Cytrysia, Mruczek , Lucysia - Odeszła ['']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 07, 2009 15:53

Kasia_S pisze:
mar9 pisze:Wiecie co, jak czytam niektóre wypowiedzi to utwierdzam sie w przekonaniu, że słusznie wolę pomagac zwierzakom niż ludziom.
Zwierzęta nie mają w sobie tyle jadu ile przelało się w tym wątku.
Mam dość, Anka potrzebuje konkretnej pomocy dla kotów swoich i piwnicznych a w tym wątku sa ciągłe dyskusje, przepychanki i licytacje zasług, chęci pomocy itp, itd
Niektóre nazwiska i nicki znam z miesięcznika KOT i czytając artykuły myślałam, że ludzie je piszący są naprawdę oddani sprawie, ale zaczynam mieć wątpliwości co do czystości intencji.
Przykre jest to, że są ludzie, którzy nie chcąc czy nie mogąc pomóc narobią tyle złego, świadomie czy nie; to smutne.
Pamiętajmy o jednym, że każdy uczynek, czy to dobry, czy zły wcześniej czy później do nas powróci i to po wielokroć.
Może więc dla własnego dobra nie krzywdźmy innych tylko i wyłącznie w imię własnych racji

jak już pisałam wcześniej, oferuję pomoc. nie interesują mnie osobiste wycieczki Anielki, chcę pomóc Lucysi, Mruczkowi i Cytrysi. mogę pomóc w wożeniu do lecznicy. autobusem. poradzę sobie z dwoma ciężkimi transporterami. inaczej pomóc nie mogę. pisałam dlaczego. czy moja oferta pomocy jest jakaś gorsza?

Przecież ja nie twierdzę, że Twoja oferta pomocy jest gorsza. Wg mnie nie ma ofert gorszych czy lepszych, każda jest potrzebna
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob lut 07, 2009 16:02

mar9 pisze:
Kasia_S pisze:
mar9 pisze:Wiecie co, jak czytam niektóre wypowiedzi to utwierdzam sie w przekonaniu, że słusznie wolę pomagac zwierzakom niż ludziom.
Mam dość, Anka potrzebuje konkretnej pomocy dla kotów swoich i piwnicznych a w tym wątku sa ciągłe dyskusje, przepychanki i licytacje zasług, chęci pomocy itp, itd
Niektóre nazwiska i nicki znam z miesięcznika KOT i czytając artykuły myślałam, że ludzie je piszący są naprawdę oddani sprawie, ale zaczynam mieć wątpliwości co do czystości intencji.
Przykre jest to, że są ludzie, którzy nie chcąc czy nie mogąc pomóc narobią tyle złego, świadomie czy nie; to smutne.
Pamiętajmy o jednym, że każdy uczynek, czy to dobry, czy zły wcześniej czy później do nas powróci i to po wielokroć.
Może więc dla własnego dobra nie krzywdźmy innych tylko i wyłącznie w imię własnych racji

jak już pisałam wcześniej, oferuję pomoc. nie interesują mnie osobiste wycieczki Anielki, chcę pomóc Lucysi, Mruczkowi i Cytrysi. mogę pomóc w wożeniu do lecznicy. autobusem. poradzę sobie z dwoma ciężkimi transporterami. inaczej pomóc nie mogę. pisałam dlaczego. czy moja oferta pomocy jest jakaś gorsza?

Przecież ja nie twierdzę, że Twoja oferta pomocy jest gorsza. Wg mnie nie ma ofert gorszych czy lepszych, każda jest potrzebna

ale zostałam zjechana za chęć pomocy :?

Aniu, ja nawet jutro mogę z kotami pojechać do lecznicy jeżeli jest tak źle. nie ignoruj mojej propozycji, dla dobra kotów :ok:
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Sob lut 07, 2009 16:08

Kasiu dziekuje, ale w lutym nie moge nawet 5o zl przeznaczyc na leczenie bo nie bede miala.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob lut 07, 2009 16:10

może coś z bazarków się uzbiera? koty potrzebują pomocy :(
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Post » Sob lut 07, 2009 16:11

Kasia_S pisze:
mar9 pisze:
Kasia_S pisze:

ale zostałam zjechana za chęć pomocy :?

Aniu, ja nawet jutro mogę z kotami pojechać do lecznicy jeżeli jest tak źle. nie ignoruj mojej propozycji, dla dobra kotów :ok:

przeze mnie? 8O gdzie? 8O w którym miejscu? 8O
ObrazekObrazek

mar9

Post » Sob lut 07, 2009 16:14

nie, nie. nie przez Ciebie :wink: z tobą bardzo miło mi się pisze
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Post » Sob lut 07, 2009 16:15

Kasia_S pisze:nie, nie. nie przez Ciebie :wink: z tobą bardzo miło mi się pisze

uff, co za ulga 8)
ObrazekObrazek

mar9

Post » Sob lut 07, 2009 16:40

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob lut 07, 2009 16:48

Jana :D
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Post » Sob lut 07, 2009 20:14

dziękuje bardzo za bazarek :D , kazda pomoc mile widziana, bo oprocz duzych kosztow w utrzymaniu i leczeniu swoich kotow mam inne wydatki zwiazane z karmieniem bezdomiakow w pralni .
Mam jeszcze prosbe , utrzymanie takiego pomieszczenia dla kotów to
jest niestety spory wydatek;

- musze placic forse gospodyni
- wiadomo jedzenie dla kotow
- płyny do utrzymania czystosci
- mop, wiaderk
- szufelka na kiju - to najwazniejsza teraz sprawa-
- rekawiczki jednorazowe.
- tacki do jedzenia , chcialabym nie myc ich w pralni bo resztki spływaja do kanału i tym zachecam szczury do odwiedzin,
szmaty bawełniane do wyscielania koszyczkow do spania
- reczniki jednorazowe.
- mam nadzieje ze ze zwirku dlugo nie beda korzystac
Po kazdym przyjsciu z pralni musze wrzucac swoje ubranie do pralki.

Jednak poszlam do piwnicy i ogarnęłam ten smrodek, rece nawet smierdza przez rekawiczki.
Alareipan do wtorku beda na pewno nowe zapachy - zapraszam.
Ostatnio edytowano Pt lut 13, 2009 23:40 przez meggi 2, łącznie edytowano 2 razy
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob lut 07, 2009 20:47

ja tez przyjade we wtorek - we dwie sie szybciej uwiniemy, a mi kocie gowna nie grozne;)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Sob lut 07, 2009 23:07

Meggi-ja chciałabym wspomóc jakoś twoje koty. Podaj mi numer konta na pp, to przeleję jakąś kwotę.

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Nie lut 08, 2009 0:07

meggi 2 pisze:Alareipan do wtorku beda na pewno nowe zapachy - zapraszam.

Juz sie na to ciesze ;) ;) ;)

I zapraszam na bazar:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4034897#4034897

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie lut 08, 2009 14:50

margo22 pisze:Meggi-ja chciałabym wspomóc jakoś twoje koty. Podaj mi numer konta na pp, to przeleję jakąś kwotę.

Dziekuje bardzo. :D

Alareipan dziekuje za piekny bazarek. :D
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie lut 08, 2009 15:16

ziarnko do ziarnka i zbierze się kasa na leczenie Twoich kotów :D

i podtrzymuję propozycję. jestem do przewozowej dyspozycji :wink:
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

[poprzednia][następna]