Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Pieczarka pisze:BarbAnn pisze:Pieczarka pisze:Mamy norwega kremowego przywiezionego dzisiaj ze śląska. żeby zrobić normalną diagnostykę W krakowie to trzeba mieć dużo cierpliwości i samozaparcia. Normalna tragedia. Ze zdziercami gadać nie będę. Niby tyle jest gabinetów w Krakowie a co drugi to bardziej zmanierowany.
Norweg bardzo łagodny, mruczący, barankujący. Oczy i nos w fatalnym stanie. Ogólnie nie jest taki chudy jak myśłałam. Może mieć alergię albo koci katar. Raz wg książeczki był szczepiony. Ma 10 miesięcy a wygląda na mniej. Nie weim jak paszcza nie zaglądałam. Jadę dzisiaj na badania ale jeszcze nie wiem gdzie.
moge go wziac .....
Robimy tak. Norweg jest niewyskastrowany i zaczyna dojrzewać. Idzie do domu tymczasowego bez kotów. Jak się go podleczy i wykastruje to chętnie do Ciebie przywiozę. Chyba że leczenie będzie zbyt skomplikowane i dom nie będzie sobie radził to wtedy się zastanowimy. Dom tymczasowy jest wychowany z kotami. Juz wkrótce się zaloguje.
markopolo00 pisze:Kiedy wyszła na jaw afera z hodowlą persów we Kobylą Górą i wszyscy tak gorliwie
szukali domów tymczasowych i pomocy w ich rozlokowaniu
znalazłem chętną na jednego prawdę mówiąc nie była zdecydowana
na 100% chciała kota w wieku około 5 lat ze względu na swój wek miała 58 lat.
Kobieta straciła swojego persa który dożył wieku prawie 19 lat
Ja gwarantowałem tymczas opiekę weterynaryjną sterylizacje i adopcje
zgodną z zasadami i w porozumieniu z fundacją
Odmówiono mi w sposób bardzo delikatny ja to napisze w skrócie i swoimi
słowami że Persy są to koty specyficzne wymagają innego leczenia i opieki
a właściwie nie jestem godny zajmować się tego typu kotem .
Rozmowa telefoniczna trwała 30 minut i nic pozytywnego z niej nie wynikło.
aania pisze:i co moś? poczułaś się uświadomiona?
BarbAnn pisze:Marku, ale ja uzgodniłam w rozmowie telefonicznej z Pieczarką że
kudlacz idzie do dt wskazanego przez nią, i jesli ten dt sobie nie poradzi to ja przejmuje futrzaka.
Bo w sumie moze potrzeba niewiele
odkarmic, wyleczyc oczy i po prostu byc obok
Pieczarka napisala to co napisala po rozmowie ze mną
moś pisze:znalazlam cos takiego, kotka do adopcji-syberyjska, nie wiem czy z rodowodem.
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1811587 ... yjska.html
mam nadzieje że to znowu nie od nas
moś pisze:To trzymam kciuki żeby domek odebrał kicie, mam nadzieje ze to nastapija mieszkam daleko ale jakby sie transport znalazl to czemu nie. Mam kolezanke ktora nad mezem pracuje i chce tu adoptowac kota, miala zamiar wziaśc ruda exo od zraeel ale natrafila na zly moment gdy koty poszarpaly mezowi skafander do plywania..i sie spoznila
![]()
ale chce nadal wziaśc kota, to dobry domek.
kinga w. pisze:Może... Chciałam zaproponować dach, wikt i opierunek z opieką wet i niezłym towarzystwem, pozostającemu u Pieczarki beżowemu przystojniakowi. Dlaczego tak? Bo mieszkamy sobie w czwórkę z potworami widocznymi niżej i jeszcze towarzystwo mile widziane, bo boję się adopcji całkiem dorosłego kota z racji niewielkiego jeszcze doświadczenia, bo z naszej paczki tylko Futro jest damą dojrzałą, chłopaki to gówniażeria w wieku 9mies. (Tysiek) i 6mies. (Kłaqulec). Futro pojawiła się tu pierwsza - szwendająca się pod blokiem bida w zaawansowanej ciąży, Kłaczek to jej synalek - anioł kiedy śpi, tajfun na jawie, ale przyjazny i niestrachliwy. Tysiek jest z nami niespełna tydzień, to facet z forum. Urody może pospolitej, ale cudownego charakteru. Słodki pieszczoch, przylegający do człowieka, delikatny, wrażliwy... Nie da się nie kochać.
Dlaczego akurat ten kot?
1. Mam bzika na punkcie MCO i NFO(i kłaczastych mixów) Kłaq jest jakimś cudem chyba właśnie mieszańcem NFO.
2. Banda z którą mieszkam przeważnie jest poniżej roku, Futro, nasz "geriatryk" nie ma dwóch lat, zatem kociarnia jest młoda, żywiołowa i rozbuchana.
3. Obawiam się procesu adaptacji starszego kota - nie mam doświadczenia, Tysiek jest moim pierwszym dokoceniem, na szczęście bezbolesnym.
4. Zobaczyłam go na zdjęciu i...![]()
5. Mieszkamy stosunkowo blisko, kocio nie byłby narażony na długa podróż.
I to by było na tyle.
Proszę o łagodny wymiar kary.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 748 gości