ADOPCJE PUCHATKOWA III.. 'persy' na łańcuchu.. :(( s. 98..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 02, 2009 18:07

kinga w. pisze:
15pietro pisze:kinga w, koty z podanego przez Ciebie linku raczej nie są zagrożone pseudohodowlą bo kotka ma wyraźną wadę a kocur jest za drogi. One są "produktem" pseudohodowli a po nich będą następne, nie można kupować kotów od takich ludzi...

Rozumiem blokada przez bojkot?

już były dyskusje na ten temat. To nie jest żaden wykup, ale kupowanie od pseudohodowcy, nabijanie mu portfela i rozkręcanie interesu.
Trochę czym innym jest kupowanie kotów od osób prywatnych, ale to trzeba dobrze sprawdzić, bo już były aukcje pt. "sprzedam z powodu wyjazdu" a okazywało się, ze to zwykła rozmnażalnia. Pertraktacje z osoba prywatną wyglądają inaczej, najpierw namawia się do wykastrowania, ostrzega przed pseudohodowlami, proponuje szukanie domu a gdy widać, że właścicielowi to wisi to wtedy można zastanowić się nad wykupem.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Pon mar 02, 2009 18:07

w ogole nie ma po co wklejac linkow do sprzedazy kociat z pseudo...
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Pon mar 02, 2009 18:23

:? ach te linki.......rzeczywistość ,która nas przygniata i z którą nic nie można zrobić.Czasem w wyjatkowych wypadkach podejmujemy działania na rzecz pomocy zwierzęciu w złym stanie......nie popieramy pseudohodowli...nie wklejajcie ich linków-bardzo,bardzo proszę :(
Serniczek

Post » Pon mar 02, 2009 18:24

Przepraszam... Człowiek się uczy. :oops:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pon mar 02, 2009 18:26

Od Violavi:
"...jest na allegro perska kotka do sprzedania, której właściciele wyraźnie odpisali mi na zadane przeze mnie podstępne pytania, że chcą aby kotka trafiła do pseudohodowli.

Oto treść odpowiedzi od nich:

"Kotka ma ponad 2 lata ,posiada książeczkę ,posiada wszelkie szczepienia i badania .
Wolimy aby trafiła do pseudochodowli lub do domu ,natomiast nie jest wysterylizowana gdyż miała raz kocieta zreszta prześliczne w tej chwili jest możliwośc kolejnego rozmnażania.
Te kotki stworzone są do macierzyństwa.
Dziadkowie miały rodowód"

Podam link do aukcji, ale na pw.
Cena bardzo wysoka (kup teraz 1500zł ! ), a na drugiej aukcji ta sama kotka w licytacji.

Jeśli tak żarliwie walczyłyście o tego persa to może w sprawie koteczki coś możecie zrobić."

Ale kwota jest zaporowa. W ogóle co za chorzy ludzie???

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pon mar 02, 2009 18:28

kinga w. pisze:Przepraszam... Człowiek się uczy. :oops:

nie przepraszaj...chciałas dobrze my to wiemy :)
Serniczek

Post » Pon mar 02, 2009 18:29

estre pisze:Od Violavi:
"...jest na allegro perska kotka do sprzedania, której właściciele wyraźnie odpisali mi na zadane przeze mnie podstępne pytania, że chcą aby kotka trafiła do pseudohodowli.

Oto treść odpowiedzi od nich:

"Kotka ma ponad 2 lata ,posiada książeczkę ,posiada wszelkie szczepienia i badania .
Wolimy aby trafiła do pseudochodowli lub do domu ,natomiast nie jest wysterylizowana gdyż miała raz kocieta zreszta prześliczne w tej chwili jest możliwośc kolejnego rozmnażania.
Te kotki stworzone są do macierzyństwa.
Dziadkowie miały rodowód"

Podam link do aukcji, ale na pw.
1500?
Cena bardzo wysoka (kup teraz 1500zł ! ), a na drugiej aukcji ta sama kotka w licytacji.

Jeśli tak żarliwie walczyłyście o tego persa to może w sprawie koteczki coś możecie zrobić."

Ale kwota jest zaporowa. W ogóle co za chorzy ludzie???
8O
Serniczek

Post » Pon mar 02, 2009 18:31

Serniczek pisze:
kinga w. pisze:Przepraszam... Człowiek się uczy. :oops:

nie przepraszaj...chciałas dobrze my to wiemy :)

No... A wyszło jak zawsze... :oops:
Obrazek

kinga w.

