[Białystok3]'syjamiątko' s.82 i 'rosyjski' Iwan s.91

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 03, 2009 23:51

XmonikaX i Freestyle - pięknie że zabrałyście się za "łapanie". Bo ja do tej pory bardziej boję się dzikusów niż one mnie :D.

Kicek mały - a może kicka? wygląda jak ksero mojego małego Kocia (już 11-letniego, więc nie rodzina, również z przyczyn oczywistych).
Został znaleziony na klatce schodowej przez przyjaciela rodziny, więc to nie ja tak zupełnie. Ja raczej mam szczęście do ślepaczków, tfu tfu ;).
Sprawdzono dokładnie, czy gdzieś w piwnicach coś jeszcze nie miauczy, ale cisza. Jutro też sprawdzą, ogłoszenia również.

Zdjęcia i list od Kendry na Kotkowie - cudo.

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro mar 04, 2009 0:48

Te kotki bezdomne bardziej się boją nas, ludzi, niż my ich :D Serce się kraje patrząc na te bidki małe i większe... Przychodzą, podchodzą, czasem wybiegają same na spotkanie bo zwycięża głód, albo mimo swej życiowej niezależności jednak chcą pogłaskania. Czasem trafią na złych ludzi, niestety - co mnie doprowadza do obłędu i pasji jednocześnie. Najdelikatniej rzecz ujmując w słowa. A jak już podejdą, to czasem udaje się je złapać, tylko głupole nie wiedzą wtedy jeszcze, że to dla ich dobra i krzywda się im nie stanie. Ale za to małych niechcianych kociaczków będzie mniej, a czasem to i dorosły znajdzie kochający dom.
A ze mnie to jeszcze amator hihi :D w łowieniu.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Śro mar 04, 2009 8:14

Śliczny kociaczek aż chciałoby się powiedzieć Aga przywoź, napewno długo domku szukać nie będzie.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro mar 04, 2009 8:20

U mnie - mam nadzieję - wkrótce będzie wiele wolnych miejsc. Na wolność oczekują Mary,Galka i Sonia - wszystkie po strerylce dobrze sie mają.
A może i Rózia trafi do domu, ajk zapowiada Agatka.
Na bezdomnych kotków nasze podwoje zawsze czekają...
Bardzo się cieszę, że KRUSZYNKA czasem cieszy swoją właścicielkę.
Dzięki, Moniko, za dobre serduszko dla NIEJ!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Śro mar 04, 2009 9:05

aga&2 pisze:Freestyle, nie stresuj się :D Ostatnio dwa kicie na stole operacyjnym mi się cudownie przeobraziły w kocurki :roll: Jeden to Safarek :D

Zobaczcie jakie cudeńko znalazła Szałwia - za ile toto sprzedamy?
Od jutra potrzeba toto gdzieś upchnąć bo u Szałwii by się samo zapłakało (poza tym zaraza....)

Obrazek;
Obrazek;

O rany! Ale słodziaczek :D

Dostałam sms od właścicieli Agrafki vel Migotki. Koty przełamały lody, jedzą z jednej miski. Okazało się, że kicia ma rozdwojony ogonek (tyle razy ją głaskałam i tego nie zauważyłam) 8O Zamieszkała w świetnym domku, który chciał ją dlatego, że jest właśnie taka biedna z chorym oczkiem (wtedy jeszcze nie było mowy ani o krzywych łapkach ani o rozdwojonym ogonku) i w tym sms było takie fantastyczne zdanie "ale przez to, że tyle ją spotkało jeszcze mocniej pragnie się ją kochać". I takiej wielkiej miłości życzę wszystkim futrzakom :D
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro mar 04, 2009 9:48

Kruszynka na początku była ostrożna, bo to był dla niej bardzo trudny czas. Amputacja łapki, nowe życiowe okoliczności, zmiany w utrzymaniu równowagi, a do tego nowy domek, nowe otoczenie, nowe koty (z którymi się zaprzyjaźnia) i nowa ja. Troszkę ją to musiało przestraszyć na początku. A teraz mam nadzieję, że już poczuła się dobrze i bezpieczniej. Jestem dobrej myśli, bo to wspaniały kotek. I tak jak napisano o Agrafce, tak i ja powiem o Kruszynce - że im bardziej skrzywdzone przez los zwierzaczki, tym mocniej się je kocha i chce się rozpieszczać, rozgłaskać, rozmruczeć...

