Cytrysia, Mruczek , Lucysia - Odeszła ['']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 12, 2009 7:28

Be pisze:Dzisiaj jestem kompletnie w proszku. Kilka godzin temu pozwoliłam odejść swojej najukochańszej 16letniej kotce Wasylce a teraz czuję się jak morderca. Po czterech operacjach wycinania guzów z różnych miejsc, wreszcie to ścierwo rozsiało się w płucach. Kilka miesięcy z płynem w opłucnej, karmienie ręczne convem i recovery, balansowanie z furosemidem... Ostatnie kilka dni, już nawet wody pić nie mogła... a mimo to żyć chciała. Po dawce jak dla 20 kg psa serduszko biło jeszcze pół godziny. Nic nie zostało jej oszczędzone... ani mi. Leży teraz grzecznie na boczku... od kilku miesięcy już tak nie mogła. Leży i czeka na jutrzejszy pochówek. Niech jeszcze sobie poleży na swoim posłanku...

Sorry za OT.

Według wskazówek alarepan zrobię dzisiaj zamówienie w animalii. Jutro albo pojutrze powinno być.
Trzymaj się Aniu...

[']
Be, tak mi przykro, wiem, co czujesz, ja tak cierpiałam po odejściu mojego ukochanego psa, też jego serduszko długo biło po zastrzyku...
przytulam mocno...
Wasylko, już nic nie boli, już możesz zdrowa i znowu młoda biegać po tęczowych łąkach, teraz Franciszek będzie Cię głaskał, a Ty jemu będziesz sie układać na kolankach i mruczeć, mruczeć, mruczeć...
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw lut 12, 2009 8:58

Be, mi tez przykro. Ja w zeszlym roku musialam pozegnac ukochanego kota i psa...

Co do wsparcia dla Ani, to oczywiscie, ze trzeba poczekac na zebranie odpowiedniej kwoty. Przeciez na razie chyba nie dzieje sie nic alarmujacego?
Jak pisalam wczesniej, po 24 lutego znow cos wplace dla kotow Ani. Poza tym, sa bazarki, wiec sie na pewno uzbiera.

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Czw lut 12, 2009 9:39

alareipan pisze:Aga o to chodzi, ze Ania potrzebuje pomocy, ale atmosfera tu temu naprawde nie sprzyja... Insynuacje i podejrzenia - nie dziwie sie, ze Anka ma dosyc

8O

alareipan pisze:Koty wymagaja badan, dalszego leczenia, Cytryna byc moze operacji i na to zbieramy pieniadze na bazarkach i nie tylko, ale niektore osoby sa niecierpliwe...

Owszem.
Nawet powiedziałabym coraz bardziej niecierpliwe. Biję się w pierś z pokorą...
Ale myślę, że Cytrysi z polipem w uchu pewnie nie żyje się zbyt komfortowo.
Kotka mojej koleżanki miała podobny problem, z bólu robiła się agresywna. Teraz już pewnie nie pamieta, że miała jakiś problem.

alareipan pisze:Na razie dzieki dobrym duszom jest 241 zlotych (przepraszam nie wiem czy pamietam dokladnie), w ciagu jakis 2 tygodni pewnie posplywaja pieniadze z nowych bazarkow.
Wtedy bedzie konkretna suma za ktora bez problemu bedzie mozna wziac wszystkie 3 kociaki na raz.

Dzięki duszom dobrym inaczej pieniądze na operację Cytrysi są dostępne w każdej chwili.
I bardzo przepraszam ale nie mam już pomysłu jaka forma zaoferowania pomocy jest właściwa.

alareipan pisze:Przepraszam, ze sie tak wnikliwie rozpisalam, ale to na pierwszy rzut oka widac, ze z pieniedzy ktore teraz mamy daleko nie zajdziemy. Nie badzmy wiec w goracej wodzie kapani, a efekty pozniej bada lepsze.