Post » Pon mar 02, 2009 18:34

15pietro pisze:już były dyskusje na ten temat. To nie jest żaden wykup, ale kupowanie od pseudohodowcy, nabijanie mu portfela i rozkręcanie interesu.
Trochę czym innym jest kupowanie kotów od osób prywatnych, ale to trzeba dobrze sprawdzić, bo już były aukcje pt. "sprzedam z powodu wyjazdu" a okazywało się, ze to zwykła rozmnażalnia. Pertraktacje z osoba prywatną wyglądają inaczej, najpierw namawia się do wykastrowania, ostrzega przed pseudohodowlami, proponuje szukanie domu a gdy widać, że właścicielowi to wisi to wtedy można zastanowić się nad wykupem.

Przyklaskuję tej wypowiedzi tylko 2 łapkami, bo wiecej nie mam. :wink:
Nie kupujmy kotów z pseudohodowli!!!!!
Mozecie mnie wykląć ale ja nie dołożę się niczym do takich zakupów.
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Pon mar 02, 2009 18:34

Może chociaż ktoś by chciał im uzmysłowić co to jest pseudohodowla.
Jakieś foty, gdzieś też był taki film video. Może zmienią zdanie.

Edit, to chyba jest pseudo. Sama nie wiem.

"W związku z dużym zainteresowaniem wystawiliśmy kotkę na licytację ZAPRASZAMY !!!!!!!!! BYC MOŻE BĘDZIESZ MIEC SZCZĘŚCIE kOTKA PERS COLORPOINT,NIEBIESKIE OCZY ,KSIĄŻECZKA ZDROWIA ,SZCZEPIENIA,PIELĘGNOWANA,NIEZWYKLE PRZYJACIELSKA DLA DZIECI .mA KUWETĘ ALE LUBI ZAŁATWIAC SWE POTRZEBY FIZJOLOGICZNE NA DWORZE ...CZEKA PRZED DRZWIAMI I WYDAJE DŻWIĘKI ABY JĄ WYPUŚCIC ,OD CZASU DO CZASU KORZYSTA TAKŻĄE Z KUWETY ,TYLKO U NAS SĄ TAK WYCHOWYWANE I HODOWANE KOTKI Z TEJ RASY DRAPKI ODPOWIEDNIE ZAPRASZAMY OSTATNIA DO SPRZEDAŻY WIĘCEJ ZDJĘC NA EMAIL -KOTKA DO SPRZEDAŻY Z AKCESORIAMI DO PIELĘGNACJII -KUWETA TERMICZNĄ -DRAPKI 2 SZT -KARMA -INSTRUKCJA KARMY I PIELEGNACJI KOTKI zAZWYCZAJ GDY NIE MA WILGOTNEJ POGODY WYSTARCZY PUDER"
Ostatnio edytowano Pon mar 02, 2009 21:33 przez estre, łącznie edytowano 2 razy

estre

Post » Pon mar 02, 2009 18:39

Kurcze... Ja też nie jestem za pseudohodowlami, tylko mam trochę jeszcze problem z rozróżnieniem? Dlatego pisałam "człowiek się uczy". No i "wyskoczyłam" z tym linkiem jak Filip z konopi...
Obrazek

kinga w.

Post » Pon mar 02, 2009 19:22

estre pisze:Może chociaż ktoś by chciał im uzmysłowić co to jest pseudohodowla.

Przydałby się taki wątek, konkretne zdjęcia kotów z pseudohodowli i linki do dobrych stron. Za każdym razem jak pisałam w takich sprawach to miałam z tym problem. Jeżeli chodzi o psy to jest sporo takich informacji, ale z kotami jest nędza. Mam chyba gdzieś na kompie fotki z różnych pseudohodowlanych aukcji i ogłoszeń, na których są koty w złym stanie, czasem je podsyłałam takim entuzjastom rozmnażania... niestety nawet to nie skutkowało :(

estre pisze:Edit, to chyba jest pseudo. Sama nie wiem.

