KOTY z ŁOMIANEK - Sambuka ma dom. Podsumowanie s.47

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 06, 2009 20:44

:!:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Sob lut 07, 2009 22:29

Wielbłądzio pisze:denerwuję się. i to bardzo. niedosyć, że do mnie po raz kolejny nie zadzwonili pomimo obietnicy, to jeszcze po raz kolejny ja nie zdołałam się dodzwonić na komórkę :twisted: ta pani wyłącza sobie wszystkie dźwięki, dzięki czemu nie słyszy ani połączeń ani SMS-ów... niby ja czasami też tak robię, ale do jasnej cholery - nie wtedy, kiedy umówiłam się z kimś na telefon :roll:
to wszystko razem mi się nie podoba :( jeśli nie dodzwonię się i jutro, w weekend pojadę. od razu z transporterem :twisted:

i jak, Wielbłądzio, jak się sprawa rozwiązała? mam nadzieje, ze dobre wiesci...

podrzuce

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob lut 07, 2009 23:48

dziś miała być OSTATECZNA decyzja sms-em. to jacyś niepoważni ludzie. już sama nie wiem co mam robić :( odpuścić...? szkoda mi kota :crying:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie lut 08, 2009 0:12

Wielbłądzio pisze:dziś miała być OSTATECZNA decyzja sms-em. to jacyś niepoważni ludzie. już sama nie wiem co mam robić :( odpuścić...? szkoda mi kota :crying:

Oni pewnie zadecydowali, że kot zostaje, a Ty siedzisz i się martwisz...
Oby się okazało,że wszystko jest ok...

tillibulek

Post » Nie lut 08, 2009 0:56

prosiłam o informację tak czy inaczej. denerwuje mnie taka nieodpowiedzialność, tym bardziej, że poprzednio dwa razy też umawiali się i nie dzwonili :twisted: rozmawiałam z babką w czwartek, nie była zdecydowana (pomimo wcześniejszej obietnicy co do podjęcia do tego czasu decyzji), trudno mi powiedzieć, czy bardziej na tak czy na nie :roll:
zachwyceni nie są, kotka nie spełnia ich oczekiwań - no to się martwię :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie lut 08, 2009 14:39

Wielbłądzio pisze:prosiłam o informację tak czy inaczej. denerwuje mnie taka nieodpowiedzialność, tym bardziej, że poprzednio dwa razy też umawiali się i nie dzwonili :twisted: rozmawiałam z babką w czwartek, nie była zdecydowana (pomimo wcześniejszej obietnicy co do podjęcia do tego czasu decyzji), trudno mi powiedzieć, czy bardziej na tak czy na nie :roll:
zachwyceni nie są, kotka nie spełnia ich oczekiwań - no to się martwię :(

Wielbłądzio, doskonale Cie rozumiem. Tylko tych ludzi nie rozumiem. Co to w ogole za zastanawianie się czy kot pasuje czy nie.. Albo sie kota bierze i kocha albo się kota nie bierze, bo w innym razie mozna tylko cudowną puszystą kulkę unieszczesliwic :evil:

To tak samo jak ludzie, ktorzy maja dzieci dlatego, ze wszyscy inni mają, a nie z potrzeby dawania im milosci i opiekowania się nimi... WRRRR!!!!!

Daj znac jak dowiesz się co u koteczki...

tillibulek

Post » Nie lut 08, 2009 15:35

dostałam przed południem upragnionego sms-a
wieczorem jadę po maleńką...
i tylko mam nadzieję, że jakoś psychicznie to zniesie bez większego szwanku :(

Wielbłądzio

Post » Nie lut 08, 2009 15:38

:(
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie lut 08, 2009 15:45

Wielbłądzio pisze:dostałam przed południem upragnionego sms-a
wieczorem jadę po maleńką...
i tylko mam nadzieję, że jakoś psychicznie to zniesie bez większego szwanku :(

trzymajcie się... jakoś
biedna kicia :(

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Nie lut 08, 2009 15:57

stwierdziłam, że tak będzie lepiej dla małej i w sumie ponagliłam ich do decyzji, w obawie przed powtórką sytuacji, jaka miała miejsce z Różyczką :( zgodzili się na kotkę nieśmiałą, mieli ją sobie dooswoić, a teraz tylko zgłaszają zażalenia, że kot się nie mizia i sami nic z tym nie próbują zrobić, nie potrafią Lusinki w rozsądny i delikatny sposob do siebie przekonać... być może bliżej wakacji też okazałoby się, że nagle zaczęła drapać i gryźć dziecko, niszczyć meble i robić kupę na stół, zupełnie jak Różyczka w pół roku po adopcji :twisted:
no nic, kocia będzie pewnie zestrachana, ale postaram się jak tylko umiem możliwie szybko przywrócić jej poczucie bezpieczeństwa :roll:

ma ktoś może pomysł na jakiś ostry egzamin, który zdecydowanie zmniejszałby szanse na powierzenie kota kolejnym kretynom :twisted: :twisted: :twisted: ?

jako kotka stuprocentowo nakolankowego i miziastego mogłabym polecić im mojego Liszka... ciekawe tylko, czy wytrzymaliby z jego koronną wadą :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie lut 08, 2009 16:31

Szylkretowa Lusia wraca z adopcji i DT u Wielbłądzia będzie znowu zajęty!!
PILNIE POTRZEBNY DT DLA SAMBUKI!!
Kotka może zostać w TDT u Wyjątka tylko do piątku 13!!
Potem trafi do klatki w lecznicy... :(

POMOCY!!
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Nie lut 08, 2009 19:13

No to pieknie.. Kolejny zwrot kota.. :evil: :evil: :evil:
Wielbłądzio, przeczucie miałaś...
Co za ludzie... Brak słów

tillibulek

Post » Nie lut 08, 2009 19:20

Ten wąteczek długi sie zrobił... Właściwie to jakie koty są jeszcze do adopcji? Możecie wkleic foty? I krotko je opisac?

tillibulek

Post » Nie lut 08, 2009 19:48

U mnie do adopcji jest Biały.
Będzie potrzebował paru dni na aklimatyzację, ale ogólnie jest oswojony. Sam przychodzi do nóg, ociera się. Jednocześnie lugi głaskanie i trochę obawa się wyciągniętej ręki, więc trzeba przy głaskaniu być ostrożnym (do dzieci nie polecam).
Jest piękny :D Ma przedłużane futro, jeszcze trochę poszarzałe po życiu na działkach, ale się się do końca domyje będzie śnieżnobiałą kulą z czarnymi łatkami na głowie i czarnym ogonem.
W domu grzeczny, kuwetkowy, spokojny - nie szaleje, nie łazi po półkach, jedynie po miękkich, wygodnych meblach i po parapecie :)
Z innymi kotami się dogaduje, na psy z pewnej nie reagował, ale nie pozwalałam psom wchodzić do kociego pokoju.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 08, 2009 19:57 przez Apsa, łącznie edytowano 1 raz

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Nie lut 08, 2009 19:56

U mnie lazienke zasiedla blekitnooki bialo-bury piekny Dzikun... Kuwetkowy jak najbardziej, apetyt mu dopisuje, ale niestety jeszcze duzo oswajania przed nami bo na razie jest kotem niedotykalskim.

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

[poprzednia][następna]