Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 06, 2009 21:46

Co powiesz na myszkę zrobioną z futra i ćwierkającą jak żywy ptak?
Będąc wymiękłą po :twisted: :evil: dniu pracy nabyłam ..
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lut 06, 2009 23:28

Dziewczyny ja tylko dbam o pewna rownowage w tym domu. Nie po to sie dokocilam zeby mi teraz dwa koty na glowie siedzialy, a po to zeby ten pierwszy z niej zlazl :evil: Fakt nie zawsze moje na wierzchu bo jest dwoje na jedna, ale walcze o swoj kawalek podlogi.

Aniolem to ja bede Bandytko jak mnie juz swiety Piotr do siebie zaprosi, bo te dwie szelmy zalatwia mi na 100% tytul meczennika :D

AYO zadnych dzwiekowych zabawek u mnie nie ma i nie bedzie :evil: Futra potrafia je tak na wieczor schowac ze nie moge ich znalezc, choc w ciagu dnia sie o nie potykam a potem rano sie zastanawiam czy mi sie te wszystkie odglosy snily czy nie. Ja kocham spac, do zabawy same mieciutkie pileczki i myszki tylko.

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Pt lut 06, 2009 23:39

Ja mam też dobry pomysł na chwilę i to długą spokoju.
A mianowicie;
kupujemy film przyrodniczy z ptaszkami,
włączamy odtwarzacz.
I mamy godzinkę wolnego dla siebie! :D
(tylko głos ustaw głośniej, żeby koty dobrze słyszały świergot ptaszków) :lol:
Polecam!!!
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt lut 06, 2009 23:43

kasia86 pisze:Ja mam też dobry pomysł na chwilę i to długą spokoju.
A mianowicie;
kupujemy film przyrodniczy z ptaszkami,
włączamy odtwarzacz.
I mamy godzinkę wolnego dla siebie! :D
(tylko głos ustaw głośniej, żeby koty dobrze słyszały świergot ptaszków) :lol:
Polecam!!!

to jest dobre, u mnie parapet robi za kocie siedzisko bo za oknem prawdziwe sie dra, nawet juz troche zaczynaja mimo ze zima 8O

to jeszcze zdjecie robione na jesieni, ale rzeczywiscie maja z tego niezly telewizor

Obrazek

muac

Post » Pt lut 06, 2009 23:51

Ja też kocham spać;

nabyłam natomiast w nadziei, że trochę "tomuś po-piska" i nie beędzie TAAAAAAK obrażony, że TYYYYYle czsu mnie nie było NO :lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lut 06, 2009 23:55

Ja mieszkam na parterze i też moje kotki obserwują trawnik za oknem, szczególnie jak są jakieś ptaszki. ( tylko im dolna warga chodzi) :lol:
Jak mieszkałam na 11 pietrze to też siedziały na parapecie i wyglądały.
Widok rozczulający jest jak wracam z pracy a kotek (szczególnie teraz Moonlight z mojego banerka na dole) siedzi w oknie i czeka na nas).
Zawsze idę najpierw pod okno i wołam do niej, a już na drugim oknie pojawiają się następne. :D :D :D
Jak jest mróz, to z drugiej strony bloku gdzie mamy jeszcze 2 okna, wyrzucamy ptaszkom pokarm, wtedy to koty maja dopiero ucztę obserwacyjną. :lol:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob lut 07, 2009 0:23

U mnie większość kotów, uwielbia tez poprostu, jak lecą flimy, gdzie są konie 8O siedzą jak zafascynowane, małpy też maja taki zbawienny wpływ :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob lut 07, 2009 2:21

milenap pisze:U mnie większość kotów, uwielbia tez poprostu, jak lecą flimy, gdzie są konie 8O siedzą jak zafascynowane, małpy też maja taki zbawienny wpływ :lol:

To tak jak ja 8O ja tez to lubie :D , Bazyli oglada namietnie jeden program o ......niegrzecznych psach, ktore taki jeden facet rehabilituje, nie da sie go odlepic od TV :D

muac

Post » Sob lut 07, 2009 3:06

Małgosia, ja też lubie, ale jednak większe wrażenie wywiera na mnie to, co przed telewizorem :lol:

milenap

Post » Sob lut 07, 2009 10:29

Zawsze jak wietrze mieszkanko to muszę otworzyć szerzej okno, kotowaty na ręce, wielkie gały 8O robi o takie. I Łeb jak na sprężynkę. My mamy jakże naturalną telewizję :lol: A i fajny jest kursor na monitorze :mrgreen:
Obrazek & Obrazek Zapraszają!

Bandytka

Od: Nie sty 11, 2009 14:29

Post » Sob lut 07, 2009 15:56

a ja za oknem założyłam karmnik dla ptaków
cukrówki już się nauczyły, że przez szybe koty nic im nie zrobią i nawet zaczęły się z kociastymi drażnić - lepsze niz kino :D
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob lut 07, 2009 16:39

Ja nie moge niestety karmika za oknem zalozyc jest zakaz w tym budynku z pewnych wzgledow zrozumialy bo ten wyzej karmi a ten nizej sprzata wiemy wszyscy co. Jak sie chce karmic trzeba sobie isc na spacer a i tak wtedy to wiewiorki wszystko zjedza.

Dzis dzien wazenia futer i co mi sie mniej podoba przy okazji mojego :evil: bo musimy to robic na wadze lazienkowej, najpierw ja bez kotow a potem po kolei z kazdym z nich. Robie to przed sniadankiem bo sie wtedy placza pod nogami i dopasc latwiej, oj nie lubia byc brane na rece nie lubia wiec wszystko musi sie odbywac szybko a i jeszcze sa wkurzone bo pora sniadanka sie przeciaga.

Ciesze sie bo Milka trzyma wage wciaz jest 4,5 kg :D Bazyli tez bez zmian, waga stoi jak zakleta :cry: 7,3 kg ale jest ruchliwy skacze, szaleje z Milka, ale i sam gania za pileczkami. Nie wyglada tez juz tak klockowato jak wczesniej choc jak gdzies czytalam u kota w idealnej formie powinno sie wyczuwac zeberka. U Bazylego wyczuwam ale tylko jak sie wyciagnie jak struna lezac na boku :D Jak widac ponizej mamy wciaz troche tego co sie nie miesci na parapecie do zrzucenia wg weta 1 kg, ja mysle ze 500g wystarczy.

Obrazek

I jeszcze pazerna Milka, tyle bogactwa i wszystko moje

Obrazek

muac

Post » Sob lut 07, 2009 19:26

Obrazek
Dziewczyna jest śliczna. :1luvu:

Miłej niedzieli życzę z koteczkami. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 07, 2009 20:21

kasia86 pisze:Obrazek
Dziewczyna jest śliczna. :1luvu:

Miłej niedzieli życzę z koteczkami. :D

dziekujemy bardzo, Wam tez spokojnego i slonecznego odpoczynku, :D

muac

Post » Sob lut 07, 2009 22:00

Piękna jest dziewczynka :1luvu:

Małgosiu, ważne, ze Bazyli dobrze się czuje i tak, jak piszesz, jest energiczny, ma dużo ruchu, szaleje. A parapet jest chyba za mały poprostu :wink: :roll:

milenap

[poprzednia][następna]