130 Kotów Szczecin Prosimy o wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 23, 2009 21:28

dominikanna1 pisze:ooo krówke tez bym zjadla :oops:
Obrazek

biedna krówka.. :cowsleep: :cowsleep:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon lut 23, 2009 21:46

[quote
Mam nadzieję że w Szczecinie pogoda lepsza niż u nas - tutaj pada na zmianę deszcz i snieg. Jest mokro, wody na chodnikach niemal po kolana, amfibie zamiast samochodów by się przydały. Za to przed południem padał taki gesty i taki piekny śnieg jakby się starał o główną rolę w kiczowatym amerykańskim filmie o Bozym Narodzeniu.. :roll:[/quote]

Ja-Ba, w Szczecinie pełno mokrego śniegu.
Boję się o p.Izę, aby nie utonęła w którejś z licznych kałuż.
Na działkach jest grząsko i ślisko.
Łatwo można się poślizgnąć.
Właśnie wróciłam ze spaceru z psami i jestem umorusana prawie do pasa, bo leżałam w kałuży.
Jest +2*C.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Pon lut 23, 2009 21:50

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:AGATKA PROSI O WSPARCIE DLA KOTKOW Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK.PROSZĘ POMOŻ NAM IM POMÓC.ZAADOPTUJ AGATKĘ!!!
Obrazek-Obrazek-Obrazek

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Pon lut 23, 2009 21:59

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:Moja propozycja do Adopcji Wirtualnej. Druga córcia Pięknej Inez.
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

KTO POKOCHA MERLINKĘ???

dominikanna1

Post » Pon lut 23, 2009 22:11

Witam Serdecznie Dziewczyny. Pogoda u nas tak beznadziejna ze szkoda słow. Maż mi na przemian suszył dwie pary butów, ktore jak przychodziłam z kolejnego karmienia to zmieniałam na te bardziej suche. W dwa miejsca musiałam isć na nogach. Jedyne szczęście że Maż mnie zawiozł na działkę samochodem. Niestety samochód też do naprawy bo jak Mąż jechał odebrać kotki to jakis cymbał zajechał mu drogę.No wszystko poprostu na wariackich papierach dzis było. Wstałam o piątej bo kicia się bardzo miauczała.W nocy też wstawałam co chwilke.Dzis od rana miałam stresa bo dawałam jeszcze do sterylki kotkę z domu. Okropnego dzikuska.Muszę powiedzieć że Maż się spisał na medal i zawiozł jakos sam te trzy panny w tym dwie dzikie. Jedna mało nie popelniła samobójstwa w transporteru, takiego szału dostała.W domu jak sie wybudziła to tak waliła noskiem o transporter ze chcąc nie chcąc musiałam ją wypuścic aby sobie krzywdy nie zrobiła.Wlazła mi taka półprzytomna za kabine i dopiero sie uspokoiła. Pierwszy raz mam do czynienia z kotem, który w zamkniętym transporterku czy klatce dostaje takiego szału. I co najdziwniejsze że przecież potem była po narkozie.Potem wyszła zjadła i wiem że juz jest z nią dobrze.Mama kociaczkow z działek, mowię o tej kotce nowej co doszła jesienia tamtego roku, też pełzała po klatce i szukała dziury zeby wyjść.Pełzała w kółko klatki. Teraz już trochę oprzytomniała , zjadła troszke i już jest dobrze. Najmniej problemowa okazała się mama Maurycego. Ona też już troszkę zjadła i leży spokojnie.Około 19.00 Agiis-s odebrała tricolorkę i pojechała z kicią do Weta.Pewnie jutro się dowiemy co Weta powiedziała o stanie zdrowia kici.Dziś udało mi się złapać jej siostrzyczke, tą która chciałam zabrać wczoraj. Kicia jest biało ruda. Też jest śliczna.Potem wstawię zdjecia ale najpierw muszę zjesć bo przed chwilą wrocilismy.W drodze na działkę zawiozłam duża budke do Sary i Idy.Dałam do środka ciepły kocyk i pokropiłam walerianą. Chciałabym aby one w koncu przestały spać pod tymi krzakami zwłaszcza jak pada.I zeby zamieszkały w tych budkach. W drugiej budce zmieniłam kocyk i też pokropiłam walerianą. Wzięlismy też płyty z komorki i zrobiłam zadaszenie dla tych dwóch budek. Jak wracalismy to patrzałam tylko czy sie inne koty nie zbiegły na tą walerianę ale nic sie nie działo. Zobaczę jutro moze się sytuacja w koncu wyklaruje.Pozdrawiam Serdecznie Dziewczyny.Piękne Dzieki za Wszystko i za Opiekę nad wątkiem.
Ostatnio edytowano Pon lut 23, 2009 22:49 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lut 23, 2009 22:26

