Zawiązała się kocia koalicja w naszym domu, chłopaki trzymają się razem natomiast Minia została kategorycznie wykluczona z kociej mafii

Kocurki doszły do wniosku, że Minia jako kotka jest istotą niższej kategorii, i nie należy jej okazywać żadnego szacunku .Minia, która do tej pory była panią tego domu, nie chce się dostosować do zaleceń odgórnych i wybuchają śmieszne sprzeczki np-kolejność jedzenia ,do tej pory pierwsza pożywiała się Minia a reszta pokornie czekała aż jaśnie pani skończy ,teraz chłopaki pchają się do misek pierwsi i wyjadają wszystko ,do ostatniego ziarenka .Doszło do tego że Minia jest odżywiana osobno na parapecie w kuchni ,pod moją kontrolą . Czesanie -Minia nie cierpi się czesać ,ale odkąd jest z nami Rudi Minia jest zazdrosna i nawet czesanie jej nie przeszkadza

W tej chwili jest najlepiej wyczesanym kotem w naszym domu

Posłania do spania -jest przygotowane 4 miejsca gdzie śpią ,wcześniej Minia wybierała pierwsza , reszta kładła się gdzie mogła ,teraz chłopcy wybierają posłania strategiczne z których obserwują cały dom ,a Minia kładzie się gdzie wolne

I tak z pani domu boleśnie spadła na najniższy szczebel kociej hierarchii ,a ja zawsze jej powtarzałam ;NIE RÓB DRUGIEMU CO TOBIE NIE MIŁE