Cat Hilton Hotel. Kocie kaleki... s.13

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 05, 2009 13:01

Emiś pisze:Właśnie przywiozłam 4 maluchy ze schroniska... zadzwonił kierownik, że właśnie przywieziono z grudnia maluchy. Pojechałam po nie, zabrałam do mnie do lecznicy... no i myślę, co z nimi zrobić... w ostateczności trafią do hiltona, ale ze względu na kk wolałabym je na dt umieścić... zobaczymy, co uda się załatwić. Jedna kotka jutro najprawdopodobniej pojedzie już do domku stałego. Teraz posiedzę nad ogłoszeniami i może uda się je w miarę szybko powydawać...

Emiś , tutaj szukają dwóch maluchów, warto zajrzeć :
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88289

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lut 12, 2009 11:17

I co tam w Hiltonie? :)

Myszi

Od: Śro lis 02, 2005 12:19

Post » Czw lut 12, 2009 20:22

Ech, jak zwykle dobre i złe wieści... dwa maluchy najprawdopodobniej na dniach trafią do nowych domków. Za tydzień do adopcji idzie Sisi. Kotka jest już w pełni sił, dziś została zaszczepiona. A trafi... do rodziców Artura, mojego niezastąpionego sąsiada, który dał dom Podschodkowi i Stefanowi (i który, przypominam, wyremontował hilton). Jego rodzice mają już ode mnie sunię Zuzię (zwaną wcześniej Rosołem - jej historia jest bardzo ciekawa, ale to już innym razem :) ).

Tri i Czarna Maupa wracają do zdrowia, biorą jeszcze antybiotyki. Czarna Agentka za tydzień będzie szczepiona i potem sterylka.

Niestety, są też gorsze wiadomości :( Znalazł się dom dla Dosi. Po długich rozmowach z zainteresowaną Panią postanowiłam wydać Dosię. Niestety, konflikt z mieszkającym tam już psem mimo prób okazał się nie do przebycia :( Dosia wróciła znów do hiltona :( Dziś została drugi raz zaszczepiona. Za tydzień, gdy Sisi pojedzie do nowego domku zabieram ją do swojego mieszkania...
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Pt lut 13, 2009 13:13

Emiś- jesteśmy pełen podziwu dla Ciebie :1luvu: A takich sasiadów- pozazdrościć.
Mufcia i Sisi za serce nas chcwyciła- słodka jest :love:
Przykro nam z powodu Bąbelka [']
Jak tam psinka?
Trzymamy kicuki za wszytskie koty, kibicujemy w szukaniu domku :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro lut 18, 2009 11:18

Uwaga! Wszyscy trzymają wielkie kciuki!! Możliwe, że w końcu znalazł się domek dla Dosi... Więcej napiszę, jeśli adopcja dojdzie do skutku...
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Post » Śro lut 18, 2009 13:12

Emiś pisze:Uwaga! Wszyscy trzymają wielkie kciuki!! Możliwe, że w końcu znalazł się domek dla Dosi... Więcej napiszę, jeśli adopcja dojdzie do skutku...

Do usług! :ok: :kitty:

Cierpliwie czekam na wieści.

Myszi

Post » Śro lut 18, 2009 14:44

No i stało się... Zawiozłam Dosię :)

Kotka pojechała do starszej Pani, niedawno zmarł jej 15 letni piesek. Pani jest samotna, są to idealne warunki dla nieśmiałej Dosi. W razie choroby Pani Dosia ma zapewnioną opiekę wnuczki. Tak więc mam nadzieję, że to już konie tułaczki tej kochanej kotki :)

Emiś

Post » Czw lut 19, 2009 13:01

A dziś Sisi pojechała do nowego Domku. Obecnie zwana jest Kośką i będzie mieszkała z Zuzią - Rosołem (sunią znalezioną z rok temu przeze mnie) u rodziców mojego niezastąpionego sąsiada :)

Oj, kręci się łezka w oku kręci... Dużo pracy w uratowanie małej trzeba było włożyć. Ale teraz jaka radość :)

Kociostan na dziś:

U Beaty:
Trzy 10 tyg, kocurki. Jeden na dniach idzie do nowego domku, dwa jeszcze czekają na nowych opiekunów

W hiltonie:
Tri (już końcówka leczenia. Teraz tylko szczepienie, sterylka i szukamy nowych dużych)
Czarna Maupa (antybiotyk już odstawiony, kropimy jeszcze oczka, za parę dni szczepienie i szukamy domku)
Agentka (za kilka dni szczepienie, sterylka i zobaczymy co dalej-albo wraca na wolność, albo szukamy domu)

No i w dt czeka jeszcze Czarna - kota niestety wróciła z adopcji - bo drugi kot, z którym mieszkała umarł i pani nie może jej mieć, bo ona też kiedyś umrze a ona za wrażliwa, żeby patrzeć na takie rzeczy :evil:

