Nasze białaczkowce - białaczka zakaźna to nie wyrok

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 28, 2009 9:13

Woodpeck, trzymam za Was kciuki :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lut 28, 2009 10:07

Meldujemy się po wizycie u weta.

Luna ma zapalenie oskrzeli - to jej pięta achillesowa, przechodziła już kilka razy, z tego powodu podejrzewano FIPa, ale został wykluczony. Na szczęście płuca są czyste. Będzie dostawała antybiotyk przez 7 dni - Ceporex, do tego Lydium i beta glukan. Na gorączkę w razie potrzeby dostaliśmy Metacam - mój wet twierdzi, że jest bezpieczniejszniejszy dla szpiku kostnego od Tolfedyny.

Dziękuję dziewczyny za pomoc wczoraj, podtrzymanie na duchu to bardzo ważna sprawa. Ostatecznie chyba dobrze się stało, że nie dzwoniłam po weta z przypadku, tylko pojechaliśmy dziś do sprawdzonego (człowiek nie chce nawet brać pieniędzy za leki, które jej daje, twierdzi, że wystarczy, iż płacimy za Virbagen). Oczywiście nocy nie przespałam, tylko kontrolowałam jej oddech, temperature - czy może czekać do rana.

Trzymajcie się - razem z Luną i Sigmą życzymy udanego weekendu dla Was i kociaków.

woodpeck

Od: Pt lut 20, 2009 13:08

Post » Sob lut 28, 2009 10:15

I jeszcze dobra wiadomość - Luna przytyła w ciągu dwóch tygodni z 3,5 na 3,7 kg :)

woodpeck

Post » Sob lut 28, 2009 10:22

woodpeck pisze:I jeszcze dobra wiadomość - Luna przytyła w ciągu dwóch tygodni z 3,5 na 3,7 kg :)

Super :ok:

A możesz napisać, z jakich powodów podejrzewano FIP?

Erin

Post » Sob lut 28, 2009 13:00

A możesz napisać, z jakich powodów podejrzewano FIP?[/quote]

Ze względu na powtarzajęce się infekcje, osłabienie oraz zmiany wysłuchowe w oskrzelach wet podejrzewał FelV lub FIP - na szczęście okazało się, że to "tylko" białaczka.

woodpeck

Post » Sob lut 28, 2009 16:31

Dzięki za odpowiedź!
Dlaczego nasi byli już weci upierali się tak przy FIP-ie u Popiołka? :crying: :crying: :crying:

Erin

Post » Sob lut 28, 2009 16:41

Oj jak dobrze, że Luna czuje sie lepiej! :)
UF...
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon mar 02, 2009 10:35

Witam. Mam kolejne pytanie dotyczące Waszych doświadczeń z białaczkowcami - czy bardzo traciły sierść? Lunie wypada sierść tonami, co skutkuje ciągłym lizaniem się, no i problemami z przewodem pokarmowym. Wczoraj zwymiotowała przerażającą ilość kłaków - nie potrafię sobie wyobrazić, jak przy takim "zatkaniu" mogła jeszcze jeść. Podajemy jej codziennnie łyżeczkę Bezo-Petu. Czy można zrobić coś jeszcze?

Za to Sigma tryska energią:)

Pozdrawiam wszystkich poniedziałkowo.

woodpeck

Post » Pon mar 02, 2009 10:52

Ja u Psotusia tego nie zauważyłam. Tzn., żeby jakoś specjalnie gubił sierść.

Za to zaobserwowałam to u pozostałych. Spróbuj może jeszcze jakieś karmy z typu "anti-hairball", np. z Hill'sa.