"W związku z dużym zainteresowaniem wystawiliśmy kotkę na licytację ZAPRASZAMY !!!!!!!!! BYC MOŻE BĘDZIESZ MIEC SZCZĘŚCIE kOTKA PERS COLORPOINT,NIEBIESKIE OCZY ,KSIĄŻECZKA ZDROWIA ,SZCZEPIENIA,PIELĘGNOWANA,NIEZWYKLE PRZYJACIELSKA DLA DZIECI .mA KUWETĘ ALE LUBI ZAŁATWIAC SWE POTRZEBY FIZJOLOGICZNE NA DWORZE ...CZEKA PRZED DRZWIAMI I WYDAJE DŻWIĘKI ABY JĄ WYPUŚCIC ,OD CZASU DO CZASU KORZYSTA TAKŻĄE Z KUWETY ,TYLKO U NAS SĄ TAK WYCHOWYWANE I HODOWANE KOTKI Z TEJ RASY DRAPKI ODPOWIEDNIE ZAPRASZAMY OSTATNIA DO SPRZEDAŻY TEL.0501378592 WIĘCEJ ZDJĘC NA EMAIL -KOTKA DO SPRZEDAŻY Z AKCESORIAMI DO PIELĘGNACJII -KUWETA TERMICZNĄ -DRAPKI 2 SZT -KARMA -INSTRUKCJA KARMY I PIELEGNACJI KOTKI zAZWYCZAJ GDY NIE MA WILGOTNEJ POGODY WYSTARCZY PUDER"

widziałam dzisiaj te aukcje, sprzedają ją jak rzecz :?
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Pon mar 02, 2009 19:26

15pietro pisze:
estre pisze:Może chociaż ktoś by chciał im uzmysłowić co to jest pseudohodowla.

Przydałby się taki wątek, konkretne zdjęcia kotów z pseudohodowli i linki do dobrych stron. Za każdym razem jak pisałam w takich sprawach to miałam z tym problem. Jeżeli chodzi o psy to jest sporo takich informacji, ale z kotami jest nędza. Mam chyba gdzieś na kompie fotki z różnych pseudohodowlanych aukcji i ogłoszeń, na których są koty w złym stanie, czasem je podsyłałam takim entuzjastom rozmnażania... niestety nawet to nie skutkowało :(

estre pisze:Edit, to chyba jest pseudo. Sama nie wiem.

"W związku z dużym zainteresowaniem wystawiliśmy kotkę na licytację ZAPRASZAMY !!!!!!!!! BYC MOŻE BĘDZIESZ MIEC SZCZĘŚCIE kOTKA PERS COLORPOINT,NIEBIESKIE OCZY ,KSIĄŻECZKA ZDROWIA ,SZCZEPIENIA,PIELĘGNOWANA,NIEZWYKLE PRZYJACIELSKA DLA DZIECI .mA KUWETĘ ALE LUBI ZAŁATWIAC SWE POTRZEBY FIZJOLOGICZNE NA DWORZE ...CZEKA PRZED DRZWIAMI I WYDAJE DŻWIĘKI ABY JĄ WYPUŚCIC ,OD CZASU DO CZASU KORZYSTA TAKŻĄE Z KUWETY ,TYLKO U NAS SĄ TAK WYCHOWYWANE I HODOWANE KOTKI Z TEJ RASY DRAPKI ODPOWIEDNIE ZAPRASZAMY OSTATNIA DO SPRZEDAŻY WIĘCEJ ZDJĘC NA EMAIL -KOTKA DO SPRZEDAŻY Z AKCESORIAMI DO PIELĘGNACJII -KUWETA TERMICZNĄ -DRAPKI 2 SZT -KARMA -INSTRUKCJA KARMY I PIELEGNACJI KOTKI zAZWYCZAJ GDY NIE MA WILGOTNEJ POGODY WYSTARCZY PUDER"

widziałam dzisiaj te aukcje, sprzedają ją jak rzecz :?

Dobrze by było mieć taką gotową informację. Rzeczową podpartą przykładami.

Swoją drogą ciekawe jak ten point wygląda po takim wyjściu za potrzebą w gorszą pogodę.
Na zdjęciu wygląda fenomenalnie. A licytacja trwa w najlepsze. 610 zł w tej chwili, 1500 kup teraz.
Ostatnio edytowano Wto mar 03, 2009 6:32 przez estre, łącznie edytowano 1 raz

estre

Post » Pon mar 02, 2009 19:29

Faktycznie przydał by się jakiś taki informacyjny wątuś na temat pseudohodowli. Charakterystyka, opisy, może fotki... Jakiś materiał poglądowy... Niech się człowiek nauczy... :(
Obrazek

kinga w.

Post » Pon mar 02, 2009 19:31

Aha, jedna licytująca osoba po komentarzach patrząc sprzedaje małe kotki. Więc jasne po co jej kicia.

estre

[poprzednia][następna]