Mr. Gacek Blue - Pan Domu :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 07, 2004 12:54

Pumo :D

Oczy błękitne, żółte, zielone,
miodowe, piwne, rozanielone,
noski różowe, czarne, brązowe...
Ach - jakże koty są kolorowe!

koniec.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Czw sty 08, 2004 9:44

To jest komentarz córki opiekunów Migacka, który przesłano mi dzisiaj. "Teraz ma
zycie jak w Madrycie.
> Wzielam go jak mial 3 miesiace w 1994, ale miesiaca nie pamietam,
> moglo to byc w koncu lata lub na jesieni, bo w
> listopadzie odfrunelam z corka do Ameryki".

Pewnie, że ma jak w Madrycie. A na pewno lepiej niż w schronisku albo jako aniołek na chmurce, gdzie go chciała wysłać ta pani (ja z nią nie koresponduję, informacje przesyła mi siąsiadka, która dokarmiała Gacka). Tak czy siak, wygląda na to, że Gacek w tym roku, może w czewrcu lub w lipcu skończy 10 lat, a więc jest o rok starszy niż mówiono.
Wszystko idzie coraz lepiej, Gacek bardzo przyjaźnie odnosi się do Norki, wczoraj patrzył na nią ze współczuciem, kiedy wrócililiśmy z zastrzyku, jakby wiedział, że jest chora, a ona tylko raz prychnęła. Dzisiaj całą noc spał na moich nogach i zaczyna wyjadać pasztety Misiowi.
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Czw sty 08, 2004 10:43

Gacek jest właściwie Panem Kotem w sile wieku :wink:
Pięknie, ze koty się juz dogadują 8)

ElaKW

Od: Śro mar 05, 2003 15:50

Post » Czw sty 08, 2004 12:22

:dance: :dance2: :dance2: super ze czas jest laskawy dla oswajania sie
dziesiec lat...fiuuu fiuuuuuu
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Pt sty 09, 2004 15:58

Głupia sprawa... Nasze mieszkanie ma troje drzwi wewnętrznych - do łazienki, sypialni i WC. Do tej pory ubierałam się i rozbierałam bez żenady, czasem w sypialni czasem w łazience. Aż tu wczoraj zauważyłam na sobie intensywny wzrok Gacka... Krytyczny? Zaciekawiony? Spojrzenie miał tak ludzkie, że szybko zamknęłam się w łazience i teraz wstydzę się przy nim rozbierać do golasa... :oops:
Obrazek

Majorka

Post » Pt sty 09, 2004 16:02

hihihihi ja jzu nei zwracam uwagi jak mnie koty podgladaja..ale do tej pory wszyscy znajomi jak ida do lazienki sa obserwowani :lol: niektorzy twierdza ze realizacja potrzeb wowczas sie utrudnia 8) :lol:
a gacus poprostu swoja pancie musi obejrzec..dokladnie 8)
Obrazek

ipsi

Post » Pt sty 09, 2004 16:05

Majorko 8O 8) 8O
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt sty 09, 2004 16:05

Do tej pory też mi to nie przeszkadzało, ale te jego oczy... Ta mina! To facet, żaden tam dzieciuch! Asystowanie w łazience gdy siedzę na kibelku to już tradycja, chociaż Gacuś na razie wykazuje w tym względzie pewną taką nieśmiałość. Ale Norcia ostatnio usiłuje mi się wpakować na kolana, i to rzeczywiście trochę utrudnia, nie mogę powstrzymać się od śmiechu...
Obrazek

Majorka

Post » Pt sty 09, 2004 16:08

hiihihihihihi bo to troche glupio kiedy dorosly kot podglada anei koci podlotek 8) :lol:

u mnie chocislaw slynie z molestowania kibelkowego...muhihihihi wlazi nakolana i spi..i tylko sie rusz czlowieku.. :roll: :twisted: czasem jak mu odbija to sie pakuje w nogawki od spodni 8) :lol:
Obrazek

ipsi

Post » Pt sty 09, 2004 16:12

ipsi pisze: czasem jak mu odbija to sie pakuje w nogawki od spodni 8) :lol:

Och ipsi, ale spryciula - a którędy - górą czy dołem? :lol:
BTW: Twój Chocisław ma dużo wspólnego z moim nazwiskiem, ha! Mój kuzyn jakiś?
Obrazek

Majorka

Post » Pt sty 09, 2004 16:15

gora...w dol nogawki sie nei zmiesci :lol: a jak dany delikwent siedzi na kibelku to wejscie gorne do spodni jest wygodniejsze bo szersze 8)
moze i kuzyn 8) zapytalam sie go..nic nie odpowiedzial :roll: tylko lezy na kolanach mych i mnei przewierca swymi galami 8)
Obrazek

ipsi

Post » Pt sty 09, 2004 16:19

ipsi pisze:moze i kuzyn 8) zapytalam sie go..nic nie odpowiedzial :roll: tylko lezy na kolanach mych i mnei przewierca swymi galami 8)

Musi być kuzyn... po mieczu. Ciekawe, nic mi tatuś nie mówił o żadnym Chocisławie...
Obrazek

Majorka

Post » Pt sty 09, 2004 16:24

:ryk:
Obrazek

ipsi

Post » Pon sty 12, 2004 10:01

Każdy dzień przynosi coś nowego! :D W sobotę przyszli panowie montować zasuwę w drzwiach; Mika była najodważniejsza - wszystkich i wszystko dokładnie obwąchała, po czym oddaliła się (z godnością będąc w zasięgu wzroku, włączając turbo-przyspieszenie poza nim); Norka na wszelki wypadek znikła nie wiadomo gdzie, a zgadnijcie - gdzie się podzieli Miś z Gackiem? Trzęśli się ze strachu siedząc w szufladzie pod łóżkiem. Obaj! Razem! A w niedzielę razem tam spali!!!!
Mój TZ postanowił zrobić manicure Mikusi; trzymałam ją pod paszki, niestety udało jej się odbić od moich kolan i ze straszliwym, histerycznym wrzaskiem wyrwała mi się (jeszcze nawet jej obcinarka nie dotknęła). Puściłam ją ze strachu, bo na ten wrzask podszedł do mnie Gacek, a minę miał naprawdę nie wróżącą nic dobrego. Pobiegł szybko za oburzoną Miką, sprawdzając czy wszystko z nią w porządku. Mnie odpuścił, ale TZ-owi wymierzył klapsa łapą. Jak to jest - kot nigdy nie mieszkający w stadzie, no może do 3 miesiąca życia - i taki socjalny?!!!
Obrazek

Majorka

Post » Pon sty 12, 2004 10:04

Po prostu zburzyliscie mu swiety spokoj ;) jakas wrzeszczaca baba nie wiadomo dlaczego, a on tu drzemie :D
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

[poprzednia][następna]