Zwłaszcza u Cytrysi, jak jej ten polip rozrośnie się do monstrualnych rozmiarów. Zdaje mi się, że już są watpliwości co do "operacyjności" tego tworu. Jak poczekamy jeszcze troszkę i ładnie go poprosimy to może jednak sam zniknie?

Po raz kolejny bardzo przepraszam, że zapewne znowu urażam swoją obcesowością co wrażliwsze osoby ale bardzo, bardzo mi zależy, żeby jednak dobro Cytrysi, Mruczusia i Lucysi było tutaj priorytetem.

Dalsza część wątku została zdjęta z forum. Proszę o załatwienie problemów, w nim wynikłych, na priv.
E.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob lut 14, 2009 0:12

jestem Cytrysia i jestem piękna:)
A jaka mięciutka!

Mam nadzieje, ze meggi nie ma mi za zle wstawienie zdjecia, ktorego kiedys wyslala mi na maila

Obrazek
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Sob lut 14, 2009 0:22

A to Mruczuś, kochany zaszczaniec

Obrazek

A to z komórki, mojej cegły samoobronnej
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Sob lut 14, 2009 0:40

Obrazek

Kacperek!
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Sob lut 14, 2009 0:47

Piękne kociaki! :-)

margo22

Post » Sob lut 14, 2009 0:52

Satoru dziękuje za moje futerka , ale Cytrysi nie masz innego zdjecia ? i jeszcze by wypadalo seniorke rodu Lucysie.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob lut 14, 2009 0:54

mam inne, ale to juz jutro, bo 1) są w mailu 2)idę spac, bo niestety urlopik sie skonczył:(

3) Lucysi zdjec nie mam (chyba ani jednego)
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Sob lut 14, 2009 8:06

Satoru pisze:jestem Cytrysia i jestem piękna:)
A jaka mięciutka!
[...]
Obrazek

:1luvu:
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Sob lut 14, 2009 9:19

Satoru pisze:jestem Cytrysia i jestem piękna:)
A jaka mięciutka!

Mam nadzieje, ze meggi nie ma mi za zle wstawienie zdjecia, ktorego kiedys wyslala mi na maila

Obrazek

Śliczna Kicia :D :1luvu: :love: :1luvu:

Obrazek Obrazek

Panowie też...niczego sobie :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob lut 14, 2009 9:44

Moim zdaniem określanie kota mianem "zaszczaniec" kwalifikuje się do zgłoszenia do Moderatora forum - jako naruszenie kocich dóbr osobistych.
Czy naprawdę nie można poprzestać na "a to Mruczuś kochany" - co jest faktem ?
Ewentualnie: "a to Mruczuś kochany, pieszczoch, któremu się buzia nie zamyka, mało jest tak rozmownych kotów" ??????
Satoru - widzę cię cały weekend na karnym jeżu.

Bonia7

Od: Sob lip 05, 2008 15:30

Post » Sob lut 14, 2009 9:47

się przyłączę do tego postulatu :D

EDIT: można jeszcze klękać na grochu, powiedzmy pół dnia :twisted:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob lut 14, 2009 9:57

Bonia7 pisze:Moim zdaniem określanie kota mianem "zaszczaniec" kwalifikuje się do zgłoszenia do Moderatora forum - jako naruszenie kocich dóbr osobistych.
Czy naprawdę nie można poprzestać na "a to Mruczuś kochany" - co jest faktem ?
Ewentualnie: "a to Mruczuś kochany, pieszczoch, któremu się buzia nie zamyka, mało jest tak rozmownych kotów" ??????
Satoru - widzę cię cały weekend na karnym jeżu.

ja do niego zawsze tak mowie:))

-Mruczuś, obszczajduchu Ty!!!
-Miauuuuu!!!

:)
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Sob lut 14, 2009 10:18

Przecież to powiedziane z uczuciem :-) Kocik na pewno się nie obrazi.

margo22

[poprzednia][następna]