POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY vol.3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob mar 07, 2009 9:51

Też uważam że trzeba pani pomóc :) Postaram się dzisiaj przesłać opis i zdjęcia mojej tymczasowiczki trikolorki Milusi.Seja super że ogłoszenia zrobiłaś :)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob mar 07, 2009 10:24

Tak się zastanawiam bo na Dogomani PKDT też ma swój wątek i może ja tam będę wstawiać koty które mamy do adopcji ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob mar 07, 2009 10:49

dziewczyny, przepraszam, że zaśmiecam wątek, ale tu więcej z Was z zagląda niż na Kalipso

jak rozpoznać depresję u kota?

Baltek i Kalipso ok, ale bardzo martwię się o Wanilkę

zajrzyjcie proszę na wątek Kalipso i pomóżcie :cry:

kubeczek

Od: Śro kwi 09, 2008 15:11

Post » Sob mar 07, 2009 11:44

koty z PKDT umieściłam na Dogo :)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob mar 07, 2009 13:22

kinga-kinia pisze:Też uważam że trzeba pani pomóc :) Postaram się dzisiaj przesłać opis i zdjęcia mojej tymczasowiczki trikolorki Milusi.Seja super że ogłoszenia zrobiłaś :)

Taką funkcję kiedyś się zaoferowałam pełnić- wstawiać ogłoszenia z PKDT na trojmiasto.pl i to robię , wstawienie tych ogłoszeń to 30minut roboty.
Na innych portalach miały się "bawić" inne wyznaczone osoby... na allegro,anonsach, szybko i alegratce...
Ja wrzucam systematycznie wszystkie ogłoszenia przynajmniej raz w miesiącu,jak jest trochę nowych to wtedy je dorzucam i wychodzi ,że 2 razy w miesiącu...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob mar 07, 2009 14:21

Czarna koteczka z domu w którym ma byc Puchatek dziś została wysterylizowana (na Korczaka), Puchatek przy okazji też odjajczony - już się nadawał.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob mar 07, 2009 15:54

Dzisiaj rano zadzwonił do mnie pan z Gdyni, który znalazł mój numer chyba przy ogłoszeniu o Ziutku - ale zadzwonił w innej sprawie. Powiedział, że przybłąkał się do niego młodziutki kotek i nie wie, co z nim zrobić, więc dzwoni do mnie. Poprosiłam pana, aby skontaktował się w tej sprawie z Wami. Dzwonił na ogólny nr PKDT?
Pozdrawiam:)

Lalla

Od: Wto lut 17, 2009 14:45

Post » Sob mar 07, 2009 16:16

napisał do nas pan mateusz który adoptował pufcie i tajre:

"Witam,
Przesyłam link do strony na której mamy zdjęcia.

http://picasaweb.google.pl/easiabak

Można się rozgościć. Katalog ze zdjęciami Ślicznotek i Garfiego nosi nawzwę: Nasze pociechy.
Mamy już masę aktualniejszych zdjęć, bo koty całkowicie nam zaufały i jesteśmy całkowicie zgraną rodziną...;)
Tajra miewa się świetnie. Daliśmy jej czas na oswojenie się z nami i samodzielne zmniejszanie dystansu. Obecnie sama do nas przychodzi i wtula się jak tylko może. Pufcia oczywiści radzi sobie świetnie. Jest Damą domu i choć sama często uczestniczy w harcach tamtej dwójki ( Tajry i Garfiego), to chyba jednak najbardziej lubi wypatrywać przez okno i łasić się do swoich opiekunów.

W związku z różnymi wydatkami, jakie czekają nasz budżet domowy, muszę powoli rekompensować Państwu opiekę, jaką dałyście naszym ukochanym pieszczotkom.
umówmy się, że przez kolejne pół roku wpłacimy co miesiąc po 50PLN.
Potem pomyślimy, czy zaangażować się bardziej.
Dzisiaj uruchomię pierwszy przelew.
Pozdrawiam"

takie wiadomości cieszą serce :P
Ostatnio edytowano Sob mar 07, 2009 16:36 przez sabina skaza, łącznie edytowano 1 raz
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob mar 07, 2009 16:33

WAŻNE:

dzwoniła do mnie pani dziś błagając o pomoc- jej kot obsikuje smierdząca wydzielina mieszkanie. jej mama powiedziała, że wyrzuci kota na ulice. kot ma 1,5 rok. zadałam podstawowe pytanie- czy kot jest wykastrowany. padła odpowiedx: NIE. no i byłam juz w domu, prosiłam panią o szybki zabieg i nie wystawianie kota domowego na ulice. pani chce go ratowac, ale mówi, że jej mama jest niereformowalna. zapewniałam że po kastracji nie będzie znaczył terenu. pani miała wysłać do majki zdjęcie kocura i opis tej okropnej sytuacji. w przypadku jak po kastracji kot nadal będzie sikał w domu- grozi mu zwrócenie wolności. poradźcie co robić? może wystawimy jego ogłoszenia z dopiskiem- kot do ogrodu?maja doradziła, żeby skierowac panią na forum do SIUSIAJĄCYCH KOTÓW. może kot ma chore nerki? na dodatek mądry weterynarz powiedział pani, że to nie jest powiedziane, że po kastracji kot nadal nie będzie znaczył terenu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! powiedziałam, ze kastracja to jest prosty i nie inwazyjny zabieg- i że musi kota odjajczyć!!!!!!!

druga sprawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzwonił pan z leszczynek, ma nasze namiary prawdopodobnie z dogomanii- przyplątał się do niego mały whiskasowo- biały kotek ok 4 mies. śpi u niego na ganku. pan ma psy, a dzieci alergię- prosił, żebysmy do jutra do 12.00 znalazły kotu dom. kot domowy, płacze pod drzwiami, żeby go wpuścić do mieszkania. dam panu namiar na dom tymczasowy ewy j. może ona się zlituje. pan w przeciwnym razie chce kota wynieść do kocich budek. powiedziałam mu, że kota tam zjedzą dzikie kocury- żeby tego nie robił. poprosiłam, że w razie nie znalezienia mu dt- ma go zawieźć do ciapkowa do gdyni.
czuję się okropnie, nie mamy dt- a 2 zwierzaki mogą trafić na ulicę...co robic? tel. pana krzysia: 661-303-810.

