Na miau trafiłem na początku grudnia, podczas szukania wszelkich inf. na temat dobrego przygotowania się do posiadania kota (kocie abc było bardzo pomocne, choć sprawiło, że "straciłem" tygodnie na lekturę wszystkich możliwych stron odnośnie żywienia, chorób etc, przez przypadek zupełny dowiedziałem się, że r=r, a kota szukałem najpierw na allegro

nasz kociak (syberyjski, jak ktoś chce może go zobaczyć tu, zdjęcia z połowy grudnia ----> http://ulubiency.wp.pl/petid,35183,nasi_ulubiency_profil.html ) ma już 5 miesięcy i najwyższa pora na towarzystwo. Vito jest kotem bardzo przyjacielsko nastawionym do świata i innych zwierząt, aczkolwiek wychodzi z niego kocurkowatość i mógłby być bardziej miziasty. Co jakiś czas przeglądam portale adopcyjne i dziś rano niesamowicie się ucieszyłem, bo bardzo spodobała mi się Muza! Zwłaszcza jak obejrzałem filmik i zobaczyłem jak lubi się przytulać.
To co mogę przedstawić na swój plus to:
- miłość do zwierząt (każde z nas miało koty/psa od dziecka)
- nie dostaniemy nagle uczulenia na sierść, jak to się czasem zdarza

- jako, że mam już obsesję na tym punkcie - kot ma najlepszą karmę suchą (orijen, acana, totw, a nie rc czy inne zbożowo-kukurydziane patenty) i mokrą (feline porta 21, gimpet shinycat, a nie np. animonda carny, ktora to prawie same "by products")
- miski z wodą stoją gdzie się da, bo barfu się nie podejmę, a kotek pić lubi, więc o nerki dbamy;)
- hmm... jesteśmy z Warszawy, mamy tu rodziny, rodzenstwo, wiec w razie wyjazdow sluzbowych, wakacji etc. chetnych do odwiedzania kotow nie zabraknie:)
- chętnie podpiszemy umowę adopcyjną
- a no i w razie czego dam kontakt do hodowcy, od którego kupowaliśmy kota, który też na pewno jakąś opinię o nas sobie wyrobił:)
I na minus:
- balkon nie jest i nie będzie zabezpieczony - wynajmujemy mieszkanie (mamy 24/23 lata, studiujemy, pracujemy i jeszcze własnego się nie dorobiliśmy;)) i nie mozemy zrobic wiercen, zeby zamocowac siatke - kotek na balkon i na patio wychodzi na smyczy.
Teraz muszę "tylko" przekonać moją Panią, że to ładna kotka i że ją chcemy:)
Oczywiście tylko jeśli dla kotki nadal poszukiwany jest domek:)

a i jeśli to możliwe to poproszę trochę więcej zdjęć kotki, jak najbardziej urokliwych (choć filmik myślę, że zrobi swoje

i parę pytań jeszcze:
- czy udało się określić w jakim wieku jest kotka?
- czy jest zaszczepiona i ma zrobione badania felv / fiv (wiem, że były w planach, ale może czegoś nie doczytałem)?
- to, że ludzi lubi widać, a jaka jest w stosunku do innych kotów?
uff i wystarczy chyba na pierwszy raz;)