Mrrrrucząca rewolucja :) szukamy 3 kota do kompletu?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 20, 2009 0:53

zirrael pisze:Jeszcze półtora miesiąca temu była dzikim dziekiem, syczacym, gryzącym i niedotykalskim - zdjęcie specjalnie dla czarnej_agis :lol:
Obrazek

Dzięki wielkie, Basiu!!
Cieszę się, że kota, przy naszej pomocy, poszła w końcu po rozum do głowy :wink:

Głaski dla kochanego Tangerinka :love:

zirrael pisze:jopop niestety bez większych zmian - co prawda juz nie ucieka panicznie na mój widok, tylko spokojnym krokiem udaje się za pralkę, i zza kibelka przygląda się co robię ale to nadal niewiele... Jedyne co mi się udało to go utuczyć :oops:

A może by mu zafundować podobną kurację, jak Rozrywce?
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Pt lut 20, 2009 6:12

czarna_agis pisze:
zirrael pisze:jopop niestety bez większych zmian - co prawda juz nie ucieka panicznie na mój widok, tylko spokojnym krokiem udaje się za pralkę, i zza kibelka przygląda się co robię ale to nadal niewiele... Jedyne co mi się udało to go utuczyć :oops:

A może by mu zafundować podobną kurację, jak Rozrywce?

znaczy mówisz że golimy? hmmm kusząca propozycja... golenie jako metoda oswajania :lol:
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Pt lut 20, 2009 8:16

a ja juz dawno mowilam ze to golenie to nieglupia sprawa :lol:

opracujcie i opatentujcie metode;)
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Sob lut 21, 2009 19:46

Obie bialo-rude pannice odjechały dzisiaj do nowych domków. Do mnie za to trafił Cykorek Obrazek

dodatkowo zukam domku dla Zanderka który przebywa na razie w moim zaprzyjaźnionym TDT

"Poprzednia właścicielka kocurka trafiła w miejsce gdzie kot absolutnie nie mógłby przebywać. Jej rodzina nie umiała się nim zając i Zander - mocno zaniedbany i znerwicowany trafił pod opiekę mojej znajomej. Jednakże tam gdzie przebywa teraz zostać nie może. Jest wykastrowany, został szczepiony i odrobaczony. Jako że jest mocno znerwicowany szuka odpowiedzialnego i cierpliwego opiekuna, który go pokocha na całe życie." więcej o Zanderku tutaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88923&start=0
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Sob lut 21, 2009 20:12

Cykor jest piekny :1luvu: Widzialam, mizialam, sama rozkosz aczkolwiek troszke cykorzasta... i na zywo on faktycznie czarny pregowany :wink:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Nie lut 22, 2009 17:10

Poczytałam i siem z lekka przeraziłam :strach: Czy tak zawsze kończy sie wzięcie koteczka od Sabeeny??? :wink:
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Nie lut 22, 2009 17:18

batumi pisze:Poczytałam i siem z lekka przeraziłam :strach: Czy tak zawsze kończy sie wzięcie koteczka od Sabeeny??? :wink:

eee nie - w końcu Tangerinek jest tylko jeden jedyny i niepowtarzalny :lol: :wink:
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Nie lut 22, 2009 18:04

Kawusia tez jedna jedyna i niepowtarzalna 8) I pewnie taka zostanie :wink:

a juz inna kwestia co oprocz Kawusi bedziesz miala w domu :twisted:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Nie lut 22, 2009 20:05

Właśnie przywiozłam do domu odjajczonego (na kreske w lecznicy) Cykorka. Cykorek wypełzł z transportera, rozejrzal się nieprzytomnie i poszedl dosypiać. Do lecznicy zawiozłam Zyzię - jutro rano czeka ją ciach.
A to lekko jeszcze nieprzytomny Cykorek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Pon mar 02, 2009 13:17

No cóz... wiosna idzie, koty gubią kłaki - nie nadązam z odkurzaniem... na początek słoneczny Tangerinek :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i aktualna lista moich tymczasów:
1. Księzniczka - ok 4 letnia, persopodobna, histopatologia zrobiona po sterylce wykazała złośliwe zmiany nowotworowe na jajnikach i macicy... - nie do adopcji

Obrazek

2. Zyzia - 1,5 roczna exo z uszkodzonym oczkiem - nie do adopcji

Obrazek

3. Misio - ok 1 roku, kocurek exo - bojaźliwy - musieli mu ludzie dużą krzywdę zrobić. Przy obcych boi się nawet wychylic nos zza kanapy - nie do adopcji

Obrazek

4. Khali - około roku, kotka persopodobna, trafiła do mnie jako skołtuniony, wychudzony szkielet - nie do adopcji

Obrazek

Teraz już wygląda dużo lepiej ale wciąż jest baardzo chuda.

Obrazek

5. Dzikun - niebieskooki około roczny dziki dzik zapralkowy... (jak ktos ma chęć na dzikunka to mogę wyadoptować - niedotykalski, wykastrowany i odrobaczony, lubi inne koty)

Obrazek

6. Cykor 10 miesięczny persopodobny - w zasadzie już do adopcji

Obrazek

7. Ufok - około 6 letni - nówka sztuka wczoraj przywieziona - w zasadzie po rozczesaniu i wykąpaniu do adopcji

Obrazek

8. Luna ok 12 letnia i wysokopienna nówka sztuka wczoraj przywieziona - do adopcji w pakiecie z Tolą (po badaniach - ale to kwestia kilku dni)

Obrazek

9. Tola ok 11 letnia i sykoląca nówka sztuka wczoraj przywieziona - do adopcji w pakiecie z Luną (po badaniach - ale to kwestia kilku dni)

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Pon mar 02, 2009 23:10

Tangerinek cudo :1luvu: widać, że wiosnę czuje :D To Twój stały i osobisty kotek?
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Pon mar 02, 2009 23:18

Ależ oczywiście - to mój ukochany i najpiękniejszy królewicz... a to jego królewna Rozrywka:

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Wto mar 03, 2009 8:24

Rozpłynełam się, takie miody z rana mi pokazujesz .... :1luvu: :1luvu: Ale Tangerinek piękniejszy :1luvu: :1luvu: Jak moja Melunia ... Ty masz jakieś szczęście do pięknych kotów :)
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Wto mar 03, 2009 9:26

Tangerine jest boski na zdjeciach ale na zywo jeszcze lepszy...

i doskonale zdaje sobie sprawe ze to on decyduje w domu o kotach i on rzadzi ... laskawie albo mniej laskawie :twisted:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Czw mar 05, 2009 18:09

zirrael właśnie przeczytałam cały Twój temat i stwierdzam że super masz kociaki :)
Dużo zdrówka im życzę :))

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

[poprzednia][następna]