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Śro mar 04, 2009 10:11

Kociaczek prześliczny , prawdziwe cudo , ale i wy moje panie jesteście
prze, prze , przewspaniałe w tym co robicie. Ukłony niskie. :D
Życie staje się lepsze.

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Śro mar 04, 2009 12:10

Dziewczyny czy kupowała może któraś z Was dla kotek karmę firmy Bewi Cat ( psi odpowiednik Bewi dog - kupuję i jest super ) lub Leonardo ( psi odpowiednik Belcando - kupowałam jak Kiara była mała bo karma ma zbyt małe granulki jak dla moich olbrzymow :wink: ) właśnie znalazłam ją w jednym ze sklepów i tak się zastanawiam, cenowo wychodzi dość dobrze a skład ma świetny. Można o nich poczytać tu: http://sklep.armaka.com/index.php?cat=c ... suche.html

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro mar 04, 2009 12:39

Niestety Pani, która miała zapoznać się z Seteczką vel Altą na razie zrezygnowała z odwiedzin :( , postanowiła, że najpierw zrobi testy dziecku. Rozsądne z jej strony, jakby co nie będzie potem niespodzialnek. Tak więc Alta nadal szuka
Ależ te syjamiątko cudne :1luvu:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Śro mar 04, 2009 13:00

dziewczynki....myslę, że musimy pomóc kociastym i rozprawić sie z pseudohodowlą, są jakieś propozycje jak to zrobić?

a kociaczek syjamiaczek cudooooooo....tanio tego nie puscimy 8)
Ostatnio edytowano Śro mar 04, 2009 14:40 przez Basica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro mar 04, 2009 13:10

monia3a pisze:Dziewczyny czy kupowała może któraś z Was dla kotek karmę firmy Bewi Cat ( psi odpowiednik Bewi dog - kupuję i jest super ) lub Leonardo ( psi odpowiednik Belcando - kupowałam jak Kiara była mała bo karma ma zbyt małe granulki jak dla moich olbrzymow :wink: ) właśnie znalazłam ją w jednym ze sklepów i tak się zastanawiam, cenowo wychodzi dość dobrze a skład ma świetny. Można o nich poczytać tu: http://sklep.armaka.com/index.php?cat=c ... suche.html

Kupowałam mokre Leonardo. Koty jadły ale bez zachwytu. W przeciwieństwie do Bozity w galaretce. W przeliczeniu cenowym wyjdzie Ci taniej niż Leonardo np. tu http://marketzoologiczny.pl/sklep/index ... bbefee2e44 Tam przy zakupach powyżej 200 zł wysyłka jest gratis.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro mar 04, 2009 13:27

Basica pisze:
...........

Ten wątek dostałam do sprawdzenia pod kątem ewentualnej pomocy.

dziewczynki....myslę, że musimy pomóc kociastym i rozprawić sie z pseudohodowlą, są jakieś propozycje jak to zrobić?

Jeden z kotów jest na ŁAŃCUCHU 8O :cry:
Ostatnio edytowano Śro mar 04, 2009 15:06 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro mar 04, 2009 13:43

Ten wątek dostałam do sprawdzenia pod kątem ewentualnej pomocy.

[/quote]

Jeden z kotów jest na ŁAŃCUCHU 8O :cry:[/quote]

a jakie mają smutne minki :evil:
Ostatnio edytowano Śro mar 04, 2009 14:56 przez Basica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro mar 04, 2009 13:57

Chyba mam dom dla syjamiątka, poproszę pw od opiekunki.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro mar 04, 2009 14:51

Niezła oferta w zooplus.pl.Nowy klient ma 10% rabatu i już przy 100zł dostawa gratis.
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

[poprzednia][następna]