Erin

Post » Pon mar 02, 2009 13:20

Może jakichś witamin brakuje?
U Lucka sierść siedzi mocno, mało wypada, muszę go skubać, żeby wyszło. Nocka też się nie sypała specjalnie.
Nic w związku z tym nie doradzę - tylko ewentualnie poszukanie innej przyczyny niż białaczka, rozpatrzenie podawania jakichś witamin albo karmy "na sierść" itp.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pon mar 02, 2009 14:48

Przeklejam z wątku białaczkowego Klemensa, potrzebne rady..:

zuzlikowa pisze:Cioteczki,dostałam taki rozpaczliwy mail !
Podrzućcie wątek z koteczkami chorymi na białaczkę!

"szukalam na google widomosci o białaczce u Kotow i natknełam sie na te aukcje, przygarnełam ze smietnika kota z czasem okazlo sie iz jest chory na białaczkę leczę go juz od 3 mies powoli brakuje mi jzu pienidzey i sily zaniedbalam prace , co znajde w domu nie potzrebnego staram sie sprzedac zeby bylo na kroplowke,witaminy,zastrzyki przeciwzapalne , teraz jest leczony cykloferonem bo tylko to udalo si emi dostac na Ukrainie na polski interferon nie bylo mnie stac,prosze mi napisac czy moze mi ktos pomoc wlasnei z jakiejs fundacji ,zaczyna wisiec nad nami widmo eutanzji i serce mnie boli bo strasznie pokochalam tego kocine i chcialabym jeszcze sprobowac cokolwiek zrobic by uratowac jego zycie

http://nasza-klasa.pl/profile/9690096/gallery/22
to jest moj Stas
i zaczynam się martwic bo tak jak kotek z waszej aukcji Klemensik zgrzyta zabkami jak cos je i to ostatnie 3 dni ,schudl i zaczał
mi znowu strasznie wymiotowac
prosze mi napisac cos o bial aczce bo moze jest cos jeszcze co moze pomoc czego ja nie wiem ,chcoc po nocach oczy wypatruje i czytam ,wterynarz tez juz widzę ze najchetniej by go uspił a ja nie chce bo sama mysl tego jest straszna ,prosze o pomoc "

Skierowałam Panią na wątek Klemensika. Mam nadzieję,że pomożecie.
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon mar 02, 2009 15:45

A może pani do wątku białaczkowego zajrzy? Tu jest sporo informacji ogólnych o białaczce. W wątku Klemensika są informacje dotyczące konkretnie Klemensa :wink:
Później spróbuję tam zajrzeć i coś pomyśleć, może dziewczyny będą szybsze.
Obrazek

galla

Post » Pon mar 02, 2009 16:00

woodpeck pisze:Agn jest z fundacji, prawda? Kiedyś u weta spotkaliśmy trzy panie z fundacji, pomagały trzymać Lunę do zastrzyku, może wśród nich była Agn :?: :wink:

:D pamiętam, Luna faktycznie niezła zawodniczka, nawet dzikie dzicze się tak nie zachowują :wink:

Woodpeck, znalazłam Cię w wątku Agn, Lidka (lidiya) też wtedy była z nami (ona doszła popołudniu - jak przyszliście pokazać doktorowi Lunę drugi raz), ja siedziałam z kotką na kroplówce (Asia)

odnośnie krwi: po informacje zgłoś się do nas (pw)

:ok: za Wasze koty

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Pon mar 02, 2009 16:17

napiszcie z kąd wziasc intereferon ludzki ???
NAJWIEKSZA MIŁOŚĆ ŚMIERCIĄ SIĘ STAŁA........STASIUNIU NAJUKOCHANSZY ZAWSZE BĘDZIESZ W MOIM SERCU [*]

basiasia

Od: Pon mar 02, 2009 3:20

Post » Pon mar 02, 2009 16:49

Basiu, ten lek można zakuić w aptece (tylko na receptę) i odpowiednio rozcieńczyć, albo u weta - w niektórych lecznicach są przygotowane odpowiednie rozcieńczenia i można to kupić, nie trzeba kupować całej butelki.
A może któraś z dziewczyn tutaj ma za dużo interferonu, bo kupowała całe opakowanie i coś zostało?
Obrazek

galla

[poprzednia][następna]