Prześliczny kuferek z buraskami tymczasy KONIEC!!!!!!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Nie mar 01, 2009 18:13

bo jak sprawdzisz czas realny? odpaliłam w necie zegar atomowy, czas forum różni się od realu, wg czasu rzeczywistego wylicytowałam o 18! :P

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie mar 01, 2009 18:14

a teraz zmykam - musiałam przyjechać do kafejki netowej, rany, ale poświęcenie - ale kufcio jest super! :lol:

Never

Post » Nie mar 01, 2009 20:32

Nie wiem, która wygrała. Wydaje mi się, że msb259. Przegapiłam 18.00.
Chyba muszę napisac do moda.
Mam nadzieję, że nie bedzie tu kłótni, naprawdę. Może ktoraś z Was ustąpi?
Może macie jakiś pomysł?
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie mar 01, 2009 21:39

anita5 pisze:Nie wiem, która wygrała. Wydaje mi się, że msb259. Przegapiłam 18.00.
Chyba muszę napisac do moda.

Ja do tej pory jak litytowalam, to jako realny uznwalam czas, ktory pokazywal zegar forumowy. Czyli data posta, ktora sie przy nim wyswietla.
No chyba, ze byla zmiana czasu, a jak wiadomo po zmianie czasu, czas z forum jest godzine do tylu.

Nikt chyba nie bawil sie tu w czasy atomowe...
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Pon mar 02, 2009 7:57

Czas forumowy przyspiesza w stosunku do realnego godzinę i kilkanaście minut. Dlatego tak ważne jest doprecyzowanie faktrycznego terminu zakonczenia aukcji. U mnie wczoraj duzo sie działo i przegapilam zakończenie :cry: Cóż, moge mieć pretensje tylko do siebie.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon mar 02, 2009 8:12

karolinah pisze:am, to jako realny uznwalam czas, ktory pokazywal zegar forumowy. Czyli data posta, ktora sie przy nim wyswietla.
No chyba, ze byla zmiana czasu, a jak wiadomo po zmianie czasu, czas z forum jest godzine do tylu.

Nikt chyba nie bawil sie tu w czasy atomowe...

Jak jest zmiana czasu, to wystarczy w ustawieniach na forum sobie zmienić, żeby nie było godzinnej różnicy...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon mar 02, 2009 8:34

Szczerze mówiąc zgłupiałam do reszty może nie jestem młoda i obsługa komputera nie do końca jest mi znana super ale te czasy przy licytacji powinny by normalne nie jakieś forumowe atomowe stwarza to niepotrzebne napięcia powinna być brana godzina wpłynięcia wiadomości już nic nie wiem.

msb259

Od: Pon lut 09, 2009 8:03

Post » Pon mar 02, 2009 9:42

CoToMa pisze:Jak jest zmiana czasu, to wystarczy w ustawieniach na forum sobie zmienić, żeby nie było godzinnej różnicy...

Ale nawet wtedy (ja nie umiem sobie zmienic ustawień) pozostaje jeszcze te kilkanaście minut :cry:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon mar 02, 2009 10:45

dziewczyny, ja powiem tak: przyjechałam specjalnie do kafejki netowej na licytację, odpaliłam w necie zegar atomowy, żeby miec pewnośc kiedy jest godzina 18 czasu realnego. A więc, karolinah - ja tym razem się "bawiłam" w zegar atomowy, po to żeby wiedzieć kiedy licytować, bo zegarki chodzą różnie. Licytowałam tak, że się wstrzelić - specjalnie napisałam w sobote żeby nie zmieniac ustaleń, skoro ma byc czas realny - ok, ale niech juz tak zostanie, bo musiałam sobie ustawić jazdę do kafejki. ja też wolę czas forumowy, bo jest jasne kto wygrał. To nie był mój pomysł, żeby koniec przypadł na czas realny, który na forum zawsze jest problematycznym. Nie zamierzam się awanturować ani kłócic na bazarku, nie o to chodzi, po prostu specjalnie pojechałam do cetrum handlowego tylko po to, żeby zalicytować i wiem, że zrobiłam to o czasie. I jest mi przykro, że teraz z tego powodu zrobił się kłopot i że ktoś kto nie licytował lekceważąco na ten temat się wypowiada.

