Tymczasy*Samson-RakZlośliwy!3kocięta-s.92*AtosChoryCalciwiro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 21, 2009 11:22

"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob lut 21, 2009 13:14

Anna Rylska pisze:martwi mnie bardzo nasz Rudi, Bolus , że taki maleńki - jak na niego patrze i patrze na inne koty - to przy nich jest jak pchelka :(
martwi mnie Samson, ze taki chudzieńki jeszcze, ze czeka go zabie- a on już nei mlody jest, że ma okropnie posklejane, tluste futro

i wkurza mniejuż ta zima :twisted:

Aniu, Rudi pewnie będzie miał lekarstwa i odpowiednią karmę i będzie sobie żył szczęśliwie. Boluś jest maleńki i słodki, nie każdy kot musi być zaraz wielkokotem. Najważniejsze, że z niego słodziak jest prześliczny. Samson urośnie wszerz, dojdzie do siebie po zabiegu i będziesz musiała przed drzwiami mieszkania ustawić jakąś barykadę, bo domki będą szturmowały.

No i powiem Ci w tajemnicy, że zima też się skończy :lol: Jeszcze trochę się pomęczymy i ... będzie lato :lol:

Aniu, te wszystkie problemy są przejściowe. One miną - wszystko co złe, skończy się wraz z końcem zimy. Popatrz proszę na szeroko otwartą, wieeeeelką mordkę ziewającego Pankracka i uśmiechnij się :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lut 21, 2009 13:53

Ania!
Zima się wkońcu skończy..szczerze mowiac tez na to czekam z utęsknieniem.
Piszesz,że wszystko do kitu..To chyba jakies nieporozumienie....podczytywalam wątek o Twoich kotach,o kolibrze,wiem ile dobrego dla nich robisz..i to ma być do kitu??????
To chwilowe zwatpienie.Takie,które kazdego dopada co jakiś czas.
Trzymam kciuki aby się ułozyło,kociastym zdrowia,zdrowia i zdrowia.
:ok:
Obrazek***

Magic.b

Od: Sob lip 19, 2008 17:37

Post » Sob lut 21, 2009 16:03

Kochani
Trudno jest pocieszyć Anię. Została bez pracy, z kotami które jak widzicie, wymagaja leczenia i specjalnych diet. Zapraszam więc w imieniu Ani / Aniu, można? - bo nie konsultowałam tego z Tobą../na wszystkie Ani bazarki przy pomocy których usiłuje ona pozyskac środki na leczenie i żywienie kociaków :D
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Sob lut 21, 2009 16:47

Aniu kochana! Głowa do góry. Wiem, że teraz w sytuacji gdy straciłas pracę takie słowa nie pocieszają. Wiem jak to jest (zwolniono mnie natychmiast, gdy pracodawca dowiedział się, że jestem w ciąży :evil: ) Na początku jest strasznie. Wiem, że martwisz się o byt swoich podopiecznych. Masz prawo być smutna. Mimo wszystko DASZ RADĘ!!!! Nie jesteś sama. Trzeba wierzyć, że będzie lepiej, nawet gdy teraźniejszość daje w kość. Pozytywne myślenie i przekonanie:"jestem silna i w d..e mam przeciwności" daje kopa do działania, a wtedy o dziwo zaczyna się układać.
Pozdrowienia i :ok:
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Nie lut 22, 2009 9:18

vega 36 dziękuje, z Rudim zanim sie ustabilizuje to ja szlak dla pieszych wydreptak na trasie dom-wet-wet-dom :( na wszystko trzeba czasu, cierpliwości, wprawy i zasobnych kieszeni

Ja-Ba dziękuje :1luvu:, robilam wczoraj porządki, będą nowe fanty bazarkowe

Samsoni wczoraj byl na spacerze na klatce-razem z Lacią i Rudim - Lacia i Rudi wpadli na odwiedziny do domu do naszych sąsiadów piętro niżej (oni tez mają rudego kota) obwąchali wszystkie kąty, posiedzieli na parapecie i poszli na swoje piętro - zero stresu 8O :) jak ja koty wychowalam - cygańskie koty
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie lut 22, 2009 9:52