(na dodatek miałam dziś w domu pożar piwnicy od starego pieca, i straż pożarną...jestem kompletnie rozbita. myślałam tylko, żeby piec nie wybuchł i w panice wynosiłam z domu zwierzaki. nie wiem czy dojadę na spotkanie w bulwie- bo wszystko mamy w domu przesiąknięte smogiem, bród i smród :cry: , a wąż musiał jechac na pogotowie, bo był zaczadzony. okropny mamy dzis dzień)

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Sob mar 07, 2009 16:49

maja musimy pomóc tej pani, która uratowała tyle kotków!!!!!!! wspaniała kobieta, aż łza się w oku kręci :!: koty piękne i na pewno zejdą od nas jak świeże bułeczki.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob mar 07, 2009 17:58

Boże z tym że kocurów ludzie nie kastrują a potem wywalają na ulicę jak zaczynają znaczyć to dramat, jak mogą tego nie rozumieć że lepiej odjajczyć niż wyrzucić, czy oni myślą ze kot domowy będzie szczęśliwszy z jajami ale na ulicy skazany na tułaczkę, zimno i jedzenie byle czego.

Puchatek jest u mnie rano został odjajczony, już czuje się prawie całkiem normalnie, zostanie u mnie jeszcze z tydzień, aż jego koleżanka dojdzie do siebie po sterylce,
wieczorem jadę na pustki cisowskie, porobić zdjęcia u p. Asi Nelsonowi i Bezogonkowi, i zabrać jego siostrę do siebie chcociaż na tydz., dwa bo p. Asia ma już b. ciężko z tą ilością kotów, Sabina chcesz może poznać p. Asię, albo może coś potzrebujesz bo będę blisko chyba twojego miejsca zamieszkania, do Bulwy w związku z tym wszystkim nie dam rady się udać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob mar 07, 2009 18:01

sabina skaza pisze:maja musimy pomóc tej pani, która uratowała tyle kotków!!!!!!! wspaniała kobieta, aż łza się w oku kręci :!: koty piękne i na pewno zejdą od nas jak świeże bułeczki.

na razie moge pomóc tylko w ten sposób że mogę zrobić Allegro im dziś lub jutro.
Dzięki za wieści z domku Pufci i Tajry :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob mar 07, 2009 18:08

Jak informację o tym przeoczyłam, to przepraszam... Czy norwegowata Tosia została już wykastrowana?
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Sob mar 07, 2009 21:57

Byłam u p. Asi , Nelsonek to naprawdę wyjątkowe cudo, srebrniutki, puszysty, słodziak, już nie ma gipsu tylko taki opatrunek lżejszy, w przyszłym tyg. tego też będzie mógł się pozbyć i potem jeszcze z 2 tyg. i będzie gotowy do adopcji.
Bezogonek może mieć na myśli Ryś, wygląda jak ryś dziura po ogonku jeszcze nie całkiem zagojona, ale kotek już w dobrej kondycji: bawi się i normalnie funkcjonuje.
A ja mam w domu siostrę Bezogonka - Rysia na razie nie ma imienia, to śliczna, zdrowa klasyczna buraska ma około 5-6mies., jeszcze trochę nieufna ale nie dzika już, na dniach zrobię jej zdjęcia i będzie domku szukała.
W sumie jak siostra Rysia to może mieć na imię Ryśka/Rysia
Nelson (oczka ma takie niewyraźne bo miał narkozę dziś zmianę opatrunku miał):
Obrazek Obrazek
Ryś:
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob mar 07, 2009 22:52

a ja bardzo późnym wieczorem dojechałam do bulwy na spotkanie. w sumie po ciężkim dniu musiałam troche odreagowac psychicznie, zawiózł mnie mój wąż, który również uczestniczył w forumowym spotkaniu :lol:

KOCHANI FORUMOWICZE ZEBRALI DZIŚ W BULWIE NA PKDT FAJNĄ SUMKĘ- 60 ZŁ :!: WOW!!!!!!!!!!!!!!! FAJNIE NIE?????????????? KASKA JEST U MNIE W KOPERCIE I CZEKA NA JEJ POŻYTECZNE ZAGOSPODAROWANIE. KOCHANI BARDZO MIŁO BYŁO WAS POZNAĆ I SPOTKAĆ OSOBY, KTÓRE O NAS JUŻ "ZAPOMNIAŁY" :wink: JESTEŚCIE WSPANIALI I JEST MI NIEZMIERNIE PRZYJEMNIE, ŻE PAMIĘTACIE O PKDT. NAJMŁODSZY UCZESTNIK SPOTKANIA- PATRYCJA BYŁA BARDZO DZIELNA, WYTRZYMAŁA KUPĘ CZASU WŚRÓD DOROSŁYCH (CÓRA KINI).

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]