Konrad

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 02, 2009 22:50

15pietro pisze:Byłam przeciwko wykupywaniu, za jakąkolwiek kwotę. Zamiast tego uświadamianie i pomoc w szukaniu domu :( teraz jestem przeciwko wykupowi jeszcze bardziej. Myślałam, że te akcje są robione bardziej z głową, kontrolowane i sprawdzane.

Nie sądzę,żeby kogokolwiek z pseudohodowli można uświadomić. 8O
Oni są już świadomi,że interesuje ich kasa.

W handlu rządzą inne prawa i zasady.
Gdy to dotyczy przedmiotów,to ok,
ale szkoda zwierząt.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon mar 02, 2009 22:53

Sabeena_ pisze:[
Ja sie nie moge wypowiadac za innych - moge za sibie zirrael i mirke - my wykupujemy na pewnych zasadach z zalozeniem ze nie kupujemy z pseudo - bo nie bedziemy im robily miejsca na kolejne:

Tak z ciekawosci spytam.
W jaki sposob weryfikujece to, czy kot jest z pseudo?
Bo jak tak patrze na ten przypadek, to widze raczej "pośrednika" niż pseudo.
Na zasadzie, kupuje tanio sprzedaje drozej.

Z coraz wiekszym przerazeniem czytam ten watek.
Bo wyglada na to, ze wszystko zostalo zrobione na hurra. Bez wczesniejszego rozeznania, bez zastanowienia.

A post jopop zamieszczony w tym watki zostal zbyty milczeniem...
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Pon mar 02, 2009 22:57

Złośliwie napiszę, że na pierwszych stronach wątku nie słychac było głosów krytyki, raczej zachęcanie do kupna kota (nie te same osoby krytykują, które zachęcały, ale dlaczego nikt wcześniej nie wyraził wątpliwości?)

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Pon mar 02, 2009 23:00

mirabella pisze:Złośliwie napiszę, że na pierwszych stronach wątku nie słychac było głosów krytyki, raczej zachęcanie do kupna kota (nie te same osoby krytykują, które zachęcały, ale dlaczego nikt wcześniej nie wyraził wątpliwości?)

Dlatego, że wcześniej wyrażane wątpliwości (przy okazji innych takich akcji) spotykały się z bardzo negatywnym odzewem i nie były w ogóle brane pod uwagę. Piszę za siebie, moje zdanie na ten temat jest raczej znane - ale co tego?
Ostatnio edytowano Pon mar 02, 2009 23:01 przez Jana, łącznie edytowano 1 raz

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Ale kto ma odpowiadać na te posty?
Przecież ludzie śpią o tej porze???? 8O

kristinbb

Saabena, obyście się nie myliły co do intencji sprzedającego.

edit: mirabella temat wypływa już nie pierwszy raz, za każdym razem jest taka sama dyskusja i kończy się na tym że dobro kotów jest najważniejsze i nie ma znaczenia skąd i od kogo są te koty. Ciężko z tym polemizować nie wychodząc na bezdusznika i biorąc pod uwagę, ze wiele z dziewczyn ma ogromne doświadczenie w adopcjach. Zerknij chociażby na ostatnie strony puchatkowa.
Może pora ostrzej określić te reguły bo jak widać to wszystko się kupy nie trzyma a pseudohodowca ma na nowego kota.
Ostatnio edytowano Pon mar 02, 2009 23:13 przez 15pietro, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

karolinah pisze:
Sabeena_ pisze:[
Ja sie nie moge wypowiadac za innych - moge za sibie zirrael i mirke - my wykupujemy na pewnych zasadach z zalozeniem ze nie kupujemy z pseudo - bo nie bedziemy im robily miejsca na kolejne:

Tak z ciekawosci spytam.
W jaki sposob weryfikujece to, czy kot jest z pseudo?
Bo jak tak patrze na ten przypadek, to widze raczej "pośrednika" niż pseudo.
Na zasadzie, kupuje tanio sprzedaje drozej.

Z coraz wiekszym przerazeniem czytam ten watek.
Bo wyglada na to, ze wszystko zostalo zrobione na hurra. Bez wczesniejszego rozeznania, bez zastanowienia.

A post jopop zamieszczony w tym watki zostal zbyty milczeniem...

Po pierwsze dzwonimy do ogloszeniodawcy, nastepnie sprawdzamy wszystko - komentarze, maila przez google itd... to co mozemy...

co do nastepnej wypowiedzi - alez ja niejednokrotnie pisalam zeby nei kupowac z pseudo...
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Pon mar 02, 2009 23:03

15pietro pisze:kupili już nowego

Spokojnie,miłe panie z forum wykupią i tego :wink: .

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pon mar 02, 2009 23:05

Jana pisze:
mirabella pisze:Złośliwie napiszę, że na pierwszych stronach wątku nie słychac było głosów krytyki, raczej zachęcanie do kupna kota (nie te same osoby krytykują, które zachęcały, ale dlaczego nikt wcześniej nie wyraził wątpliwości?)

Dlatego, że wcześniej wyrażane wątpliwości (przy okazji innych takich akcji) spotykały się z bardzo negatywnym odzewem i nie były w ogóle brane pod uwagę. Piszę za siebie, moje zdanie na ten temat jest raczej znane - ale co tego?

A to przepraszam, jako "nowa" nie widziałam dyskusji na ten temat :oops: Może warto powtarzac swoje do znudzenia? Zawsze znajdzie się ktoś jeszcze nieuświadomiony? Tzn nie twierdzę Jano, że masz obowiązek głosic prawdę po forum :wink: ale ja np naprawdę nie wiedziałam, że temat już był przerabiany.

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Pon mar 02, 2009 23:07

Znaczy co - to źle, że ten kot został uratowany?
Optymiści wierzą, że świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedzą, gdzie świat ma ten otwór...

mukki

Od: Wto gru 02, 2008 15:00

Post » Pon mar 02, 2009 23:13

Zle,bo handlarz za Wasze pieniążki kupił kolejnego kota,więc bilans wychodzi na zero,chyba,że wykupicie i kolejnego :wink: .
Tylko co jeśli po wykupie drugiego kotka handlarz kupi trzeciego i czwartego?

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pon mar 02, 2009 23:14

Też się zastanawiam.
To źle? 8O

kristinbb

Post » Pon mar 02, 2009 23:15

Antypatyczna pisze:Zle,bo handlarz za Wasze pieniążki kupił kolejnego kota,więc bilans wychodzi na zero,chyba,że wykupicie i kolejnego :wink: .

Tak właśnie będzie... To już się dzieje przecież.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon mar 02, 2009 23:15

mukki pisze:Znaczy co - to źle, że ten kot został uratowany?

Źle, że został wykupiony dając do ręki pseudo fundusze na nowego kota, który będzie dalej rozmnażany.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon mar 02, 2009 23:19

Antypatyczna pisze:Zle,bo handlarz za Wasze pieniążki kupił kolejnego kota,więc bilans wychodzi na zero,chyba,że wykupicie i kolejnego :wink: .

Wykupić jeszcze parę sztuk, a potem sprawę załatwić zodnie z prawem.
Pomożesz ?

kristinbb

[poprzednia][następna]