My tez wraz z Bazylą przygotowujemy bazarek (ona przysłała rzeczy, my je sfotografujemy i wstawimy, bo Bazyla mówi, ze ona nie bardzo wie, jak sie do tego zabrać). Paczka przesłana przez Bazyle juz dotarła, ale jest troche tego... W tej sytuacji spróbujemy się "spiąć" i może w przyszłym tygodniu rzeczy wystawimy. Pozdrawiamy wszystkie kociaki i głowa do góry1 :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie lut 22, 2009 14:50

dzięki dziewczyny :1luvu:

zapraszam :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89155

Anna Rylska

Post » Nie lut 22, 2009 18:22

Witam Aniu kochanie :D
Jak sie dzisiaj czuja futereczka??
Jak Bolusiowa lapcia,rozchodzil juz troszke czy jeszcze sztywna??
A Rudi?? Aniu,niewiem czy doczytalas wczesniej pisalam o proszku antyseptycznym na rany,moze by sprobowac taki dla Rudiego,chetnie ci wysle
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Nie lut 22, 2009 18:27

sarro witaj nam :1luvu:

a czy ten proszek to jest na rozlegle ranyczy na drobne- w tym sensie czy można go po prostu posypac przy skórze - Rudi ma bardzo dużo drobnych ranek, zmian- na calym ciele, wszędzie :(

Anna Rylska

Post » Nie lut 22, 2009 19:35

Aniu ten proszek to sie wlasnie posypuje na skore,na rane bezposrednio,to dziala bakteriobojczo i pomaga ranie zasychac.Tez moze troche czasu uplynac zanim rana sie zagoi,nasza Luska jak do nas przyszla miala pelno malych ranek i miala takie duze dwie na karku i ciagle je rozdrapywala,posypywalismy jej tym,wiadomo drapala sie jak to kot,ale mimo wszystko zawsze cos tam z proszku zostawalo,i dlugo zajelo gojenie sie ran ale sie w koncu udalo.Tak sobie pomyslalam ze moze i dla Rudiego by pmoglo,chyba nie mialoby znaczenia ze on cukrzyk.Musze sprawdzic sklad tego.
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Nie lut 22, 2009 22:21

sarra dziękuje :)

Samsonik przeniósl się do ostatniego pokoju ( tzw. wiecznego remontu :?, pokoju do tej pory nie skończonego, nie wyremontowanego z róznych przyczyn)

i wiecie co - podoba się kociakowi :) ma nową fajną miescówkę na parapecie ( jutro wstawie zdjęcia) wyścielony zwierzęcy kocyk i oczywiście miski z żarelkiem :)
teraz smacznie śpi :) widać, że się chlopakowi podoba :wink:

Bolus powoli jakoś chodzi, jakoś gramoli się na kanape :?
ale chyba juz troche lepiej z chodzeniem
kruszynka nie waży nawet 2kg :( :( :( a jego wielki brak Pankracy - 4,9kg :) wielki chlopisko-kocisko

Anna Rylska

Post » Pon lut 23, 2009 10:13

Boluś myśliciel

Obrazek Obrazek Obrazek

Łateńka

Obrazek

Tosia, Łacia, Hektorek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Samsonik

Obrazek

i nowa miejscówka

Obrazek

Kleosia

Obrazek

Anna Rylska

Post » Pon lut 23, 2009 12:10

lo matko !
to czarne pieknosci to cudo jest :love: :love:
bardzo mojego Samsona przypomina :D
jak zwykle Aniu galeria super i moglabym tak ogladac i ogladac :D
Kleosia cwiczy zwis na kaloryferze :lol: jak ja lubie taki koci blogostan,a Samson widac lubi nowe miejsce,a to jedzonko to mu nie przeszkadza tak na samym srodku? :D
wymiziaj je od nas :D

Aniu co do tego proszku to wysle w srode,lub czwartek.
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Pon lut 23, 2009 20:57

piękne koty i bardzo zadbane :1luvu:
a słońce tez niedługo zaświeci
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

[poprzednia][następna]