Nikomu nie przyszło do głowy kasować przepisów na podział beta-glukanu na dawki dla kota. A na informacje o homeopatii - embargo?

A teraz możecie mnie zbanować.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Nordstjerna pisze:A dla mnie jest zadziwiający fakt, że moderator kasuje dawkowanie leków homeopatycznych, a w tym samym czasie w kilku innych wątkach pojawiają się światłe porady "doświadczonych" forumowiczek, propagujące takie środki, jak advocat, stronghold i profender właśnie. Środków, których nie trzeba "dawkować" - wystarczy wylać na kark i truć. Kota. Czyżby leki homeopatyczne wg moderatorów forum miau były tak bardzo niebezpieczne, a iwermektyna nie?
Nikomu nie przyszło do głowy kasować przepisów na podział beta-glukanu na dawki dla kota. A na informacje o homeopatii - embargo?
A teraz możecie mnie zbanować.
Wykoncze sie nerwowo, ta moja bieda Lucysia strasznie wymiotuje
od 2 godzin ślina z krwia, a teraz z krwia o zabarwieniu brazowym
u niej tez to sie zaczelo po podaniu UNIDOXU, moze faktycznie
taka reakcja tez u Lucysi jak u Twojego maluszka
wiesz, ja po moim maluchu, ktory rzygał po Unidoksie, juz sie
niczemu nie dziwie (myslalam ze to jest zw lek bezproblemowy)
Magda Baćkowska pisze:to ja zapytam tu,bo mój wątek zaginął w akcji...
czy ktoś zna unidox solutab?wiem,że nie ma żadnego związku z homeopatią ani odrobaczaniem..
Jestem w trakcie podawania kotu leków i czytając ten watek przeszły mnie ciary
Czy homeopatyczny Zentel dziala tak samo jak ten chemiczny ?Anda pisze:Daję i calcareę i cinę a potem homeopatyczny Zentel ch15. ch30 i ch200
co jakiś czas.
Nordstjerna pisze:Carmen ['] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3793652#3793652
Jana pisze:Nordstjerna pisze:Carmen ['] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3793652#3793652
Nie wiem czemu podałaś tu link do wątku kotki, którą m.in. ja się opiekowałam. Carmen zmarła na suchego FIPa, unidoks nic tu nie miał do rzeczy.
Wiele kotów i kociaków z kk dostawało moimi rękami unidoks, nigdy nie było żadnych problemów ani skutków ubocznych. Znam jednego kota (u Agalenory), który miał problemy z wątrobą, prawdopodobnie po unidoksie.
Każdy lek może być groźny jeśli dawkowanie jest przegięte (a z tego co wiem są weci, którzy na wejście ładują w kota podwójne dawki unidoksu, bo to "kot z piwnicy"), na każdy konkretny organizm może źle zareagować, stąd listy skutków ubocznych na ulotkach.
Nordstjerno, nie zapędzaj się proszę w swojej krucjacie.
Kazia pisze:Czy homeopatyczny Zentel dziala tak samo jak ten chemiczny ?Anda pisze:Daję i calcareę i cinę a potem homeopatyczny Zentel ch15. ch30 i ch200
co jakiś czas.
Czytalam tez juz na orum (i nie tylko) o homeopatycznych antybiotykach... chyba Amoxycyklina homeopatyczna...czy ona dziala tak samo jak antybiotyk chemiczny ?
Anda pisze: Myslę, że nie o to chodzi, zeby demonizowac, np działanie Unidoxu, czy innego Advokata, ale
żeby miec świadomośc, ze to nie cukierki i że jednak sa trucizną. Mają swoje dobre strony również (chyba?)
Trzeba po prostu działac świadomie i podejmowac wybory zgodne z doswiadczeniem i pewnym nastawieniem do świata.
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina, Google Adsense [Bot] i 802 gości