Emiś

Post » Czw lut 19, 2009 14:52

Dzielna jesteś Emiś - bardzo! :ok:

Co do pani z ostatniego akapitu się nie wypowiem :roll:

Myszi

Post » Pt lut 20, 2009 21:42

A co z Plamką i Pumą?To koteczki które jeszcze za naszych wspólnych działań w Hiltonie pamiętam.Znalazły domek ?I co u Nich słychac?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 23, 2009 10:27

Pumkę dawno temu wyadoptowała Beata. Plamka mieszka u niej razem z Murzynkiem (kotem potrąconym przez samochód, nigdy nie odzyska sprawności w tylnej łapce) z którym się namiętnie regularnie naparzają :) Po dwóch nieudanych adopcjach Beata nie chce wydawać już Plamki. Uznała, że to fatum - Plamka była pierwszym kotem, którego zdjęcie pokazała jej Kociama, gdy namawiała ją na pomaganie kotom. Beata jak ją zobaczyła, to powiedziała: "jaki brzydki, tego to nikt nie weźmie!" Wykrakała se :twisted:
Obrazek

Ostatnie kilka dni obfitowało w adopcje. Do nowych domów pojechały dwa maluchy od Beaty
Obrazek Obrazek
trzeci jest zarezerwowany i w najbliższym czasie jedzie do nowego domku.
Obrazek

Do adopcji poszła też Czarna -
No i w dt czeka jeszcze Czarna - kota niestety wróciła z adopcji - bo drugi kot, z którym mieszkała umarł i pani nie może jej mieć, bo ona też kiedyś umrze a ona za wrażliwa, żeby patrzeć na takie rzeczy Evil or Very Mad
Mieszka teraz pod Gliwicami.
Obrazek

Byłam odwiedzić Sisi w nowym domku. Pannica nieźle się już rozbrykała.
Obrazek
Gania Zuzę Rosolankę
Obrazek
po całym domu i chce się z nią bawić, a biedny Rosołek nie wie gdzie się chować 8)

Tri rozgościła się już u mnie w domu. Zdecydowanie protestuje zamykaniu w jakimkolwiek pomieszczeniu. W pierwszy dzień umieściłam ją w łazience. Owszem, chętnie tam przebywa, ma tam kocyk na którym dużo śpi, ale tylko, jeśli ma otwarte na oścież drzwi :) Przy zamkniętych drapie w nie i skacze po nich :) Sytuacja przez weekend przez to była trochę trudna, bo TŻ przyjechał z Rolfim.
Obrazek
Rolfi wie, że kota ruszyć nie może, ale wolałam ich separować - gdyby Tri przyszło do głowy np. wydrapać mu oczka :roll:

No i ulubiona miejscówa Tri:
Obrazek

Z gorszych wieści - Agentka ma łysego placka. Jedziemy dziś na skrobanie. Oby nie grzyb :roll:

Emiś

Post » Pon lut 23, 2009 16:20

Zadzwoniła pani od Dosi. chce ją "wymienić na bardziej miziastego kotka" :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nie mam już totalnie sił i pomysłów, co z Dosią zrobić. Szanowna pani jej nie przetrzyma, chciała, żebym dziś ją zabrała. Jedyne, co mi się udało, to odwlec do jutra. Przed wydaniem Dosi rozmawiałam w sumie kilka godzin z przyszłą właścicielką. Mówiłam o tym, że kotka jest nieśmiała, że potrzebuje czasu. Dla pani było to wszystko oczywiste i zapewniała mnie, jak to ona będzie czekać aż się kicia zadomowi. 5 dni okazało się zbyt długo. No i najlepsza jest prośba o "wymianę" :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Szlag by to wszystko...

Dosia szuka domu, choćby tymczasowego...

Emiś

Post » Pon lut 23, 2009 16:49

Emiś pisze:Zadzwoniła pani od Dosi. chce ją "wymienić na bardziej miziastego kotka" :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ja bym jej wymieniła!!
Chyba mózg za przeproszeniem.
I serce.
:x

Ech.

Myszi

Post » Pon lut 23, 2009 19:40

Umm, bardziej miziasty kotek, tak, tak... trzeba tylko pamiętać o tym ile te koty wycierpiały, że nie są takie ufne, i nie można od nich oczekiwać rzeczy nie możliwych.

A ta "wymiana" jest doprawdy śmieszna.

Tak, w ogóle witajcie dziewczyny!
Dawno mnie tutaj nie było.

Martusia;*

Od: Wto gru 25, 2007 22:02

Post » Pon lut 23, 2009 20:22

Oj to super że Plamka jest u Beaty .To w sumie najlepszy domek jaki mógł się jej trafić :wink:

A pamietasz to malutka ?to Pchełka córeczka Plamki
Obrazek

Niedawno dostałam nowe fotki Pchełki .Dzis wygląda tak i jest szczęsliwa:)
Obrazek

:D

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]