goowniana sprawa :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 06, 2004 16:21 goowniana sprawa :(

Sytuacja może trochę zabawna ale dla mnie raczej niepokojąca. Mam w domu psa (Tina) i kota (Salma). Od kilku dni zauważyłam, że bardzo często Tina obserwuje ukradkiem (a czasem nawet bardzo ostentacyjnie) Salmę w trakcie załatwienia przez tą spraw kuwetkowych :oops: . Dzisiaj stało się coś bardzo nieładnego. Salma zrobiła grubszą sprawę do kuwety obserwowana przez Tinę wyglądającą cichaczem zza rogu biurka. Kota potem się umyła i poszła sobie poleżeć na tapczanie. Oglądałam w tym czasie telewizję więc postanowiłam zaczekać kilka chwil ze sprzątnięciem kuwety (program miał się za chwilę skończyć). Naraz słyszę kopanie w kuwecie, ale przecież kot leży na tapczanie tak, że go widzę. Idę w stronę kuwety i co widzę? Tiny wykopała sobie Salmy urobek 8O i jak mi się wydaje (nie jestem stuprocentowo pewna) trochę go posmakowała :? :oops: . Od razu sprzątnęłam kuwetę ale ciągle chodzi mi to po głowie. Czy ktoś z was spotkał się już z czymś takim? Co to może oznaczać????? zazdrość? ciekawość? zawiść? JESTEM W SZOKU 8O i aż się boję, że to się może powtórzyć.
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Wto sty 06, 2004 16:23

Jakby Ci to powiedzieć :oops: Psom po prostu smakują kocie kupki. Podobno zawierają dużo białka :lol: :lol:

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto sty 06, 2004 16:25

ryśka pisze:Jakby Ci to powiedzieć :oops: Psom po prostu smakują kocie kupki. Podobno zawierają dużo białka :lol: :lol:

Tez o tym czytalam :D Swintuchy ;) :pig:
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Wto sty 06, 2004 16:26

Ja slyszałam, że to oznacza, ze psu czegoś brakuje. ale czego, nie pamiętam. Fosforu? :roll:

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto sty 06, 2004 16:30 Re: goowniana sprawa :(

To sie moze powtorzyc i pewnie bedzie :(
Niesety nie raz slyszalam o tym a pare dni temu miala okazje zpobaczyc na wlasne oczy kupkowego zarloka 8O
Bylam u znajomej, ma teraz kocie maluchy. Sa z mama w przewaznie zamknietym pokoju, w domu sa tez psy z czego jeden bardzo mlody... poczas mojej sesju w kocim pokoju psy spokojnie po nim chodzily, dogaduja sie swietnie z kociakami i mama, ale... jeden z maluchow poszedl zrobic do kuwetki i doslownie chwila nieuwagi a psina juz szamala to z kuwetki ... za niedlugi czas sytuacja sie powtorzyla.. doslownie wystarczylo niezauwazyc i juz... Jedyny sposob to odizolowac psa od kociej kuwet i miec nadzieje ze kiedys mu przejdzie :roll:

ktosia

Od: Pon gru 02, 2002 18:29

Post » Wto sty 06, 2004 16:39

Niestety , zdarzają się takie psy , u mnie poskutkowało dopiero nabycie krytej kuwety , tak ,że pies nie bardzo ma jak wsadzić do niej pysk.
Nie jest to miłe.

Pozdrawiam
Obrazek

Kicia Kiciorzyńska

Od: Czw paź 02, 2003 21:54

Post » Wto sty 06, 2004 17:30

Jak mieszkałam na wsi, to nasze psy często przychodziły "najedzone" :oops: a że było ich 4 i kilka kotów to....
Dominika &
Misia, 2pac, Drops (zaocznie)

dobrawa1

Od: Nie cze 22, 2003 7:30

Post » Wto sty 06, 2004 20:10

O mamo, co za temat...Obrazek

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto sty 06, 2004 20:13

Z niepokojem obserwuję, że Tina co jakiś czas zachodzi kuknąć do kuwety, obawiam się, że chodzi sprawdzić czy nie ma tam przypadkiem kolejnej porcji jej przysmaku :oops:
Na razie ją odganiam, mam nadzieję, że to poskutkuje.

To trochę dziwne, bo Salma jest z nami już ponad miesiąc i nigdy wcześniej Tiny nie interesowała zawartość kuwety, owszem chodziła koło niej ale nigdy niczego nie szukała w środku.
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Wto sty 06, 2004 20:15

Kasia D. pisze:O mamo, co za temat...Obrazek

Kasiu, wiem :oops: , ale pomyśl, że Ty to tylko czytasz i nie musisz tego oglądać :(
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Wto sty 06, 2004 21:21

A w jakim wieku jest Tina?
Mojemu Tarzanowi z wiekiem to przeszło :roll:

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Wto sty 06, 2004 21:33

Cóż, psy wywodzą się z padlinożerców... czasem to może dać znać o sobie.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Wto sty 06, 2004 22:22

ani pisze:A w jakim wieku jest Tina?
Mojemu Tarzanowi z wiekiem to przeszło :roll:

Tinie chyba z wiekiem nie przejdzie bo ma już 12 lat :cry: . A może to właśnie na starość tak jej odbija :?:
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Wto sty 06, 2004 22:30

Trzeba sie przyzwyczaic 8)
Moj 9 letni Gucio tez wybiera odchody z kuwet....tyle ze nie zjada ich a poprostu kladzie na lozko :/ Zawsze gdy wracam ze szkoly odnajduje zakopane w kocyku gowienko. To obrzydliwe...no ale coz nic nie poradze...
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Wto sty 06, 2004 22:32

ponoc niektóre psy tak maja, właśnie dziś rozmawiałam z wetką, jej ies tez tak robi zwłaszcza ze sraczkami, ponoc to specjalnośc suczek. moja tak robiła jak była młodziutka, po kilu klapsach i dlugich kazaniach oraz karze polegającej na leżeniu na swym legowisku a nie tapczanie przeszło jej i już kilka lat jest spokój. Psy sa mądre i posłuszne, łatwo się ucza i chcą podobać się swym właścicielom, po krótkiej nauce (kara, nagroda) powinna sie nauczyć, że tego nie wolno robić. A ile zwierzaki są razem bo jeśli wcześniej tak nie robiła a teraz tak, to może zrobic jednak jakieś badanie krwii. 12 lat to już zaawansowany wiek :?
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

[następna]