Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 24, 2009 15:56

Nie wiem czy w tej sytuacji nie nalezaloby podzielic pomocy.
Moze dziewczyny pomyslcie co w tej chwili dla tych dwoch bidus jest najbardziej potrzebne. Kto nie ma chwili do stracenia, bo moze byc tragedia. Glosowalam na Menkelka ale w tej sytuacji w jakiej on jest pewnie mozemy przeniesc glosy.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lut 24, 2009 16:49

A ja chciałabym podziękować Safarii, za to co napisała, za to, że gotowa jest zrezygnowac z ewentualnej wygranej (a przecież przez długi czas Mankellek miał najwięcej głosów) na rzecz innego ślepaczka.
Safarii - to bardzo piękny gest :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lut 24, 2009 18:45

Myślę że Fundusz Ślepaczkowy,powinien przekazywac pomoc finansową tym które tego potrzebują dla ratowania życia,zdrowia,czyli na badania ew.leczenie.
Nie znalazłam opisu przy koteczkach wymienionych w głosowaniu,czy takiej pomocy potrzebują.Jak znaleźć takie info?
Legnica

Post » Wto lut 24, 2009 21:11

Legnica pisze:Myślę że Fundusz Ślepaczkowy,powinien przekazywac pomoc finansową tym które tego potrzebują dla ratowania życia,zdrowia,czyli na badania ew.leczenie.
Nie znalazłam opisu przy koteczkach wymienionych w głosowaniu,czy takiej pomocy potrzebują.Jak znaleźć takie info?

Klikając w imię koteczka połączysz się z jego wątkiem.

Menkellek -4
Ślepka - 1
Julcia - 6
Mandaryna['] - 1
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro lut 25, 2009 2:04

Ja jeszcze jedna mam propozycje, zeby podzielic fundusz i zostawic rezerwe. Zeby zawsze bylo cos co mozna w kazdej chwili uruchomic. Jesli kot jest w potrerbie i to potrzeba leczenia oczu to nie mozna tego odkladac. Slepka jest stabilna. Miom zdaniem pomocy potrzebuje Julcia. Moze cos sie jeszcze da zrobic z jej oczami, choc tak nie lubi kropelek.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lut 25, 2009 9:01

Cieszę się, że dobrze mnie zrozumieliście i że nikogo nie uraziłam. Są to trudne decyzje i dużo emocji im towarzyszy więc łatwo o nieporozumienie. Mankella jedynym teraz zmartwieniem to budowanie masy a wierzcie mi jest w tym dobry. "Zdrowe" oczko jest leczone, koci katar nadal obecny i pewnie długo go nie opuści ale to wszystko w porównaniu do tego co było to kosmetyka. Myślę, że Mankell da sobie radę :lol:. Jeszcze raz dziękuję i trzymam kciuki za Julcie.
Obrazek

Safarii

Od: Pt sty 23, 2009 8:59

Post » Śro lut 25, 2009 10:03

Lidka pisze:Ja jeszcze jedna mam propozycje, zeby podzielic fundusz i zostawic rezerwe. Zeby zawsze bylo cos co mozna w kazdej chwili uruchomic.

Np. 1/3 funduszu? Nie sa to może bajońskie sumy, ale zawsze coś.
Co reszta na to?
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro lut 25, 2009 10:08

marcjannakape pisze:
Lidka pisze:Ja jeszcze jedna mam propozycje, zeby podzielic fundusz i zostawic rezerwe. Zeby zawsze bylo cos co mozna w kazdej chwili uruchomic.

Np. 1/3 funduszu? Nie sa to może bajońskie sumy, ale zawsze coś.
Co reszta na to?

Jestem za. Czasem trzeba działać szybko i taki fundusz by się przydał. Gdyby szczęśliwie z funduszu awaryjnego długo nie trzeba było korzystać i mocno by urósł, to zamiast 1/3 można by przekazywać trochę mniej, np 1/4.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lut 25, 2009 11:37

Bazyliszkowa, jak zwykle czyta w mojej głowie :wink:

ale po kolei:

wielkie podziekowania Safarii za przekazanie głosów na Julcie -ona jest najbardziej chyba potrzebujacym kotkiem obecnie, ale...

czy nie znalazłaby sie jakas dusza dobra, która moze zając sie tą bezimienną koteczką ze schronu we Wrocławiu? Mruczeńka, Kicia- jakie w ogóle sa mozliwości kontroli pzrez wolontariuszy badań i opieki na ta koteczką? czy nie ma miejsca dla niej w dt-z opiesu widac ,ze stan jest bardzo kiepski :(

Filet jest na 1 stronie w adopcjach, dam go jeszcze do galerii na nk

Jerzyk pojedzie do domku w sobotę
Rozalka niestety, nie znalazła swojego czlowieka, chociaz była nadzieja..

Budrysku, możesz jeszcze raz napisac jaka jest diagnoza weta w sparwie Julci?-czy konsultowałas sie z jednym czy z kilkoma wetami, jakie kropelki dostaje (pytam , bo dłuższe podawanie antybiotyku powoduje gzrybicę , tak miał mój Rolfik , jak brał specyfik przepisany przez weta okulistę wrocławskiego :evil: poza tym,że krople były piekące i szczypiace i kotek cierpiał pzry pzryjmowaniu, odstawiliśmy i mój wet zamienił na inne-grzybica ustapiła, a Rolfik ma bardziej przejrzyste oczka); czy moze zastanawiałas sie nad ewentualna konsultacja/ wizytą u dr Garncarza?

jesli sie powtarzam, sorry, ale pamieć już nie ta... :oops:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lut 25, 2009 13:36

w dt nie mamy na razie miejsca,ale będziemy próbować.Z kontrolą wolontariuszy też nie jest za różowo.Na rzie możemy podawać cotygodniowe raporty i błagać o dt dla niej.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro lut 25, 2009 13:48

i koniecznie osobny wątek Mruczeńka :wink: dzięki temu właśnie ktoś się zgłasza po niewidomego Steve'a; ale nie chcę zapeszać - wszystko u niego na wątku , zobacz sama

i mocno trzymam kciuki za buraskę, żeby stan się nie pogorszył
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Śro lut 25, 2009 13:49

Mruczeńka, skontakruj sie z Kicią, jets doemk chetny na kotka, moze warto porozmawiać, czy nie che podjac sie wyzwania i pomóc burasce? -spróbowac można pzreciez -tak czy tak, moze jakiś schroniskowy kot znajdzie dom , a domek blisko

alessandra

Post » Śro lut 25, 2009 13:50

już wszystko wiem,Kicia wysłała pw.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro lut 25, 2009 13:55

UWAGA WAŻNA INFORMACJA :!: :!: :!: :!: :!:

Skopiowałam ze strony internetowej dr. J. Garncarza:

Badania kliniczne psów w Bydgoszczy

W dniach 07-08.03.2009 będę przeprowadzał badania okulistyczne w klinice "Centrum" dr-a W. Parzęckiego. Zainteresowanych proszę o bezpośredni kontakt z w/w kliniką. Zapraszam. JGarncarz

Informacja mówi o badaniach psów - ale myślę, że koty też będą przyjmowane.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro lut 25, 2009 13:59

trzeba rozpropagować- dla Bydgoszczy i okolic, wysyłam dalej

alessandra

[poprzednia][następna]