przypomina mi Arasz :?

Aha jeszcze Mili przydałby sie tymczas :oops:
Ostatnio edytowano Sob mar 07, 2009 11:43 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Post » Sob mar 07, 2009 11:43

no no, brak mi slow :)
fajny artykul
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob mar 07, 2009 11:46

no nie mogę o 17.00 mam Mszę św. obstawianą przez nasz Krąg rodzin
Obrazek

Nesca38

Post » Sob mar 07, 2009 11:52

Nesca38 pisze:no nie mogę o 17.00 mam Mszę św. obstawianą przez nasz Krąg rodzin

spoko :wink:

Nadal szukamy transportu na godz 17-18 w niedzielę.PLISSSSS

mar_tika

Post » Sob mar 07, 2009 11:56

Martika a transport dziś popołudniu? wchodzi w grę?
Obrazek

Nesca38

Post » Sob mar 07, 2009 12:24

A może do tego plakatu w szkole dowiesić jeszcze ogłoszenia? moze warto???? Tylko trzeba by te ogłoszenia wysłać Alix na maila :)
Obrazek

Nesca38

Post » Sob mar 07, 2009 13:55

Nesca38 pisze:Martika a transport dziś popołudniu? wchodzi w grę?

Niestety nie kasia z Oplola bedzie dopiero jutro w Bytomu.

Pewnie ze mozna ogłoszenia wywiesić ,ale najpierw muszę je zrobi :? :wink:

mar_tika

Post » Sob mar 07, 2009 14:09

Plakaty właśnie "sie zrobiły" :D
To poprosimy o te ogłoszenia :lol:
Obrazek

Nesca38

Post » Sob mar 07, 2009 14:52

Mysle sobie, ze jeszcze w liscie - chwala Ci za to Alix - wato o filozofii domow tymczasowych wspomniec.
To bardzo wazne.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]