skaskaNH pisze:
Cześc Kalair
Swięto jakieś dzis mamy?
Niezamierzone..Właśnie straciłam pracę...
Moderator: Estraven
kalair pisze:No widzisz..Tak z dnia na dzień. Dodam, że telefonicznie. Nawet nie skomentuję.
Dość się naryczałam, trzeba się wziąć, coś znaleźć..W moim wieku![]()
moś pisze:kalair pisze:No widzisz..Tak z dnia na dzień. Dodam, że telefonicznie. Nawet nie skomentuję.
Dość się naryczałam, trzeba się wziąć, coś znaleźć..W moim wieku![]()
A tak bez powodu czy cos podali? pewnie ledwo przeda i kadre rdukuja, wspolczuje
Chat pisze:Wspolczuje, Kalair. Ale masz racje, nie ma co sie zalamywac, tzreba dzialac.
Tutaj tez rozowo nie jest. Ludzie sie boja kupowac cokolwiek, popyt spada, produkcja tez, wiec zwalniaja ludzi, zeby koszty zmniejszyc. I kolo sie zamyka...

Zowisia pisze:Kalair, jak mi przykro ...
moze Cie troszke pocieszy, ze mnie x lat temu odprawiano nie przez telefon, tylko osobiscie - za to z karczemnymi awanturami, nie placac mi za 2,5 miesiaca pracy, itp ... odwolywalam sie do PIP (moze i Ty moglabys ?), byla sprawa sadowa o nakaz zaplaty (i co z tego, do tej pory nie dostalam tych $$)
fatalny czas nadszedl ... sciski i pocieszki
zo
skaskaNH pisze:Dopiero zajrzalam - Kalair, bardzo mi przykro, wspóczuję
A czy dotrzymali okresu wypowiedzenia? Czy masz coś w umowie o odprawie? Tego nie warto odpuszczać.
I przede wszystkim ściskam mocno, trzymaj się jakoś.

B-dur pisze:Kalair, absolutnie nie za porozumieniem stron. Tylko wypowiedzenie ze strony pracodawcy, bo jeśli szybko nie znajdziesz nowej pracy i będziesz musiała zarejestrować się jako bezrobotna, to przez chyba 3 miesiące nie będzie Ci się należał żaden zasiłek![]()
Mogą Cię zwolnić ze świadczenia pracy przez okres trwania wypowiedzenia, po wykorzystaniu urlopu wypoczynkowego, jeśli nie chcą żebyś przychodziła. Ale zapłacić muszą![]()
Jejuuuuu!
Nie daj się robić w trąbę !
To pracodawca ma ponosić koszty swoich spóźnionych decyzji, a nie Ty.
I trzymam kciuki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], MB&Ofelia i 27 gości