Witam i się żegnam :roll: spaciu ide.
Dobrej nocy! :cat3:

dominikanna1

Post » Pon lut 23, 2009 22:44

Dziewczyny.Jutro zamieszczę zdjecia bo kicia bardziej płochliwa niz mi sie wydawało. Niech się trochę wyciszy.Jest bardzo chudziutka. Czuć pod palcami wszystkie żeberka.Musi trochę odżyć. Padam już dziś Dziewczyny. Jutro postaram się nadrobić. Życzę Wam Dobrej nocy. JA-BA Dzieki Piekne i przepraszam ze sprawiłam kłopot z tymi butami.U nas pogoda tak jak pisze NOT. Pada cały dzień, to śnieg to deszcz.Przerażliwy chłod od tej wilgoci.Zdecydowanie wolę już mróz.Człowiek tak nie marznie bo nie moknie.Kociaki na opuszczonych działkach trzęsły się dziś z zimna. Niby mrozu nie ma ale co z tego jak wszędzie wody prawie po kostki a one muszą w tej wodzie chodzic.Cieszę się że kotki juz zrobione i że idziemy do przodu krok po kroczku. Cieszę się że kicia znalazła DT u Agiis-s i że będzie miała szansę na lepsze życie.Mam nadzieję że ta druga kicia też do jutra trochę wyluzuje.Dobrej nocy Dziewczyny i Piękne Wielkie Dzieki że JESTEŚCIE

iza71koty

Post » Pon lut 23, 2009 22:50 Witam serdecznie!!

Witam serdecznie,

Chce zaadoptowac Agatke jesli mozna?Mam zaadoptowana Mesie.

Pozdrawiam

mario65

Od: Wto lis 11, 2008 10:43

Post » Pon lut 23, 2009 23:04

Witamy Serdecznie Mario65. Co za niespodzianka.Oczywiscie, Agatka jest Twoja!!!!! Bardzo się cieszymy. To kicia z opuszczonych działek.To te działki o którym była mowa na poprzednim wątku. Jestem u kociaków codziennie.Zawoże im cieplutkie jedzenie i sucha karme.Są takie szczęśliwe ze ktoś do nich przyjezdża.Nie wiem czy doczytałeś ale Mesia to się taka cwaniara zrobiła że szok.Zadomowiła się w altance na dobre.Jak jej coś nie pasuje to buczy na inne koty. Pakuje mi się na kolana i układa do spania.Dwa dni temu Kuleczka odeszła ta co już była taka wiekowa. Wczoraj zawiozłam na działkę dwa worki z kocami i jak mi się uda to jutro generalne porządki bo znów sporo rzeczy po Kuleczce do wyrzucenia.Mąż przywiózł 8 worków kocy dla kociaków z hurtowni więc powoli jak jadę albo ide karmić to zabieram kocyk ze sobą i wymieniam to w tej to w innej budce.Dziś mieliśmy znów sterylki.Trzy koteczki zrobione. Poprzednio dwie. Pozdrawiam Serdecznie Mario65 i Bardzo się cieszę ze JESTEŚ tutaj z nami.

iza71koty

Post » Pon lut 23, 2009 23:11

OGŁASZAM UROCZYŚCIE ŻE AGATKA POD WIRTUALNA OPIEKĄ MARIO65
ObrazekPięknie Dziękujemy Ci Mario65 Obrazek

iza71koty

Post » Pon lut 23, 2009 23:20

Mario65 już poprawiłam na 1 stronie. Piękne Dzięki za Serce i Pomoc :lol:

iza71koty

Post » Pon lut 23, 2009 23:24

Czytam watek od kilku dni choc jestem ciagle w pracy,KULECZKA co tu mowic...., placze tez....,

Dziekuje za Agatke i pozdrawiam wszystkich!

mario65

Post » Pon lut 23, 2009 23:29

Co do Mesi to sie ciesze !! musi taka byc zeby przezyc.

mario65

Post » Pon lut 23, 2009 23:29

Jaka wspaniała wiadomość :dance:
Agatka jest cudna :) Bardzo się cieszę!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto lut 24, 2009 0:35

Mario65, uściski!
Zaniemówiłam z wrażenia.
To takie wyjątkowo miłe, gdy kolejny kociak jest adoptowany.

Z ogromnym szacunkiem kłaniam się wszystkim wirtualnym opiekunom !

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

[poprzednia][następna]