Edit:
msb259 pisze:Szczerze mówiąc zgłupiałam do reszty może nie jestem młoda i obsługa komputera nie do końca jest mi znana super ale te czasy przy licytacji powinny by normalne nie jakieś forumowe atomowe stwarza to niepotrzebne napięcia powinna być brana godzina wpłynięcia wiadomości już nic nie wiem.

Nie byłoby problemu, gdyby czas na forum nie róznił się od realnego o kilkanasćie minut. Wtedy czas na forum równałby się czasowi realnemu. Ponieważ zostało ustalone, że licytacja zakończy się o 18 czasu realnego, nie liczy się czas jaki był na forum, ale czas rzeczywisty - po to odpaliłam w necie zegar, żeby widzieć jaki jest czas w realu, bo zegarki różnie chodzą - to tytułem wyjaśnienia, bo widzę ze jednak ten zegar atomowy wywołał zdzwienie. Poza tym nie nosze zegarka, jedynym sposobem żeby sprawdzić godzinę licytując jest skorzystanie z wiarygodnego źródła, a kierować się czasem na forum nie mogę, bo nie jest taki jak rzeczywisty. Ja też preferuję czas forumowy, czyli czas z jakim wyświetlił się post, ale jeśli osoba zakladająca bazarek decyduje, że liczy się czas rzeczywisty, staram się licytować zgodnie z czasem rzeczywistym, czyli posługuję się zagrakiem - w moim przypadku ściągniętym z netu zegarem atomowym, bo wiem że taki poda dobry czas. To tyle z mojej strony, czekam na decyzję. Napisałam po licytacji na pw ze jeśli Anita może zdobyc drugi taki kuferek, odstapię ten i poczekam na taki sam. Ale jeśli takiego samego nie ma nie chciałabym rezygnować, kuferek podobał mi się i naprawdę specjalnie jechałam do kafejki zeby go licytować. I specjalnie dzień wcześniej sprawdziłam godzinę licytacji. Ale nie będę się wykłócać, nie taki jest cel bazarku, chciałabym po prostu żeby obowiązywały zasady wczesniej ustalone, ale ostateczna decyzja nie nalezy do mnie, tylko do Anity, i ja się dostosuję.

Never

Post » Pon mar 02, 2009 16:49

:strach:
Zaraz piszę do moda, niech rozsądzi, bo normalnie szok.
Aż strach bazarki wystawiać.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon mar 02, 2009 16:57

ok to ja czekam ...

msb259

Post » Pon mar 02, 2009 16:59

Jeśli mogę coś poradzić na przyszłość - najlepiej kończyć o czasie forumowym i to dokładnym co do sekundy, żeby nie było żadnych niejasności.
A czas ustalać od pierwszej oferty albo od swojego posta, wtedy niezależnie od tego, jak ktoś ma ustawione forum, będzie wiedział, kiedy aukcja się kończy.

Coś czułam w kościach, że o czas będą walki, więc się nie wbijałam, choć kuferek cudny, zresztą ostateczna cena już była nie dla mnie :(

W zeszłym roku tak miałam, że wygrałam aukcję, a uznano inaczej. Później przyznano mi rację, ale przedmiotu nie otrzymałam, a wtedy akurat mi zależało :(
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon mar 02, 2009 17:11

Ja też czułam, że będzie problem, i przegapiłam koniec (ale nie z własnej winy).

Ja mam ustawiony w ogóle jakiś szalony czas.

Chyba muszę dostosowac go do realnego, tylko jak?

Przepraszam, że ten kuferek narobil takiego zamieszania, szkoda, ze nie mam jeszcze dwoch... Byłoby po sprawie. :wink: :)
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon mar 02, 2009 17:12

a juz wiadomo kto go wygral ??
przeprosiny przyjete no trudno stalo sie :)

msb259

Post » Pon mar 02, 2009 17:16

Jak tylko będę wiedzieć, dam znać.
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]